Praktische informatie (Rondreis Bulgarije)

Klimaat & tijdsverschil:

Klimaat: gematigd landklimaat
In het algemeen zijn de zomers heet en de winters koud. Lokaal komen echter aanmerkelijke verschillen voor.'s Zomers blijven de temperaturen aan de kust aangenaam door het verkoelende effect van de zee.
Tijdsverschil: winter +1, zomer +1

Paspoort & visum:

U dient in het bezit te zijn van een Belgische identiteitskaart, die geldig is tot tenminste 1 dag na retourdatum. We raden aan om een kopie van uw identiteitskaart mee te nemen en afzonderlijk van het origineel te bewaren.

Gezondheid:

Geen inentingen verplicht. Wel worden een DTP-vaccinatie en bescherming tegen hepatitis A aanbevolen
Het leidingwater is licht gechloreerd en is veilig. Het kan echter maag-en darmklachten veroorzaken. Deze klachten kunt u voorkomen door water uit flessen te drinken

Kleding:

Neem luchtige, maar ook warme kleding mee voor wisselende weersomstandigheden. Een regenjas of -poncho kan van pas komen. Een (fleece)trui of vest heb je nodig voor de koele avonden.
Neem comfortabele wandelschoenen mee.
In religieuze gebouwen moet je je houden aan het kledingvoorschrift. Vrouwen dragen hun rok of broek tot over de knie en de armen zijn geheel bedekt. Mannen dragen een lange broek en de armen zijn tot op de elleboog bedekt.

Bagage:

Voor het pakken van je bagage, dringen we er om praktische redenen op aan je te beperken tot één reiskoffer ( max 20 kg) en één stuk handbagage per persoon. Maximale afmeting van de handbagage = 55x35x25cm, maximaal gewicht = 8 kg. Verzeker de sluiting van je koffer met een bagageband. Wij vragen altijd bij de luchtvaartmaatschappij een pre-seating aan zodat wij de eventuele voorkeur van de klant kunnen doorgeven. Het is wel zo dat in economy klasse er geen seat-garantie bestaat, deze bestaat enkel in de business-klasse.

Elektriciteit:

230 volt
Stopcontacten hebben ronde gaten en kunnen geaard of ongeaard zijn. Je hebt geen verloopstekker (wereldstekker) nodig.

Geldzaken:

de Bulgaarse lev (BGN)
Bulgarije is in 2007 toegetreden tot de EU, maar voert nog niet de Euro als munt.
De Bulgaarse munt is de Lev (meervoud Leva). Een Bulgaarse lev is ongeveer 50 eurocent waard. De lev wordt onderverdeeld in 100 stotinki.

Foto, GSM & Wi-Fi:

Foto- en filmmateriaal is overal verkrijgbaar. Nochtans raden wij aan zoveel mogelijk materiaal van hieruit mee te nemen. GSM is meestal bruikbaar en is afhankelijk van uw provider en het type van uw toestel. Raadpleeg de provider voor de roamingkosten.
In de meeste hotels is er wifi (vaak gratis).

Belangrijk om te weten:

Deze rondreis is een gevarieerde reis. De reis is mogelijk voor elke leeftijd. Iedereen die over een normale conditie beschikt, kan deelnemen aan alle excursies en wandelingen die op het programma staan.

Land(en)

VLAG LAND MUNT TAAL TIJD
  Bulgarije     19/05/2019 15:27 

© 2019 Hobo Begeleide wereldreizen, kleine groepen van 8 tot 16 personenElders op dit continent
 • Rondreis IJsland
 • Rondreis Faroer Eilanden
 • Rondreis Schotland
 • Rondreis Ierland
 • Rondreis Slovenië
 • Rondreis Griekenland
 • Rondreis Albanië
 • Rondreis Portugal
 • Rondreis Polen
 • Rondreis Bulgarije
 • Rondreis door de Baltische Staten
 • EUROPA