Dag per dag (Rondreis door paradijselijk Costa Rica)

Reisduur: 15 dagen / 13 nachten

Dag 1 Brussel – San Jose   

Met internationale vluchten naar San Jose. Aankomst in de hoofdstad en transfer naar het hotel.

Dag 2 San Jose – koffieboerderij – La Paz watervallen – San Jose   O|M|A

San Jose is omringd door vele bloemen­boerderijen en koffieplantages. Costa Rica is vooral bekend om zijn uitstekende koffie. We brengen een bezoek aan het Doka Estate, een van de bekendste koffieboerderijen. Hier maken we kennis met het koffieproces. Vooraleer terug te rijden naar de hoofdstad bezoeken we de La Paz watervaltuinen. Langs een goed begaanbaar pad wandelen we naar mooie watervallen. In het park bezoeken we ook nog de vlindertuin, het vogelhuis, de kikkertentoonstelling, de orchideeën- en de kolibrietuin.

Dag 3 San Jose – Tortuguero   O|M|A

Transfer naar Cano Blanco of Pavona en dan met de boot naar onze lodge in Tortuguero, het belangrijkste nestgebied voor zeeschildpadden, een bedreigde diersoort. Na de middag bezoeken wij het dorpje.

Dag 4 Tortuguero   O|M|A

In de ochtend maken we een boottocht over talrijke kanalen. Dit beschermde nationaal park is de thuishaven van vele soorten kikkers, tropische vogels zoals papegaaien en kolibries, apen, kaaimannen, schildpadden en vissen. In de namiddag verkennen we de plaatselijke trail achter de lodge in het tropische regenwoud, op zoek naar kikkers, vogels en apen. Daarna maken we nog een boottocht langs de kleine kanalen in Tortuguero National Park om de vogels en dieren van dichtbij te observeren.

Dag 5 Tortuguero – Arenal   O|A

We nemen de boot terug naar het vasteland en rijden naar La Fortuna de San Carlos, bekend om de vulkaan Arenal, de warmwaterbronnen, prachtige landschappen, wouden en meren. Onze rit voert ons langs vruchtbare velden vol bananen-, ananas en palmhartenplantages.

Dag 6 Arenal Nationaal Park   O|A

In de voormiddag maken we een tocht door het Nationale Park dat aan de actieve kant van de vulkaan ligt. De Arenal heeft zijn naam te danken aan het zand (=Arena) dat jarenlang door de vulkaan werd uitgebraakt. We wandelen over een grindpad doorheen het park en aanschouwen de prachtige fauna en flora. Bij mooi weer zien we de perfecte conische vorm van de vulkaan. Na de middag genieten we van de warmwaterbronnen in het hotel.

Dag 7 Arenal Volcano National Park – Monteverde nevelwoud-reservaat   O|A

Met de bus rijden we naar de Arenal Lake Dam. Met de boot varen we op het grootste en belangrijkste meer van Costa Rica naar Rio Chiquito , een kleine stad aan de oever van het meer. Na enkele uurtjes rijden komen we toe in Monteverde, het wereldbekende nevelwoudreservaat met een zeer gevarieerde fauna en flora: 400 vogelsoorten waaronder de Quetzal, 490 vlinders, 100 zoogdieren, 2.500 plantensoorten en 200 varens. In deze streek vestigden zich vele Quakers aangetrokken door het vredelievende karakter van het land. In de namiddag maken wij in het Selvatura Park een wandeling op de hangende bruggen die soms 170?m lang zijn en je een prachtig zicht bieden op het groene regenwoud.

Dag 8 Monteverde nevelwoud-reservaat   O|A

Na het ontbijt leidt onze gids ons langs mooie paden in dit unieke natuurreservaat. In het meer dan 10.000?ha grote park vinden we 1.500 soorten orchideeën, varens en andere tropische flora en fauna. Zo kruisen wij het pad van de zwarte leguaan en de luiaard. In de namiddag hebben wij een begeleide wandeling in de orchideeën tuin van Monteverde.

