Dag per dag (Rondreis Faroer Eilanden)

Reisduur: 8 dagen / 7 nachten

Dag 1 Brussel – Kopenhagen – Vágar   

Lijnvlucht naar Kopenhagen en vervolgens naar Vágar op het gelijknamige eiland. We ontdekken de magische landschappen en prachtige dorpjes in alle kleuren van de regenboog. We bezoeken het prachtige dorp Gásadalur, een van de meest gefotografeerde plaatsen op de Faroer met zijn mooie waterval. Vanuit het oude dorpje Bøur hebben we een mooi zicht op Tindhólmur .
Overnachting in hotel Vágar.

Dag 2 Vágar – Mykines – Runavík   O|M

We varen naar het meest westelijke eiland Mykines. Onderweg zien we majestueuze zeekliffen en het spectaculaire eilandje Tindhólmur met zijn spitse bergtoppen. Op Mykines maken we een mooie wandeling naar een rotseiland en de vuurtoren. Het eiland heeft een zeer rijk vogelleven. We zien de koddige papegaaiduikers en de jan-van-genten. Die laatsten broeden enkel op Mykines. We reizen verder naar Runavík op het eiland Eysturoy. Overnachting in hotel Runavík.

Dag 3 Runavík > Saksun > Tjørnuvík > Garðahúsið > Runavík   O|M

We rijden naar de afgelegen dorpen Saksun en Tjørnuvík. Onderweg hebben we een prachtig zicht op de Risin en Kellingin rotsformaties. Saksun is een pittoresk dorp met een natuurlijke haven die nu geblokkeerd wordt door zand. Wanneer het laagtij is kan je wandelen tot in zee. We rijden over de brug die Streymoy en Eysturoy verbindt naar het dorp Tjørnuvík dat omringd wordt door bergen en waar we opnieuw een mooi zicht hebben op de rotsformaties de Reus en de Heks. Op onze tocht passeren wij ook de waterval Fossá. We gebruiken onze lunch in Garðahúsið waar de lokale boeren ons uitnodigen in hun huis en de lokale producten laten proeven. In de late namiddag rijden we terug naar Runavík. Overnachting in hotel Runavik.

Dag 4 Runavík – Klaksvík – Kalsoy – Tórshavn   O|M

Met de ferry varen we van Klaksvík op het eiland Bordoy naar het eiland Kalsoy. Een 12 km lange weg slingert door 4 tunnels die de vier dorpen van het eiland verbindt. We stoppen in het dorp Mikladalur, gekend om zijn artiesten en saga’s. Langs de oceaan kan je het mooie beeld van de Seal Woman zien. We bezoeken het dorp Trøllanes waar we een wandeling maken naar de bijzonder mooi gelegen Kallur- vuurtoren. Overnachting in hotel Havn.

Dag 5 Tórshavn – Nólsoy – Tórshavn   O|M

Vandaag verkennen we het eiland Nólsoy . We wandelen door het dorp en maken kennis met de unieke attracties van het eiland, zoals Ove’s roeiboot de Diana Victoria. In 1986 roeide Ove Joensen op zijn eentje van de Faroer eilanden naar de Kleine Zeemeermin in Kopenhagen. Na de lunch wandelen we naar de top van het eiland waar we een mooi panoramisch zicht hebben op Tórshavn en de nabije eilanden. Terug met de ferry naar Tórshavn, overnachting in hotel Havn.

Dag 6 Tórshavn – Sornfelli – Norðadalsskarð – Tórshavn   O

We rijden van Tórshavn over de bergweg ‘Oyggjarvegur’, waar we genieten van het uitzicht over de kleinste hoofdstad van de wereld en het nabije eiland Nólsoy. Verder naar Sornfelli en Norðadalsskarð, genietend van de stilte, de uitzichten en de schitterende natuur. Terug in Tórshavn hebben we vrije tijd om de stad te verkennen. ’s Avonds kunnen we gaan dineren in het authentieke Áarstova waar je Faroers’ lamsvlees kunt krijgen. Overnachting in hotel Havn.

Dag 7 Tórshavn – Kirkjubøur – Gamlarætt – Vágar   O|M

We starten de dag met een wandeling door de oude stad, Tinganes en het mooie Reyn met zijn zwarte huizen en grasdaken. We bezoeken het architecturale Nordic house. Na de middag rijden we naar Kirkjubøur, het oude culturele centrum, waar we de ruïne van de gotische St Magnus kathedraal zien, daterend van de 13de eeuw. Hier bezoeken we de nog steeds gebruikte middeleeuwse kerk en een boerderij die al 17 generaties lang eigendom is van dezelfde familie. Verder naar Gamlarætt op de westkust van het eiland Streymoy. Met een speedboot bezoeken we de westelijke zijde van het eiland ‘Hestur’. Je betreedt hier een andere wereld. De 400 m hoge kliffen met duizenden vogels en grote grotten mag je niet missen bij een bezoek aan de Faroer eilanden. Overnachting in hotel Vágar.

Dag 8 Vágar – Kopenhagen – Brussel   O

Vluchten naar Brussel.

Land(en)

VLAG LAND MUNT TAAL TIJD
  Faroer Eilanden Faeröerse kroon en Deense kroon (FOK)  Faeröers, Deens  20/07/2019 02:59 

© 2019 Hobo Begeleide wereldreizen, kleine groepen van 8 tot 16 personenElders op dit continent
 • Rondreis IJsland
 • Rondreis Faroer Eilanden
 • Rondreis Schotland
 • Rondreis Ierland
 • Rondreis Slovenië
 • Rondreis Griekenland
 • Rondreis Albanië
 • Rondreis Portugal
 • Rondreis Polen
 • Rondreis Bulgarije
 • Rondreis door de Baltische Staten
 • EUROPA