Dag per dag (Rondreis Bulgarije)

Reisduur: 9 dagen / 8 nachten

Dag 1 Brussel > Sofia   A

Vlucht naar Sofia en transfer naar het hotel.

Dag 2 Sofia > Sapareva Banya   O|M|A

We brengen een bezoek aan het nationaal historisch museum en de Boyana kerk. De kerk dankt zijn roem aan de fresco’s uit 1259. Ze vormen een tweede laag over de schilderingen van vroegere eeuwen en behoren tot de meest complete, best bewaarde werken van de Oost-Europese middeleeuwse schilderkunst. Op de binnenmuren en plafonds van de twee oudste delen van de kerk zijn 89 scenes geschilderd met 240 menselijke afbeeldingen. De fresco’s, geschilderd door anonieme meesters die waarschijnlijk behoorden tot de schilderschool van Turnovo, tonen een realistische portretkwaliteit die ongewoon is voor de 13de eeuw. De Boyana kerk is UNESCO wereld­erfgoed.
Vertrek naar het Rila klooster, het grootste klooster van het land. Het werd in de 10de eeuw gesticht door de monnik en kluizenaar St. Johannes van Rila, de patroonheilige en beschermer van Bulgarije. Het klooster diende als het centrum voor het culturele en het spirituele leven van de Bulgaarse bevolking tijdens de eeuwen van buitenlandse overheersing. We brengen een bezoek aan het klooster, de belangrijkste kerk en het kloostermuseum. Vertrek naar de stad Sapareva Banya.

Dag 3 Sapareva Banya > Rila meren > Plovdiv   O|M|A

We vertrekken naar de zeven Rila meren. Ze liggen verspreid op een hoogte tussen 2150 m en 2400 m. Ze zijn zonder twijfel een van de meest opmerkelijke natuurlijke attracties op het Balkanschiereiland. We nemen de skilift naar de chalet ‘Zeven Rila Meren’ en wandelen dan 1,5 uur naar het Bubreka meer (de nier). Onderweg kun je genieten van prachtige uitzichten op de bergen. Op 21 juni verzamelen de aanhangers van de spirituele leraar Petar Deunov hier om de Paneurhythmy
oefeningen uit te voeren. We wandelen verder naar een plek waar je de zeven meren kunt zien. We dalen terug af en vertrekken naar Plovdiv, een van de oudste Europese steden die even oud wordt geschat als Troje.

Dag 4 Plovdiv > Nesebar   O|M|A

We bezoeken de oude stad die de status van openluchtmuseum heeft. Ze is beschermd gebied en bekend om de gebouwen opgetrokken in renaissancestijl. Ze strekt zich uit over drie heuvels. De stad heeft een van de meest spectaculaire verzamelingen van herenhuizen uit de periode van de 18e tot het einde van de 19de eeuw. Bezoek aan de St Constantijn en Helena Kerk, het Romeinse theater en het etnografisch streekmuseum.
Na de middag vertrekken we naar Nesebar, een van de oudste steden van Europa die meer dan 3200 jaar geleden ontstond. Het historische deel van de stad is gelegen op een klein schiereiland aan de Zwarte Zee. Nesebar staat op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. De eerste nederzetting werd gesticht door de Thraciërs. In de 6de eeuw voor Christus kwamen er Griekse kolonisten uit Megara aan en tekenden een verdrag met de Thracische leider Mena.

Dag 5 Nesebar > Veliko Tarnovo   O|M|A

In het oude stadsdeel vinden we kerken uit de 10de, 11de, 13de en 14de eeuw. Vertrek naar Veliko Tarnovo,
‘de stad van de tsaren’ en de middeleeuwse hoofdstad van Bulgarije. Mogelijkheid om het klank- en lichtspel op de Tsarevets heuvel bij te wonen.

