Dag per dag (Rondreis door onbekend Oman)

Reisduur: 9 dagen / 7 nachten

Dag 1 Brussel – Muscat   

Met internationale lijnvluchten naar de hoofdstad Muscat. Transfer naar het hotel Al Falaj (****/****).

Dag 2 Muscat   O|M|A

Kennismaking met de hoofdstad van het sultanaat Oman. Muscat is het bewijs van een harmonieus samengaan van moderne commerciële centra met de traditionele cultuur. We wandelen rond in het typische Muttrah met zijn levendige vismarkt en kleurrijke soek. Bezoek aan het particulier museum Bait Al Zubair, of het huis van de familie Zubair. De bouw van de Sultan Qaboz Moskee werd in 1998 voltooid. Korte stop aan het Al Alampaleis van sultan Qaboz. Het Royal Opera House is een van de mooiste gebouwen van Muscat.

Dag 3 Muscat en omgeving   O|M|A

In de voormiddag bezoek aan de vissoek van Barkha. Verdere rit naar Nakhl, met zijn vele dadelpalmen, warmwaterbronnen en prachtige fort. Het fort van Nakhl is een van de meest indrukwekkende forten van Oman en troont op een hoge rotsheuvel en is omgeven met dadelpalmplantages. De warmwaterbronnen van Athowarah ontspringen in een smalle wadi, vormen een riviertje en brengen de oase tot leven. Wij rijden naar Rustaq, gekend voor de heilzame werking van het water van de warmwaterbron. Het fort van Rustaq staat op een heuvel en wordt door een muur met vele torens omgeven. Een beetje verder ligt het mooie fort van Al Hazm.

Dag 4 Muscat – Sur   O|M|A

Wij rijden naar Sur, gelegen aan de oostkust van Oman met een belangrijk historisch verleden als havenstad. In het typische vissersdorpje Quriyat liggen oude en nieuwe schepen rustig naast elkaar. De weg langs de kust loopt langs prachtige witte stranden bedekt met veelkleurige schelpen, diepe ravijnen, rotsen die door de wind en golven zijn vervormd en mooie groene wadi’s. Wij stoppen aan de verzonken krater van Bimah. We maken een wandeling in de idyllische Wadi Shab een van de mooiste wadi’s van het land. ’s Nachts gaan wij de met uitsterven bedreigde groene zeeschildpadden observeren. Overnachting in hotel Sur Plaza (***/****).

Dag 5 Sur – Wahiba woestijn   O|M|A

In Sur ontdekken wij de levendige souk. Langs de kade zien wij de traditionele dhows of de gekromde teakhouten vissersboten. Verscheidene dhow-werven zijn nog in gebruik. Wij rijden verder naar Wadi Bani Khalid, een zeer mooie wadi die bijna het hele jaar door water voert. Daarna vertrekken wij naar de Wahiba woestijn, een gebied met meer dan 20 zandduinvarianten. Hier leven tientallen planten- en diersoorten. Overnachting in het Sala Al Wasil Desert Camp (nvt /****).

Dag 6 Wahiba woestijn – Nizwa   O|M|A

Rit naar Nizwa met stops in Ibra en Sinaw. Ibra is de oudste stad in de regio en heeft nog mooie voorbeelden van de leemarchitectuur. Wij rijden verder naar Nizwa. Nizwa is het religieuze centrum van Oman en heeft vele historische monumenten en is bekend om zijn zilversmeedkunst. De soeks zijn de belangrijkste uit de regio. Het schitterende fort dateert van 1650 en is een van de oudste van het sultanaat. We bezoeken de moderne oase Birkaz al Maouz. Tussen de dadelpalmtuinen staan nog oude lemen huizen. In de oase kunnen we het falaj-systeem (= waterkanalen) in werking zien. Door de falaj stroomt het water ondergronds vanuit de bergen naar het dorp. Overnachting in hotel Golden Tulip in Nizwa.

Dag 7 Nizwa – Al Hamra – Misfah – Grand Canyon – Nizwa   O|M|A

De regio rond Nizwa is betoverend mooi. Al-Hamra is een oud lemen dorpje. Sommige van de huizen zijn nog bewoond en tellen verschillende verdiepingen. In Misfah staan de traditionele huizen op de steile bergwanden en rotsen en zijn in steen opgetrokken. Op de top van Jehel Shams genieten wij van een mooi uitzicht op de diepe steile Grand Canyon. Overnachting in Golden Tulip Nizwa (****/****).

Dag 8 Nizwa – Muscat – Brussel   O|M

De omgeving van Nizwa is een van de meest authentieke van het land. 40 km ten westen van Nizwa ligt de mysterieuze stad Bahla. Het fort staat op de Unesco werelderfgoedlijst en is omringd door een 12 km lange stadsmuur. Wat verder ligt Jabrin waarvan het paleis een van de mooiste en interessantste gebouwen in Oman is. Het paleis dateert uit de 17de eeuw en is prachtig gelegen te midden van dadelpalmen. Het fort heeft prachtige beschilderde plafonds en een schitterende architectonische stijl. Wij rijden naar het Majan Continental Hotel in Muscat waar we ons kunnen opfrissen. Nadien transfer naar de luchthaven van Muscat voor onze terugvluchten naar Brussel.

Dag 9 Brussel   

Aankomst in Brussel.

Land(en)

VLAG LAND MUNT TAAL TIJD
Oman Omaanse rial  Arabisch  15/12/2018 20:00 
Elders op dit continent
  • Rondreis door onbekend Oman
  • Rondreis door schitterend Jordanië
  • MIDDEN-OOSTEN