Dag per dag (Rondreis Argentinië · Chili)

Reisduur: 18 dagen / 15 nachten

Dag 1 Brussel – Buenos Aires   

Vertrek met internationale vluchten naar Buenos Aires.

Dag 2 Buenos Aires   O|M

Aankomst in Buenos Aires en transfer naar het hotel. Kennismaking met de meest Europese hoofdstad van Zuid-Amerika en waar de tango is ontstaan. Wij bezoeken de zeer brede 9de Juli boulevard, rijden voorbij het bekende Colon operagebouw, de Obelisk en komen zo terecht op één van de mooiste pleinen van Buenos Aires de Plaza de Mayo. Het plein is het hart van de stad en herbergt het presidentsgebouw, de Casa Rosada, het oude stadhuis El Cabildo en de kathedraal met het mausoleum van generaal José San Martin, Argentinië’s nationale volksheld. Daarna gaat het naar de kleurige Italiaanse havenwijk La Boca. Onze trip gaat verder langs de dokken en Plaza San Martin naar de mooie wandelwijk Palermo. De grote parken zijn er beplant met jacaranda’s en palo borracho bomen. Ons bezoek aan de stad eindigt in één van de oudste wijken: Recoleta. Op het kerkhof liggen Evita (Eva Peron) en andere beroemdheden.

Dag 3 Buenos Aires – Trelew – Punta Tombo – Puerto Madryn   O|M|A

Met een binnenlandse vlucht bereiken wij Trelew. Wij rijden naar Punta Tombo waar miljoenen pinguïns en zeevogels leven. Je ziet duizenden pinguïns achter elkaar de zee in en uit lopen. De looproute heeft de toepasselijke naam ‘Penguin Highway’ gekregen. Je ziet hier enkel de Magelhaen pinguïn. Rondom de kolonies zie je vele aalscholvers. Na het bezoek transfer naar Puerto Madryn waar wij overnachten.

Dag 4 Puerto Madryn – Peninsula de Valdés – Puerto Madryn   O|A

Het schiereiland Valdés is een paradijs voor zeehonden, zeeleeuwen en zeeolifanten. Zij brengen hier hun jongen ter wereld, leren ze zwemmen en jagen. Op het schiereiland woont niemand en kan je genieten van de ongerepte natuur en de hemelse stilte. In november kunnen we walvissen van dichtbij spotten.

Dag 5 Puerto Madryn – Trelew – Ushuaia   O|A

Vlucht naar Ushuaia, de meest zuidelijke stad van de wereld! De gezellige hoofdstad van Vuurland ligt aan het Beagle kanaal en telt vele huisjes van hout en beschilderde golfplaten. Door de steile straatjes waan je je even in San Francisco!

Dag 6 Ushuaia   O|A

In de voormiddag varen wij met een catamaran op het smaragdgroene Beaglekanaal en genieten van de schitterende natuur. Zeeleeuwen en kolonies aalschovers, albatrossen en diverse meeuwensoorten bevolken de eilanden. Wij bezoeken het nationale park Tierra del Fuego. Deze halve dag trip gaat langs attracties als de Rio Pipo vallei en haar beverrijke Ensenada baai, het Beagle kanaal, zicht op het Redonda eiland, de baai van Lapataia en haar groene en zwarte lagunes. Het natuurlandschap van bergketens, gletsjers, meren en bossen zal u ongetwijfeld bekoren.

Dag 7 Ushuaia – El Calafate   O|A

Wij vliegen naar El Calafate, een stadje dat aan de rand van het Andesgebergte en Chili ligt. Het is de toegangspoort van een adembenemend natuurschouwspel, het nationale park Los Glaciares, tot werelderfgoed uitgeroepen door de Unesco. El Calafate is een aangenaam stadje. Het is gezellig flaneren in de enige maar leuke drukke hoofdstraat.

Dag 8 El Calafate – Perito Moreno gletsjer – El Calafate   O|A

De prachtige azuurblauwe Perito Moreno gletsjer is 60?m hoog, 4?km breed en is de grootste attractie van het nationale park Los Glaciares. Het is de enige gletsjer in de wereld die nog groeit. De gletsjer leeft! Je wordt voortdurend opgeschrikt door gekraak en gerommel. Brokken sneeuw en ijs donderen in het water. Met een catamaran varen we langs de steile gletsjerwanden van meer dan 60 m hoog. Na de middag wandelen we op een soort staketsel langs de Perito Moreno en kunnen langs verschillende hoeken de gletsjer van dichtbij bewonderen.

Dag 9 El Calafate – Upsala en Spegazzini gletsjer   O|M|A

Met een catamaran vertrekken wij vanuit Puerto Bandera voor een tocht op het Lago Argentino. Wij varen voorbij de mooie blauwe ijsschotsen. Een schitterende belevenis wanneer de boot tussen de ijsmassa’s doorlaveert. Het hoogtepunt van de trip is de Upsala gletsjer, 80?m hoog en 7?km breed! Wij varen verder tussen de ijsbrokken. Op de terugweg passeren wij de ijsmuur van 135 m van de Speggazini gletsjer.