Dag 6 Veliko Tarnovo > Arbanasi > Kazanlak   O|M|A

We bezoeken het oude gedeelte van Veliko Tarnovo. Op de Tsarevets heuvel bevinden zich de paleizen van de vroegere Bulgaarse keizers en de Patriarchale kathedraal. Samovodska Charshia is een van de belangrijkste attracties van de stad. In de smalle, kasseien straatjes vind je terug opgebouwde renaissance woningen.
We bezoeken het historische dorp Arbanasi, gelegen op 6 km van Veliko Tarnovo. Het is vooral bekend voor zijn groot aantal oude monumenten. Op het programma staan het huis van Konstantsaliev, een van de grootste en meest rijkelijk versierde huizen van het land en de oudste kerk met zijn unieke fresco’s. We bezoeken een familie die ons inwijdt in het geheim van het maken van Bulgaarse yoghurt. Een lekkernij voor velen van ons, maar slechts weinigen weten dat het de Thraciërs waren die het proces van het maken van yoghurt uit melk ontdekten. Het is alom bekend dat de bacteriën die melk omzetten in yoghurt, lactobacillus bulgaricus genoemd, alleen bestaan in Bulgarije. Eveneens zal men je leren hoe je banitza (vellen gebak met Bulgaarse kaasvulling, een traditioneel gerecht in alle regio’s van het land) bereidt. Proeverij van banitza, yoghurt en andere producten van de boerderij.
Na de middag vertrek naar Kazanlak, stad van kunstenaars, rozen en
Thracische koningen.

Dag 7 Kazanlak > Kalofer > Koprivshtitsa   O|M|A

Kazanlak staat bekend om zijn rozenolieproductie. Bezoek aan het rozenmuseum, waar we meer te weten komen over de productie van rozenolie die al sinds 1660 bestaat. Verder bezoek aan het Iskra historisch museum waar we de meest recent ontdekte gouden, zilveren en bronzen objecten uit de Thracische heuvels kunnen bewonderen en het Thracische graf van Kazanlak. Het graf is onderdeel van een grote Thracische necropolis die dateert uit de 4de eeuw voor Christus. Het graf staat al sinds 1979 op de UNESCO lijst van cultureel werelderfgoed.
Vertrek naar Kalofer. We wandelen op het parcours van de ‘Biala Reka’ (de witte rivier), gelegen op 8 km ten noordoosten van de stad Kalofer in het Balkangebergte, een prachtige canyon langs de oevers van de rivier Biala. Tijdens de wandeling ontdekken we talrijke watervallen en kleine bekkens die gevormd zijn door het kristalheldere water dat naar het dal vloeit. Kleine houten bruggen verspreid over de vallei en bezaaid met geraniums en andere wilde planten en kruiden leiden ons door de schoonheid van het mysterieuze en ontoegankelijke Dzhendem gebergte. We rijden verder naar Koprivshtitsa.

Dag 8 Koprivshtita > Sofia   O|M|A

Bezoek aan Koprivshtitsa, een mooi stadje in het hart van het Sredna Gora gebergte en een van de meest karakteristieke Bulgaarse steden. Bezoek aan de huizen van Oslekov, Todor Kableshkov, Dimcho Debelianov en de Kerk van Maria.
Na de lunch vertrekken we voor een korte rit naar Sofia, de hoofdstad van Bulgarije en met 1,5 miljoen inwoners veruit de grootste stad van het land. We bezoeken de Alexander Nevski kathedraal, het bekendste gebouw van de stad, en de Sveta Nedelya kathedraal, het oudste gebouw van Sofia. Nadien de kerk van Sint Joris, de Russische Sint Nikolai kerk, de Sofia synagoge en het nationaal theater Ivan Vazov. We gebruiken het diner in een typisch Bulgaars restaurant en genieten van een folkloreoptreden.

Dag 9 Sofia > Brussel   O

Transfer naar de luchthaven van Sofia en vlucht naar Brussel.

Land(en)

VLAG LAND MUNT TAAL TIJD
  Bulgarije     19/05/2019 16:00 

© 2019 Hobo Begeleide wereldreizen, kleine groepen van 8 tot 16 personenElders op dit continent
 • Rondreis IJsland
 • Rondreis Faroer Eilanden
 • Rondreis Schotland
 • Rondreis Ierland
 • Rondreis Slovenië
 • Rondreis Griekenland
 • Rondreis Albanië
 • Rondreis Portugal
 • Rondreis Polen
 • Rondreis Bulgarije
 • Rondreis door de Baltische Staten
 • EUROPA