Praktische informatie (Rondreis Argentinië)

Klimaat & tijdsverschil:

In Argentinië is het in hun zomer 4 uur (dus in onze winter) vroeger dan in België.

Paspoort & visum:

U dient in het bezit te zijn van een internationaal paspoort dat bij terugkeer nog zes maanden geldig moet zijn. Bij aankomst krijgt u een toeristenkaart voor 90 dagen. Verlies dit document niet!
Niet te vergeten:
- reisverzekeringdocumenten
- vliegtuigticket
- nuttig in geval van verlies of diefstal: een fotokopie van al de bovenvermelde documenten en enkele pasfoto’s. Bewaar ze niet bij de originelen.

Gezondheid:

De gezondheidsrisico’s voor reizigers in Argentinië zijn miniem. Vaccinaties zijn niet verplicht maar een inspuiting tegen bijvoorbeeld geelzucht (hepatitis A) is zelfs in België nuttig.
Over het algemeen is het drinkwater veilig. Op sommige plaatsen kan het naar chloor smaken.
De hotels, restaurants en toiletten zijn over het algemeen proper en hygiënisch.

Kleding:

Voor een bezoek aan Argentinië heb je zowel zomer- als winterkledij nodig. Lichte kledij voor Buenos Aires en Iguazu en warme kleding voor een bezoek aan Patagonië en het Noorden (Salta en omgeving).

Tussen november en maart is het lente/zomer in Argentinië. Het is aan te raden om in Patagonië een goed en waterdicht windjack bij de hand te hebben. Daar kan het flink waaien en regenen. Het is vooral met de mogelijke felle (en vaak snijdende) wind dat u rekening moet houden.
Zowel in Patagonië / Alto Plano kan het in de lente en in de zomer behoorlijk fris zijn dus een fleece is geen overbodige luxe. De lente en de zomers op Vuurland zijn fris en winderig.
Buenos Aires is aangenaam warm. In Iguaçu is het tropisch warm. (en vochtig)
Vergeet zeker niet om goede wandelschoenen met een stevig profiel mee te nemen.

Bagage:

De vluchten zijn met Aerolinas Argentinas en max. toegelaten bagage is 20kg ( binnenvluchten inbegrepen ). Voor het pakken van je bagage, dringen we er om praktische redenen op aan je te beperken tot één reiskoffer en één stuk handbagage per persoon. Maximale afmeting van de handbagage = 55x35x25cm, maximaal gewicht = 8 kg. Verzeker de sluiting van je koffer met een bagageband.
Wij vragen altijd bij de luchtvaartmaatschappij een pre-seating aan zodat wij de eventuele voorkeur van de klant kunnen doorgeven. Het is wel zo dat in economy klasse er geen seat-garantie bestaat, deze bestaat enkel in de business-klasse.

Elektriciteit:

Een spanning van 220 volt is gebruikelijk, maar niet overal. Een adaptorset is aangewezen. Een goede zaklamp is geen overbodige luxe.
Algemeen wordt gebruik gemaakt van stekkers met twee of drie (geaard) platte polen. (ter plaatse te kopen)

Geldzaken:

De Argentijnse munteenheid is de peso die aangeduid wordt als ARP en die is onderverdeeld in muntstukken van 1, 5, 10, 20, 50 en 100 pesos en biljetten van 2, 5, 10, 20, 50 en 100.
Het is aangewezen om ook kleine coupures van dollar of euro mee te nemen. Ook in de hotels (of in wisselkantoren) wordt geld gewisseld.
De best geaccepteerde creditcards zijn Visa, Mastercard, American Express en Diner’s. Zeker in de wat grotere toeristische plaatsen worden creditcards door de hotels, winkels en banken geaccepteerd
In de grote steden is het eenvoudig om aan de afhaalautomaten (ATM’s) geld af te halen.

Foto, GSM & Wi-Fi:

Breng voldoende foto- en filmmateriaal mee, want Argentinië is een fotogeniek land. Vooral het fotograferen van de natuurlandschappen levert prachtige resultaten op. Ook het op de gevoelige plaat zetten van de Argentijn zelf kan toffe resultaten hebben. Vraag wel eerst hun toestemming! Fotograferen is op de meeste plaatsen toegestaan behalve militaire installaties.
Mobiel bellen is met uw eigen drieband telefoon mogelijk. Het is vooral in de grotere steden dat er volledige dekking is. (geen dekking in de natuurparken) Houd toch rekening met flink hoge kosten als je naar België belt. Kijk daarom voor de tarieven en dekking op de website van je provider. In de meeste hotels is er wifi (soms betalend) en kan je vaak gebruik maken van het businesscentrum.

Belangrijk om te weten:

De rondreis in Argentinië is een zeer gevarieerde reis. De reis is mogelijk voor elke leeftijd. Iedereen die over een normale conditie beschikt, kan deelnemen aan alle excursies en wandelingen die op het programma staan.

Land(en)

VLAG LAND MUNT TAAL TIJD
Argentinië Argentijnse peso  Spaans  20/07/2019 00:43 

© 2019 Hobo Begeleide wereldreizen, kleine groepen van 8 tot 16 personenElders op dit continent
 • Rondreis Peru
 • Rondreis Argentinië
 • Rondreis Colombia
 • Rondreis Chili
 • Rondreis Ecuador · Galapagos-eilanden
 • Rondreis Argentinië · Chili
 • Rondreis Brazilië
 • Rondreis Argentinië · Bolivië · Chili
 • Rondreis Suriname
 • Rondreis Bolivië
 • ZUID-AMERIKA