Praktische informatie (Rondreis Argentinië · Chili)

Klimaat & tijdsverschil:

In Argentinië en Chili is het in hun zomer 4 uur (dus in onze winter) vroeger dan in België.Vanwege de enorme oppervlakte van het land kent Argentinië verschillende klimaatzones. In het noordoosten van Argentinië heerst een tropisch klimaat, in het uiterste noorden een subtro-pisch klimaat, in de bergen een bergklimaat, in het zuiden een woestijnklimaat en Vuurland kent een zeeklimaat. Tussen deze klimaatszones komen overgangsklimaten voor, zoals een steppeklimaat.De enorme lengte van Chili is eveneens verantwoordelijk voor een groot aantal klimaat zones.

Paspoort & visum:

Voor zowel Chili als Argentinië dient u in het bezit te zijn van een internationaal paspoort dat bij terugkeer nog zes maanden geldig moet zijn. Bij aankomst (zowel in Argentinië als in Chili) krijgt u een toeristenkaart voor 90 dagen. Verlies dit document niet!
Niet te vergeten:
- reisverzekeringdocumenten
- vliegtuigticket
- nuttig in geval van verlies of diefstal: een fotokopie van al de bovenvermelde documen-ten en enkele pasfoto’s. Bewaar ze niet bij de originelen.

Gezondheid:

De gezondheidsrisico’s voor reizigers in Argentinië en Chili zijn miniem. Vaccinaties zijn niet verplicht maar een inspuiting tegen bijvoorbeeld geelzucht (hepatitis A) is zelfs in België nuttig.
Over het algemeen is het drinkwater veilig. Op sommige plaatsen kan het naar chloor smaken.

Kleding:

Voor een bezoek aan Argentinië en Chili heb je zowel zomer- als winterkledij nodig. Lichte kledij voor Buenos Aires, de kuststreek en warme kleding en regenkledij voor een bezoek aan Patagonië.
Tussen november en maart is het volop zomer in Argentinië/Chili. Het is aan te raden om in Patagonië een goed en waterdicht windjack bij de hand te hebben. Daar kan het flink waaien en regenen. Het is vooral met de mogelijke felle (en vaak snijdende) wind dat u rekening moet houden. In iets mindere mate als u het Merengebied (Puero Varas – Bariloche) bezoekt.
Zowel in Patagonië als in het Merengebied kan het ’s zomers behoorlijk fris zijn dus een fleece is geen overbodige luxe. De zomers op Vuurland zijn fris en winderig.
Buenos Aires is aangenaam tot heel warm in de zomer.

Bagage:

Vliegtuigmaatschappij is Aerolinas Argentinas. De max. bagage per persoon bedraagt 23kg. ( inclusief de binnenlandse vluchten ).
Voor het pakken van je bagage, dringen we er om praktische redenen op aan je te beperken tot één reiskoffer en één stuk handbagage per persoon. Maximale afmeting van de handbagage = 55x35x25cm, maximaal gewicht = 8 kg. Verzeker de sluiting van je koffer met een bagageband.
Wij vragen altijd bij de luchtvaartmaatschappij een pre-seating aan zodat wij de eventuele voorkeur van de klant kunnen doorgeven. Het is wel zo dat in economy klasse er geen seat-garantie bestaat, deze bestaat enkel in de businessklasse.

Elektriciteit:

Een spanning van 220 volt is gebruikelijk, maar niet overal. Een adaptorset is aangewezen. Een goede zaklamp is geen overbodige luxe.
Algemeen wordt gebruik gemaakt van stekkers met twee of drie (geaard) platte polen. Deze stekker kan u bij aankomst in Buenos Aires kopen.

Geldzaken:

De Argentijnse munteenheid is de peso die aangeduid wordt als ARP en die is onderverdeeld in muntstukken van 1, 5, 10, 20, 50 en 100 pesos en biljetten van 2, 5, 10, 20, 50 en 100.
Het is aangewezen om ook kleine coupures van dollar of euro mee te nemen. Ook in de hotels (of in wisselkantoren) wordt geld gewisseld. De koers kan je terugvinden aan de receptie.

De Chileense munteenheid is de peso die is onderverdeeld in muntstukken van 5, 10, 50 en 100 pesos en biljetten van 1.000, 5.000 en 10.000.
Het is aangewezen om ook kleine coupures van dollar of euro mee te nemen. Ook in de hotels wordt geld gewisseld. De koers kan je terugvinden aan de receptie.

De best geaccepteerde creditcards zijn Visa, Mastercard, American Express en Diner’s. Zeker in de wat grotere toeristische plaatsen worden creditcards door de hotels, winkels en banken aanvaard.

In de grote steden is het eenvoudig om aan de afhaalautomaten (ATM’s) geld af te halen.

Foto, GSM & Wi-Fi:

Breng voldoende foto- en filmmateriaal mee, want Argentinië en Chili zijn fotogenieke landen. Vooral het fotograferen van de natuurlandschappen levert prachtige resultaten op. Ook het op de gevoelige plaat zetten van de Argentijn zelf kan toffe resultaten hebben. Vraag wel eerst hun toestemming! Fotograferen is op de meeste plaatsen toegestaan behalve militaire installaties.
In de meeste hotels is er Wifi (meestal gratis). In het hotel in Torres de Paine is er enkel Wifi in de lobby.
GSM (met Triband) werkt overal in Argentinië en Chili behalve in het Nationale Park van Torres del Paine.

Belangrijk om te weten:

De rondreis in Argentinië & Chili is een zeer gevarieerde reis. De reis is mogelijk voor elke leeftijd. Iedereen die over een normale conditie beschikt, kan deelnemen aan alle excursies en wandelingen die op het programma staan. Deze reis kan gemakkelijk verlengd worden met een bezoek aan de Foz de Iguaçu. Meer informatie bij Hobo Reizen.

Land(en)

VLAG LAND MUNT TAAL TIJD
Argentinië Argentijnse peso  Spaans  19/07/2019 23:59 
Chili Chileense peso  Spaans  19/07/2019 23:59 

© 2019 Hobo Begeleide wereldreizen, kleine groepen van 8 tot 16 personenElders op dit continent
 • Rondreis Peru
 • Rondreis Argentinië
 • Rondreis Colombia
 • Rondreis Chili
 • Rondreis Ecuador · Galapagos-eilanden
 • Rondreis Argentinië · Chili
 • Rondreis Brazilië
 • Rondreis Argentinië · Bolivië · Chili
 • Rondreis Suriname
 • Rondreis Bolivië
 • ZUID-AMERIKA