Praktische informatie (Rondreis door de prachtige natuur van Namibië)

Klimaat & tijdsverschil:

Namibië heeft een gematigd warm klimaat. Namibië kent zomer- en wintertijd, maar de klok gaat op andere data dan in Europa voor- of achteruit. Van de laatste zondag in maart tot de eerste zondag in april is er gaan tijdsverschil; van de eerste zondag in april tot de eerste zondag in september is het een uur vroeger in Namibië; van de eerste zondag in september tot de laatste zondag in oktober is er weer geen tijdsverschil en van de laatste zondag in oktober tot de laatste zondag van maart is het een uur later in Namibië.

Paspoort & visum:

U dient in het bezit te zijn van een internationaal paspoort dat bij terugkeer nog 6 maanden geldig moet zijn. Bij de aankomst is het mogelijk dat de immigratiedienst uw vliegtuigticket van de terugreis opvraagt, dit om te checken of u over het nodige geld beschikt om in uw onderhoud te voorzien tijdens uw verblijf in Namibië.

Gezondheid:

Voor Namibië zijn er geen vaccinaties verplicht maar een vaccinatie tegen tetanus en medicatie tegen buiktyfus is aangeraden. Een anti-malariakuur wordt vooral aangeraden van november tot mei. Voor een anti-malariakuur, indien gewenst, verwijzen we je door naar je huisarts of het Instituut voor Tropische Geneeskunde te Antwerpen (Reisadvies: 0902/88088 of surf naar www.itg.be).

Kleding:

Wat u best kan meenemen:
zonnemelk en hoofddeksel ter bescherming van de zon.
windjack
wollen trui voor de koelere nachten/ochtend
jeans en katoenen broeken
lichte katoenen hemden of shirts
eventueel paraplu of regenjas
degelijke wandelschoenen
En vergeet ook niet om volgende zaken mee te nemen: een verrekijker, een zaklamp, voldoende zonnecrème met hoge beschermingsfactor en een insectenwerend middel (tropische muggenmelk).

Bagage:

Voor het pakken van je bagage, dringen we er om praktische redenen op aan je te beperken tot één reiskoffer ( max 23 kg) en één stuk handbagage per persoon. Maximale afmeting van de handbagage = 55x35x25cm, maximaal gewicht = 8 kg. Verzeker de sluiting van je koffer met een bagageband.
Wij vragen altijd bij de luchtvaartmaatschappij een pre-seating aan zodat wij de eventuele voorkeur van de klant kunnen doorgeven. Het is wel zo dat in economy klasse er geen seat-garantie bestaat, deze bestaat enkel in de business-klasse.

Elektriciteit:

250 V. Het kopen van een passende tussenstekker (ronde 3-pin) is daarvoor de oplossing. Sommige hotels stellen zo’n stekkers ter beschikking, maar lang niet allemaal, zodat de aankoop (ter plaatse eventueel) een goede investering is.

Geldzaken:

De officiële munteenheid is de Namibische dollar (NAD) = 100 cent. De Zuid-Afrikaanse Rand wordt ook aanvaard. Deze heeft dezelfde waarde als de Namibische dollar. Kredietkaarten zoals Visa, Master en Diners Club cards worden eveneens geaccepteerd. Met vreemde munten kan men nergens terecht. Het is verstandig is het om een creditcard mee te nemen. Je kan daarmee geld uit de muur halen in o.a Windhoek, Swakopmund en Oshakati. In de meeste hotels kan je extra’s ook met de kredietkaart betalen. Eurobiljetten kunnen in de grote steden in wisselkantoren gewisseld worden.

Foto, GSM & Wi-Fi:

Je kan beter geheugenkaarten en reservebatterijen vanuit België meebrengen aangezien er volledige dagen zijn zonder mogelijkheid om aankopen te doen. Zorg voor voldoende geheugen voor uw digitale camera, want er is zoveel moois te fotograferen.
Behalve in sommige afgelegen gebieden op het platteland, kan men overal automatisch en direct bellen met bijna alle delen van de wereld. Op de meeste plaatsen kan u bellen met de GSM. De meeste hotels en lodges beschikken over WIFI internet in de publieke ruimtes en meer en meer ook in de kamers.(soms betalend) In afgelegen gebieden is internet niet altijd mogelijk of is de snelheid en werking van het internet niet altijd goed.

Belangrijk om te weten:

De rondreis in Namibië is een zeer gevarieerde reis. De reis is mogelijk voor elke leeftijd. Iedereen die over een normale conditie beschikt, kan deelnemen aan alle excursies en wandelingen die op het programma staan.

Land(en)

VLAG LAND MUNT TAAL TIJD
Namibië Namibische dollar  Engels, Afrikaans, Duits, Oshiwambo en 5 inheemse talen  24/05/2019 06:52 

© 2019 Hobo Begeleide wereldreizen, kleine groepen van 8 tot 16 personenElders op dit continent
  • Rondreis doorheen het mooie Zuid-Afrika
  • Rondreis door de prachtige natuur van Namibië
  • Rondreis in de tropische wouden van Oeganda
  • Rondreis langs de schatten van Ethiopië
  • Rondreis door magisch Madagascar
  • Rondreis Marokko
  • Rondreis Botswana | Namibië | Zambia | Zimbabwe
  • Rondreis door Kenia & Tanzania
  • Fotoreis Soedan
  • AFRIKA