Praktische informatie (Rondreis Colombia)

Klimaat & tijdsverschil:

Tijdsverschil bedraagt -7 u in onze zomer, -6 u in onze winter.

Colombia ligt vrijwel op de evenaar maar door de grote hoogteverschillen komen er vier verschillende klimaatzones voor. De seizoenen worden in Colombia eerder gekarakteriseerd door regenval dan door temperatuurswisselingen. In de lage gebieden aan de Caribische kust (het noorden) is er een droog seizoen van december tot maart, de rest van het jaar is het regenachtig. In het zuiden wordt het regenseizoen onderbroken door een periode van minder regen in juni en juli, en aan de Pacifische kust komt een droog seizoen bijna niet voor.

Paspoort & visum:

Internationaal paspoort dat nog minstens 6 maand geldig is na vertrek uit Colombia.

Gezondheid:

In Colombia zijn geen specifieke ziektes. Wel zijn er gebieden waar malaria en dengue voorkomt. De gebieden die wij bezoeken zijn in princiepe malariavrij. Dengue daarentegen komt voor in waterrijke gebieden en in de koffieplantages. Een goed antimuggenproduct op basis van deet is onontbeerlijk.
De gezondheidszorg in Colombia is algemeen bekend als de beste van Zuid Amerika.

Kleding:

Geen specifieke vereisten.

Bagage:

Vluchten naar Colombia zijn (meestal) met Avianca.
Voor het pakken van je bagage, dringen we er om praktische redenen op aan je te beperken tot één reiskoffer ( max 20 kg - owv. de binnenlandse vluchten) en één stuk handbagage per persoon. Maximale afmeting van de handbagage = 55x35x25cm, maximaal gewicht = 8 kg. Verzeker de sluiting van je koffer met een bagageband.
Wij vragen altijd bij de luchtvaartmaatschappij een pre-seating aan zodat wij de eventuele voorkeur van de klant kunnen doorgeven. Het is wel zo dat in economy klasse er geen seat-garantie bestaat, deze bestaat enkel in de business-klasse.
Net zoals in Amerika mag men geen fruit, groenten of vlees binnenbrengen. En hoewel Colombia hét drugland bij uitstek is mag je niet het minste in je bezit hebben. Heel strenge controle hierop.

Elektriciteit:

De netspanning is 110 volt 60Hz met de 2 platte Amerikaanse stekkers.

Geldzaken:

De lokale munteenheid is de pesos. COP maar ook $$ (tweemaal het dollarteken) wordt gebruikt als afkorting.
Euro’s of dollars kunnen ter plaatse makkelijk ingewisseld worden. Ook kan er geld uit de muur gehaald worden, maar daar worden uiteraard kosten op gerekend.

Foto, GSM & Wi-Fi:

Een modern communicatie netwerk is de laatste 20 jaar ontwikkeld. Zowel internet als mobiele telefonie zijn haast overal beschikbaar. Je hebt minimum een drie band telefoon nodig en de meeste hotels hebben (dikwijls gratis) WIFI connecties.

Belangrijk om te weten:

De rondreis in Colombia is een zeer gevarieerde reis. De reis is mogelijk voor elke leeftijd. Iedereen die over een normale conditie beschikt, kan deelnemen aan alle excursies en wandelingen die op het programma staan.

Land(en)

VLAG LAND MUNT TAAL TIJD
Colombia Colombiaanse peso  Spaans, Engels en 72 regiotalen  20/01/2019 08:41 

© 2019 Hobo Begeleide wereldreizen, kleine groepen van 8 tot 16 personenElders op dit continent
 • Rondreis Peru
 • Rondreis Argentinië
 • Rondreis Colombia
 • Rondreis Chili
 • Rondreis Ecuador · Galapagos-eilanden
 • Rondreis Argentinië · Chili
 • Rondreis Brazilië
 • Rondreis Argentinië · Bolivië · Chili
 • Rondreis Suriname
 • Rondreis Bolivië
 • ZUID-AMERIKA