Praktische informatie (Rondreis doorheen het mooie Zuid-Afrika)

Klimaat & tijdsverschil:

Het tijdsverschil is in de winter + 1 , in de zomer is er geen tijdsverschil.
Zomer: december-maart, winter: juli-augustus, maar ook in de winter is het klimaat zacht en vooral droog
Vergeet om te beginnen niet dat Zuid-Afrika onder de evenaar ligt en dat winter en zomer precies omgekeerd zijn dan in België. Kerst in de zomer dus.
Het klimaat is te vergelijken met het Middellandse zeegebied en Noord-Afrika. Ook in de winter (juni-augustus) is het overdag vaak lekker weer. ‘S nachts kan de temperatuur onder het vriespunt dalen in deze periode.

Houdt er ook rekening mee dat het een groot land is en dat het klimaat aan de kust afwijkt van het binnenland en dat tussen Noord en Zuid een aantal graden verschil kan zitten.

Paspoort & visum:

Belgische bezoekers van Zuid-Afrika moeten in het bezit zijn van een geldig paspoort dat nog minstens 30 dagen geldig is na uw retourdatum. De laatste bladzijden van het paspoort moeten leeg zijn! (neem zeker een kopie van uw paspoort en bewaar deze apart van uw reispas).
In het kader van de strijd tegen kinderhandel gelden er vanaf 01.06.2015 speciale regels voor minderjarigen die naar Zuid-Afrika reizen. Ouders met kinderen tot 18 jaar dienen een gecertifieerde kopie van de geboorteakte van de kinderen bij zich te hebben. Voor een alleenstaande ouder die met zijn/haar kinderen reist, moeten bijkomend een getekende verklaring van de andere ouder die op de geboorteakte vermeld staat waarin verklaard wordt dat het kind met toestemming reist met de betreffende persoon, een officieel document waarin staat dat de ouder de wettelijke voogdij over het betreffende kind heeft, en indien van toepassing, een overlijdensakte van de andere ouder die geregistreerd staat als ouder van het betreffende kind op de geboorteakte. Voor volwassenen die met kinderen reizen waarvan ze niet de biologische ouders zijn of voor alleenreizende minderjarigen zijn er nog extra documenten vereist.

Gezondheid:

Voor een reis uit Europa naar Zuid-Afrika zijn geen vaccinaties vereist. Bij bezoeken aan de laagvlakten van de Transvaal, de Nationale Kruger wildtuin en Zululand in Natal wordt sterk aangeraden voor het vertrek naar deze gebieden malariapillen te slikken. Het is aangeraden deze medicatie vooraf reeds in te nemen teneinde zeker te zijn dat er geen nevenwerkingen zijn.
Voor een anti-malariakuur, indien gewenst, verwijzen we je door naar je huisarts of het Instituut voor Tropische Geneeskunde te Antwerpen (Reisadvies: 0902/88088 of surf naar www.itg.be).
Diarree kan een probleem zijn op reis en daarom: vermijd het drinken van kraantjeswater en eet geen rauwe groenten of ongeschild fruit.

Kleding:

Het beste kunt u de kleding meenemen die u altijd draagt in een gematigd klimaat. In de vakantieoorden en wildparken wordt voornamelijk vrijetijdskleding gedragen, maar strandkleding wordt niet geaccepteerd in restaurants. Voor een safari in de natuurreservaten zijn gemakkelijke schoenen, een zonnebril, zonnebrandcrème, een verrekijker, een camera en veel filmrolletjes aan te bevelen. In de winter is warme kleding vooral in de avonduren noodzakelijk. Overdag is de temperatuur meestal mild. In de Kaapprovincie komen in de winter regenjas en paraplu goed van pas.

Bagage:

Voor het pakken van uw bagage, dringen we er om praktische redenen op aan u te beperken tot één reiskoffer ( max 20 kg - owv. de binnenlandse vluchten) en één stuk handbagage per persoon. Maximale afmeting van de handbagage = 55x35x25cm, maximaal gewicht = 8 kg. Verzeker de sluiting van uw koffer met een bagageband.
Wij vragen altijd bij de luchtvaartmaatschappij een pre-seating aan zodat wij de eventuele voorkeur van de klant kunnen doorgeven. Het is wel zo dat in economy klasse er geen seat-garantie bestaat, deze bestaat enkel in de business-klasse.

Elektriciteit:

In Zuid-Afrika is de netspanning net als in België 220 volt. Er is wel een afwijkende stekker die niet te koop is. Je kunt in Zuid-Afrika in de gemiddelde elektriciteitswinkel wel een verloopstekker kopen naar Europese stekkers. Houd er wel rekening mee dat de spanning wat minder stabiel is in sommige gebieden dan in België.

Geldzaken:

De munteenheid van Zuid-Afrika is de rand (ZAR).
Op de internationale luchthavens van Johannesburg, Durban en Kaapstad zijn banken gevestigd. Dag en nacht kunnen passagiers daar bovendien twee uur voor vertrek en twee uur na aankomst van een internationale vlucht gebruik maken van een speciale bankservice. De procedures bij de banken in Zuid-Afrika zijn vrijwel gelijk aan die in Westerse landen. Reischeques kunnen bij alle banken worden ingewisseld. Internationale creditcards met inbegrip van Visa, Mastercard, American Express en Diner’s Club worden door de meeste winkels en hotels geaccepteerd. In de steden en aan de tankstations kunt u geld uit de muur halen aan een geldautomaat. Het gebruik van uw gewone bankkaart is standaard beperkt tot Europa.Vergeet daarom niet door uw bank de Maestro functie van uw kaart tijdelijk activeren voor gebruik buiten Europa.

Foto, GSM & Wi-Fi:

Fotorolletjes , films, camera’s en accessoires zijn overal verkrijgbaar. Zorg voor voldoende geheugen voor uw digitale camera, want er is zoveel moois te fotograferen.
Behalve in sommige afgelegen gebieden op het platteland, kan men overal automatisch en direct bellen met bijna alle delen van de wereld. Een telefoon is echter duur! Men kan er perfect bellen met de GSM. De meeste hotels en lodges beschikken over WIFI internet in de publieke ruimtes en meer en meer ook in de kamers.(soms betalend) In afgelegen gebieden is internet niet altijd mogelijk of is de snelheid en werking van het internet niet altijd goed.

Belangrijk om te weten:

De rondreis in Zuid-Afrika is een zeer gevarieerde reis. De reis is mogelijk voor elke leeftijd. Iedereen die over een normale conditie beschikt, kan deelnemen aan alle excursies en wandelingen die op het programma staan.

Land(en)

VLAG LAND MUNT TAAL TIJD
Zuid-Afrika Rand  Engels, Afrikaans en 9 Bantoe-talen  16/09/2019 20:16 

© 2019 Hobo Begeleide wereldreizen, kleine groepen van 8 tot 16 personenElders op dit continent
  • Rondreis doorheen het mooie Zuid-Afrika
  • Rondreis door de prachtige natuur van Namibië
  • Rondreis in de tropische wouden van Oeganda
  • Rondreis langs de schatten van Ethiopië
  • Rondreis door magisch Madagascar
  • Rondreis Marokko
  • Rondreis Botswana | Namibië | Zambia | Zimbabwe
  • Rondreis door Kenia & Tanzania
  • Fotoreis Soedan
  • AFRIKA