Kleine groepen van 8 tot 15 personen - Nederlandstalige begeleiding

Bestemming in de kijker: Bhutan en zijn festivals


Bestemming in de kijker: Bhutan en zijn festivals - € 4350

 

Beste wereldreiziger

Graag stellen we u voor: Bhutan, een bijzonder Aziatisch land dat in de Himalaya ingeklemd ligt tussen China (Tibet) en India. HOBO Reizen organiseert dit najaar twee afreizen waarbij ook telkens enkele unieke Boeddhistische festivals aangedaan worden:

Jakar Tshechu Festival (afreis 29 oktober 2019)

Tshechu betekend letterlijk 'tiende dag' en de festival worden jaarlijks gehouden in verschillende tempels, kloosters en dzongs door het hele land, op de tiende dag van de Tibetaanse maankalender. Deze dag komt overeen met de verjaardag van Guru Rinpoche (Guru Padmasambhava), de heilige die het Boeddhisme in Bhutan introduceerde in de 8e eeuw. De exacte maand van de Tshechu's verschillen overigens van plaats tot plaats en van tempel tot tempel.

Black-Necked Crane Festival (afreis 29 oktober 2019)

Het jaarlijkse Black-Necked Crane-festival wordt gevierd op de binnenplaats van Gangtey Goenpa in de Phobjikha-vallei. Het festival is een gelegenheid voor de lokale bevolking om zich te verheugen en de komst van de bedreigde en majestueuze zwarthalskraanvogel te vieren, die tijdens de wintermaanden een onlosmakelijk onderdeel vormt van het dagelijks leven. Het festival omvat culturele programma's zoals volksliederen en -dansen (sommige met zwarthalskraanthema's) en maskerdansen uitgevoerd door de plaatselijke bevolking, kraanbalkansen en drama's met het thema 'milieubehoud' en liedjes van schoolkinderen.

Jambay Lhakhang Festival (afreis 3 november 2019)

Tijdens deze rondreis bezoeken we het erg kleurrijke Jambay Lhakhang Festival bij Jakar, de hoofdstad van het Bumthang-district. We zijn er getuige van de kleurrijke maskerdansen van de monniken. Op de diverse festivals worden dezelfde religieuze dansen uitgevoerd, die cham's worden genoemd. De dansers dragen speciale kostuums met maskers van dieren, van goden of van gedaantes van Goeroe Rinpoche. De dansen zijn erg mooi om te zien met de prachtige kostuums en maskers. Ook de toeschouwers zijn een fenomeen op zich. Afgezien van enkele toeristen, zijn er heel veel Bhutanezen, jong en oud. De Bhutanezen zijn traditioneel en op hun mooist gekleed. Zij nemen eten en drinken mee om de hele dag aandachtig naar de dansen te kijken.

 


 

HOBO Reizen organiseert verschillende keren per jaar rondreizen naar Bhutan, gecombineerd met Darjeeling en Sikkim, India (17 dagen).

Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor:

  • 29 oktober 2019 (Jakar Tshechu Festival, Black-Necked Crane Festival)
  • 3 november 2019 (Jambay Lhakhang Festival)

Klik hier om u in te schrijven.


Inschrijven voor al onze bestemmingen kan steeds via onze website.
Contacteer ons voor meer informatie
Tel: 016/20.80.47 - travel@hoboreizen.be   

 

HOBO reizen
Bondgenotenlaan 165 - 3000 Leuven
travel@hoboreizen.be
www.hoboreizen.be
tel. 016 20 80 47


Kan je deze e-mail niet goed lezen? Bekijk dan de online versie.
Klik hier als u zich wenst uit te schrijven.