Dag 9 Monteverde – Nicoya schiereiland (Nosara)   O|A

We rijden naar de provincie Guanacaste en bezoeken onderweg het stadje Nicoya. Nicoya was de eerste koloniale stad van Costa Rica en herbergt de oudste kerk, daterend van 1644. Vanavond bezoeken we het tweede grootste nestgebied van de Olive Ridley zeeschildpad. Ostional Wildlife Refuge is een beschermd toevluchtsoord voor deze zeeschildpadden ten noorden van Nosara. Broedende schildpadden zijn het hele jaar door op Ostional Beach maar bereikt een piek in het regenseizoen. De schildpadden komen ’s nachts aan land om hun eieren te leggen.

Dag 10 Nicoya schiereiland   O|A

De paradijselijke stranden, ruige golven, charmante badplaatsen en hoge kwaliteit van leven maken het Nicoya schiereiland tot een van de populairste bestemmingen tijdens een rondreis in Costa Rica. Het schiereiland Nicoya is het grootste Blue Zone gebied op aarde. Hier bevinden zich honderden 100-jarigen die allen gezond, fit en vitaal zijn. Op het Nicoya schiereiland met zijn mooie witte zandstranden en weelderige wouden langs de kust van de North Pacific bezoeken we onder begeleiding van een plaatselijke gids het natuurreservaat Biologica Nosara, een unieke combinatie van tropisch regenwoud en mangrove. Na de middag maken we een boottocht op zee waar we het gezelschap krijgen van verschillende soorten dolfijnen. Op bepaalde momenten van het jaar kan je hier ook de bultrug walvis aantreffen. We gaan voor anker op het strand van Isla Chora waar het wemelt van de heremiet kreeften en leguanen. Liefhebbers kunnen hier snorkelen en genieten van de prachtige onderzeewereld.

Dag 11 Nosara – Dominical   O|M|A

We rijden naar Dominical, gelegen aan de stranden van de Grote Oceaan. Onderweg maken we enkele fotostops.

Dag 12 Dominical – Manuel Antonio   O|M|A

Na het ontbijt maken we een boottocht door de grootste mangrove van Centraal Amerika turend naar het rijke dierenleven op de oevers. Eens voorbij de monding van de rivier komen we in de oceaan terecht waar we op zoek gaan naar walvissen, dolfijnen en misschien ontmoeten we zelfs zeeschildpadden. Daarna rijden wij verder naar Manuel Antonio.

Dag 13 Manuel Antonio   O|A

Het park Manuel Antonio is vooral gekend om zijn witte zandstranden waarlangs een groen woud groeit dat voor een welkome schaduw zorgt. We bezoeken het park, thuis van kapucijnapen, luiaards, brulapen en vele soorten vogels.

Dag 14 Manuel Antonio – San Jose – Brussel   O

Wij maken een boottocht van ongeveer 2 uur op de Tarcoles rivier en spotten een van de grootste kolonie krokodillen in de wereld, ontdekken de rijkste mangrove van de Pacific en het belangrijkste reservaat voor de Scarlet Macaw (rode ara). Transfer naar de luchthaven van San Jose waar wij onze vluchten richting Europa nemen.

Dag 15 Brussel   

Aankomst in Brussels airport en einde van een mooie natuurreis.

Dag 16    

Land(en)

VLAG LAND MUNT TAAL TIJD
Costa Rica Costa Ricaanse colon  Spaans, Mekatelyu, Bribri  16/06/2019 15:20 

© 2019 Hobo Begeleide wereldreizen, kleine groepen van 8 tot 16 personenElders op dit continent
  • Rondreis door paradijselijk Costa Rica
  • Rondreis door het bijzondere Mexico
  • Rondreis door Guatemala & Honduras
  • Rondreis door het onbekende Panama
  • MIDDEN-AMERIKA