Praktische informatie (Rondreis Marokko)

Klimaat & tijdsverschil:

Het tijdsverschil is -1 uur.
In de periodes waarin wij naar Marokko reizen heersen er aangename temperaturen en is er weinig kans op neerslag. We vermijden bewust de zomermaanden, in juli en augustus wordt het overdag in de vier koningssteden namelijk gemakkelijk warmer dan 40 graden.

Paspoort & visum:

Marokko verplicht iedere bezoeker om in het bezit te zijn van een internationaal reispaspoort. Dit moet geldig zijn tijdens uw verblijf, tot op de dag dat we terug zijn in België. Als toerist met de Belgische nationaliteit, mag je maximaal drie maanden in Marokko verblijven zonder dat je een visum hoeft aan te vragen. Voor onze reis is dus geen visum vereist. We raden aan om een kopie van je paspoort mee te nemen en apart van het origineel te bewaren.

Gezondheid:

Er is voor Marokko geen verplichte inenting nodig maar zorg dat uw Tetanus inenting nog voldoende recent is. We raden je aan je gebruikelijke medicijnen mee te nemen en een kleine reisapotheek met o.a. een middel tegen koorts, keelpijn, verkoudheid en darmstoornissen, ...
Voor meer inlichtingen contacteer uw huisarts of het Instituut voor Tropische Geneeskunde te Antwerpen (Reisadvies: 0902/88088 of surf naar www.itg.be).

Kleding:

Neem lichte kledij mee. Op een paar plaatsen kan het behoorlijk warm zijn. Lichte katoenen kledij is het meest gepast. Een hoofddeksel of een zonnescherm zijn ook onontbeerlijk. Voor de wandelingen zijn goede wandelschoenen aangeraden.

Bagage:

Er wordt 1 koffer met maximum 20 kg toegelaten. Voorzie hem liefst van een riem en plak ook een labeltje binnenin met naam en adres. De handbagage mag maximum 5 kg wegen met een grootte van 22 cm x 35 cm x 56 cm. Wij vragen altijd bij de luchtvaartmaatschappij een pre-seating aan zodat wij de eventuele voorkeur van de klant kunnen doorgeven. Het is wel zo dat in economy klasse er geen seat-garantie bestaat, deze bestaat enkel in de business-klasse.

Elektriciteit:

Voor Marokko hebt u een tussenstekker van het Franse type nodig die u kunt kopen in alle goede elektrozaken. De voltage is er 220 volt.

Geldzaken:

De banken en wisselkantoren wisselen om van euro naar dirham. Het omgekeerde is ook mogelijk maar voor beperkte bedragen, op vertoon van uw Belgisch paspoort en op voorwaarde dat u niet in Marokko woont. Dirhams kan ook met de meeste in België gebruikte kredietkaarten (Visa, MasterCard) bij de bankautomaten afgehaald worden. Bij elke transactie kan u maximaal 2000 dirham afhalen. Om uw debetkaart (Bancontact met Maestro) in Marokko te kunnen gebruiken, dient u de “Maestro”-functie enkele weken voor uw vertrek te laten vrijmaken door de Belgische bank die de kaart heeft uitgegeven. Laat nooit geld en waardevolle zaken op uw hotelkamer of in de bus achter, beter nog laat waardevolle voorwerpen thuis!

Foto, GSM & Wi-Fi:

Foto- en filmmateriaal is verkrijgbaar in Marokko. Nochtans raden wij aan zoveel mogelijk materiaal van hieruit mee te nemen.
Vanuit elk hotel/motel kunt u naar Europa telefoneren en u kunt er natuurlijk ook telefoons ontvangen. GSM is meestal bruikbaar (soms niet in de afgelegen gebieden) en is afhankelijk van je provider en het type van je toestel. In de meeste hotels is er wifi (vaak gratis).

Belangrijk om te weten:

Dit is een zeer gevarieerde reis. De reis is mogelijk voor elke leeftijd. Iedereen die over een normale conditie beschikt, kan deelnemen aan alle excursies en wandelingen die op het programma staan.

Land(en)

VLAG LAND MUNT TAAL TIJD
  Marokko Marokkaanse dirham  Arabisch, Berbers  20/07/2019 03:02 

© 2019 Hobo Begeleide wereldreizen, kleine groepen van 8 tot 16 personenElders op dit continent
  • Rondreis doorheen het mooie Zuid-Afrika
  • Rondreis door de prachtige natuur van Namibië
  • Rondreis in de tropische wouden van Oeganda
  • Rondreis langs de schatten van Ethiopië
  • Rondreis door magisch Madagascar
  • Rondreis Marokko
  • Rondreis Botswana | Namibië | Zambia | Zimbabwe
  • Rondreis door Kenia & Tanzania
  • Fotoreis Soedan
  • AFRIKA