Dag per dag (Rondreis Argentinië)

Reisduur: 17 dagen / 14 nachten

Dag 1 Brussel – Buenos Aires   

Vertrek met internationale vluchten naar Buenos Aires.

Dag 2 Buenos Aires   O|M

Aankomst en kennismaking met de belangrijkste bezienswaardigheden van het bruisende Buenos Aires. We bezoeken de Plaza de Mayo met de Cabildo en de kathedraal, La Boca , de wijk San Telmo. We rijden langs de haven Puerto Madero en het groene Palermo. Tenslotte stoppen we op het kerkhof van La Recoleta voor een bezoek aan het graf van Evita Peron.

Dag 3 Buenos Aires – Salta   O|A

Vlucht naar Salta. Salta is ongetwijfeld de stad in Argentinië die het best haar koloniale erfgoed heeft bewaard. Je vindt er nog veel huizen met typische balkons met balustrades in ijzersmeedwerk. Het centrum is de Plaza 9 de Julio waar de belangrijkste gebouwen van de stad staan. Tijdens een stadswandeling snuiven we de sfeer op van de koloniale architectuur en de plaatselijke markt. We bezoeken het MAAM of het Museo de Arqueología de Alta Montaña.

Dag 4 Salta – Purmamarca – Salta   O|M

Van Salta rijden we via de beroemde Quebrada de Humahuaca naar Purmamarca, een gezellig dorp waar het lijkt alsof het verleden is blijven hangen. Purmamarca ligt aan de voet van de fotogenieke Cerro de los Siete Colores, een veelkleurige spectaculaire rotswand die opdoemt boven het dorp. Op het hoofdplein staat een mooi 17de -eeuwse kerkje. Een volgende halte is de Paleta de Pintor, een rotswand met een onbeschrijflijk mooi kleurenspel. We lunchen in Humahuaca. In het dorpje Uquia zien we in het pittoreske kerkje opmerkelijke schilderijen die engelen tonen in harnassen. In Tilcara brengen we een bezoek aan een pre-Inca nederzetting.

Dag 5 Salta – Cafayate   O|A

Vroeg vertrek naar Cafayate. We rijden door een bochtig droomlandschap en via een spectaculaire bergweg bereiken we de Cuesta del Obispo. We houden even halt bij de Piedra del Molino (Molensteen) op de top van de smalle bergpas (3347m). Een beetje verder bewonderen we de reuze cardón cactussen in het Nationaal Park Los Cardones. Cachi is een pittoresk stadje gesticht in de 17e eeuw en ligt aan de voet van de met sneeuw bedekte Cachi berg. We rijden door de Calchaqui vallei langs kleine typische dorpen zoals Molinos en San Carlos. Spectaculair is de Quebrada de las Flechas, waar tegen rotsen van rode zandsteen vuursteenachtige rotsformaties als speerpunten oprijzen, wat de kloof zijn naam bezorgde. Tegen de avond komen we aan in Cafayate een mooi koloniaal stadje omringd door rivieren en wijngaarden.

Dag 6 Cafayate – Salta   O|M|A

Cafayate ligt in een schitterend landschap in het hart van de Calchaquivallei, gekend om zijn lekkere witte Torrontes wijn. Een bezoek aan een bodega met bijhorende wijndegustatie staat op het programma. Nadien start onze terugrit naar Salta. We volgen de spectaculaire Quebrada de las Conchas. De roodbruine wanden van de kloof zijn van zandsteen. De erosie door wind en water heeft voor indrukwekkende surrealistische rotsformaties gezorgd. De bevolking heeft ze fantasierijke namen gegeven: het Amfitheater, de Duivelskeel, de Obelisk en de Kastelen.

Dag 7 Salta – Iguazú   O|M

Binnenlandse vlucht naar Puerto Iguazú.

Dag 8 Iguazú watervallen (Argentijnse zijde)   O|A

Vandaag brengen wij de ganse dag door aan de Argentijnse zijde van de watervallen. Het nationale park is het grootste beschermde natuurgebied van Zuid-Amerika en heeft een ongekende rijke flora. Vanuit het bezoekerscentrum nemen wij het treintje naar het station ‘Cataratas’. Via een uitgebreid netwerk van staketsels en wandelpaden kan u de talrijke watervallen van dichtbij bewonderen.

