Praktische informatie (Rondreis door Kenia & Tanzania)

Klimaat & tijdsverschil:

Het is in Tanzania 1 uur later dan in België.
Tijdens de wintertijd is het verschil 2 uur.

De beste reistijd is van juni t/m september. Het regenseizoen is dan voorbij en de temperatuur overdag is lekker, maar niet te warm. 's Avonds waait er een koel briesje in deze periode. Het regenseizoen loopt van begin november tot eind december én van midden maart tot eind mei. Ook december t/m maart is een uitstekende periode, het is de droogste periode, waardoor veel dieren tegelijk water komen drinken rond de meren.

Bedek bij grote warmte en felle zon de huid en ook het hoofd. U bevindt zich in en rond de evenaar, de zon is dus erg verraderlijk! Een zonnebril is van belang.

Paspoort & visum:

Voor deze landen heeft u een internationaal paspoort nodig dat nog minstens zes maanden geldig is. Voor beide landen is een visum vereist.
Het visum voor Tanzania en Kenia wordt door Hobo Reizen in Brussel gehaald. (niet inbegrepen). Vergeet ook zeker niet uw vaccinatiekaart waarin staat dat u ingeënt bent tegen Gele Koorts!
We raden je aan om een kopie van je paspoort mee te nemen en apart van het origineel te bewaren.

Gezondheid:

Inentingen:
Een inenting tegen gele koorts is verplicht. Deze is 10 jaar geldig. U moet een bewijs van deze inenting in het ‘International Certificate of Vaccination’ (het gele boekje) kunnen voorleggen als er naar gevraagd wordt. Indien u dit bewijs vergeet kan de toegang tot het land geweigerd worden.
Een inenting tegen hepatitis A wordt aangeraden en kan ook in België zijn nut hebben.

Malaria
Het gebruik van anti-malaria medicatie is absoluut noodzakelijk. Een veelgebruikt middel is Malarone. Malarone moet twee dagen voor aankomst in het malaria gebied genomen worden. U moet het blijven innemen tot 7 dagen na uw terugkeer naar een malariavrij gebied.
Voor een anti-malariakuur, indien gewenst, verwijzen we je door naar je huisarts of het Instituut voor Tropische Geneeskunde te Antwerpen (Reisadvies: 0902/880 88 of surf naar www.itg.be).

Kleding:

Kleding:
Licht, ruimvallende katoenen kleding, een lange broek en een overhemd of blouse met lange mouwen om enige weerstand te bieden tegen de muggen is een minimale vereiste.
Een trui of sweater zijn geen overbodige luxe (zeker niet in de maand juli). De temperatuur schommelt voortdurend rond de 20 graden. Maar in juli kan het ’s nachts behoorlijk fris zijn. Bovendien is een regenjack noodzakelijk. Het dak van de safariwagen staat voortdurend open in de parken. In de vroege ochtend en bij zonsondergang kan het behoorlijk koud worden wanneer wij door de savanne rijden.

Bagage:

Voor het pakken van je bagage, dringen we er om praktische redenen op aan je te beperken tot één reiskoffer ( max 20 kg ) en één stuk handbagage per persoon. Maximale afmeting van de handbagage = 55x35x25cm, maximaal gewicht = 8 kg. Verzeker de sluiting van je koffer met een bagageband.
Wij vragen altijd bij de luchtvaartmaatschappij een pre-seating aan zodat wij de eventuele voorkeur van de klant kunnen doorgeven. Het is wel zo dat in economy klasse er geen seat-garantie bestaat, deze bestaat enkel in de business-klasse.

Elektriciteit:

De netspanning bedraagt 220 – 240 volt. In veel gevallen is een afwijkende stekker nodig (platte poten, driepunts). Een wereldstekker brengt uitkomst, deze kan u kopen in de meeste elektriciteitszaken of in de luchthaven.

Geldzaken:

In Kenia is de Keniaanse shilling het betaalmiddel, in Tanzania is dat de Tanzaniaanse shilling. U neemt best Amerikaanse dollars mee. In de lodges kan u betalen met de lokale munt maar ook steeds in dollars. Voorzie ook kleine coupures. Euro’s kunnen ook gewisseld worden.
Creditcards worden in de hotels aanvaard (Mastercard en Visa)..
Bij banken en in de meeste hotels (zij het niet altijd tegen de beste koers) kunt u geld wisselen.

Foto, GSM & Wi-Fi:

Openbare gebouwen en militaire installaties mogen niet gefotografeerd worden.
Als u personen wil fotograferen, vraag dan eerst toestemming. Soms zult u daarvoor moeten betalen. Vooraf de prijs afspreken kan veel miserie vermijden. Ding af tot 10 à 20 procent van de gevraagde prijs. Foto- en filmmateriaal brengt u best van België mee. De kwaliteit en uiterste verkoopdatum zijn niet altijd ok.
Dieren zijn niet altijd van dichtbij te bekijken. Een 28 – 200 lens kunnen uw foto’s al heel wat mooier maken!
Het voeren van een internationaal telefoongesprek is zeer duur. Mobiel telefoneren kan in Nairobi, Masai Mara, Nakuru en in de Ngorogoro-krater. Wifi is op sommige plaatsen aanwezig, maar dit wil zeker niet zeggen dat het altijd (even goed) werkt.

Belangrijk om te weten:

De rondreis in Kenia en Tanzania is een mooie reis met heel wat safari's. De reis is mogelijk voor elke leeftijd. Iedereen die over een normale conditie beschikt, kan deelnemen aan alle excursies en wandelingen die op het programma staan.

Land(en)

VLAG LAND MUNT TAAL TIJD
Tanzania Tanzaniaanse shilling  Swahili, Engels  20/01/2019 15:48 
  Kenia Keniaanse shilling (KES)  Engels, Swahili  20/01/2019 12:48 

© 2019 Hobo Begeleide wereldreizen, kleine groepen van 8 tot 16 personenElders op dit continent
  • Rondreis doorheen het mooie Zuid-Afrika
  • Rondreis door de prachtige natuur van Namibië
  • Rondreis in de tropische wouden van Oeganda
  • Rondreis langs de schatten van Ethiopië
  • Rondreis door magisch Madagascar
  • Rondreis Marokko
  • Rondreis Botswana | Namibië | Zambia | Zimbabwe
  • Rondreis door Kenia & Tanzania
  • Fotoreis Soedan
  • AFRIKA