Dag 10 El Calafate – Puerto Natales   O|A

Wij rijden naar de Chileense grens. Na de grensformaliteiten rijden wij naar Puerto Natales. Dit stadje wordt de toegangspoort tot Torres del Paine genoemd en is schitterend gelegen aan de Ultima Esperanza Fjord of de Fjord van de Laatste Hoop. In de namiddag kan u dit gezellige stadje verkennen.

Dag 11 Puerto Natales – Torres del Paine   O|A

Na een vroeg ontbijt gaan wij op weg naar het schitterende Nationale Park Torres del Paine. Twee dagen brengen wij door in het indrukwekkende Parque Nacional del Paine, één van Zuid-Amerika’s mooiste en wildrijkste berggebieden. Het park is genoemd naar de drie scherpe pieken die uit de steppe omhoog rijzen. Het gebied is uniek omdat je er alle landschappen van Patagonië terugvindt. Torres del Paine is één van de beste plekken in Patagonië om dieren te observeren. Wij botsen regelmatig op guanaco’s, nandu’s en vossen.

Dag 12 Torres del Paine   O|A

Wij brengen de volledige dag door in het schitterende nationale park, een combinatie van meren, lagunes, watervallen, gletsjers, bergen en pieken. In de omgeving van de Pingo rivier maken wij een wandeling en wij besluiten de dag met een mooi uitzicht over de Grey gletsjer.

Dag 13 Torres del Paine – Punta Arenas – Puerto Montt – Puerto Varas   O|A

We rijden naar Punta Arenas waar we de vlucht naar Puerto Montt nemen, gelegen in het merengebied of Los Lagos zoals de Chilenen dit mooie deel van Chili noemen. Wij logeren 17 km verder in Puerto Varas, een leuke toeristenplaats aan het meer en vertrekpunt van onze mooie boottocht naar Bariloche in Argentinië. Het stadje heeft een aantal authentieke huizen en een grote kerk in Duitse stijl.

Dag 14 Puerto Varas – Bariloche (Argentinië)   O|A

Vandaag maken wij een schitterende tocht over 3 meren: Lago Todos Los Santos, Lago Frias en Lago Nahuel Huapi. Wij rijden eerst langs het Llanquihue meer en bezoeken de smaragdgroene watervallen aan de Petrohue rivier. Verder naar het haventje van Petrohue aan het Lago Todos los Santos waar we inschepen voor onze eerste boottocht over het gelijknamige meer. We genieten van een mooi uitzicht op de Osorno en de Puntiagudo vulkanen. We komen aan in Peulla. Na de middag steken wij de grens met Argentinië over en zetten onze merentocht verder. ‘ s Avonds komen wij aan in Bariloche waar we overnachten.

Dag 15 Bariloche   O|A

Bariloche, één van de mooiste streken van de wereld, wordt ook wel het Zwitserland van Zuid-Amerika genoemd. Wij maken de dagtrip ‘ Circuito Grande’. Wij rijden eerst langs het Nahuel Huapi Meer en de Limay rivier. Wij volgen weg 65 langs de Traful rivier en hebben een mooi uitzicht over het meer. We stoppen even in het dorpje Traful en rijden verder langs Puerto Arrayanes. Vandaar volgen wij de route langs de 7 meren. De weg loopt tussen de meren Correntoso en Espeyo tot Villa la Angostura. Wij hebben even tijd om dit pittoresk Alpendorpje te verkennen. Daarna keren wij terug naar Bariloche.

Dag 16 Bariloche – Buenos Aires   O|A

Vlucht naar de hoofdstad. Diner en tango show in La Esquina de Carlos Gardel, één van de beste plaatsen om de tango te bekijken en typische liederen te beluisteren.

Dag 17 Buenos Aires – Brussel   O

Vrije voormiddag om deze bruisende stad verder te verkennen. In de late namiddag transfer naar de luchthaven voor onze vluchten naar Europa.

Dag 18 Brussel   

Aankomst in Brussel.

Land(en)

VLAG LAND MUNT TAAL TIJD
Argentinië Argentijnse peso  Spaans  20/07/2019 00:25 
Chili Chileense peso  Spaans  20/07/2019 00:25 

© 2019 Hobo Begeleide wereldreizen, kleine groepen van 8 tot 16 personenElders op dit continent
 • Rondreis Peru
 • Rondreis Argentinië
 • Rondreis Colombia
 • Rondreis Chili
 • Rondreis Ecuador · Galapagos-eilanden
 • Rondreis Argentinië · Chili
 • Rondreis Brazilië
 • Rondreis Argentinië · Bolivië · Chili
 • Rondreis Suriname
 • Rondreis Bolivië
 • ZUID-AMERIKA