Dag 9 Iguazú watervallen (Braziliaanse zijde) – Buenos Aires   O

Deze ochtend bezoeken wij de Braziliaanse zijde van de machtige watervallen. Over een breedte van 3 km liggen maar liefst 275 watervallen waarvan sommige met een verval van 80 m. Langs de aangelegde paden kunnen wij de watervallen benaderen. Transfer naar luchthaven voor vlucht naar Buenos Aires.

Dag 10 Buenos Aires – Ushuaia   O|A

Vlucht naar Ushuaia, de meest zuidelijke stad van de wereld! De gezellige hoofdstad van Vuurland ligt aan het Beagle kanaal en telt vele huisjes van hout en beschilderde golfplaten.

Dag 11 Ushuaia   O|A

Wij varen met een catamaran op het smaragdgroene Beaglekanaal en genieten van de schitterende aanblik. Zeeleeuwen en kolonies aalschovers, albatrossen en diverse meeuwensoorten bevolken de eilanden. Nadien bezoeken wij het nationale park Tierra del Fuego. Deze halve dag trip gaat langs attracties als de Rio Pipo vallei, de Ensenada baai, het zicht op het Redonda eiland, de baai van Lapataia en haar groene en zwarte lagunes. Het natuurlandschap van bergketens, gletsjers, meren en bossen zal u ongetwijfeld bekoren.

Dag 12 Ushuaia – El Calafate   O|A

Wij vliegen naar El Calafate, een stadje dat aan de rand van het Andesgebergte en Chili ligt. Het is de toegangspoort van een adembenemend natuurschouwspel, het nationale park Los Glaciares, tot werelderfgoed uitgeroepen door de Unesco. El Calafate is een aangenaam stadje. Het is gezellig flaneren in de enige maar leuke drukke hoofdstraat.

Dag 13 El Calafate – Perito Moreno gletsjer – El Calafate   O|A

De prachtige azuurblauwe Perito Moreno gletsjer is 30 km lang, 5 km breed, tot 74 m hoog en is de grootste attractie van het nationale park Los Glaciares. Het is de enige gletsjer in de wereld die nog groeit. De gletsjer leeft! Je wordt voortdurend opgeschrikt door gekraak en gerommel. Brokken sneeuw en ijs donderen in het water. Met een catamaran varen we langs de steile gletsjerwanden van meer dan 60 m hoog. Na de middag wandelen we op een soort staketsel langs de Perito Moreno en kunnen langs verschillende hoeken de gletsjer van dichtbij bewonderen.

Dag 14 El Calafate – boottocht Lago Argentino – El Calafate   O|M

Met een catamaran vertrekken wij uit Puerto Bandera voor een tocht op het Lago Argentino. Wij varen voorbij de mooie blauwe ijsschotsen. Een schitterende belevenis wanneer de boot tussen de ijsmassa’s door laveert. De Upsala gletsjer is 80 m hoog en 7 km breed. Op de terugweg varen we langs de ijsmuur van de 135 m van de Speggazini gletsjer.

Dag 15 El Calafate – Buenos Aires   O|A

Vlucht naar de hoofdstad. Diner en tango show in La Esquina de Carlos Gardel, één van de beste plaatsen om de tango te bekijken en typische liederen te beluisteren.

Dag 16 Buenos Aires – Brussel   O

Vrije voormiddag om deze bruisende stad verder te verkennen.In de late namiddag transfer naar de luchthaven voor onze vluchten naar Europa.

Dag 17 Brussel   

Aankomst in Brussel.

Land(en)

VLAG LAND MUNT TAAL TIJD
Argentinië Argentijnse peso  Spaans  20/07/2019 00:08 

© 2019 Hobo Begeleide wereldreizen, kleine groepen van 8 tot 16 personenElders op dit continent
 • Rondreis Peru
 • Rondreis Argentinië
 • Rondreis Colombia
 • Rondreis Chili
 • Rondreis Ecuador · Galapagos-eilanden
 • Rondreis Argentinië · Chili
 • Rondreis Brazilië
 • Rondreis Argentinië · Bolivië · Chili
 • Rondreis Suriname
 • Rondreis Bolivië
 • ZUID-AMERIKA