Kleine groepen van 8 tot 15 personen - Nederlandstalige begeleiding

Reisnieuws, bestemming in de kijker: Costa Rica



REISNIEUWS

Tanzania bant plastic zakjes

De regering van Tanzania adviseert reizigers dat vanaf 1 juni alle plastic draagtassen, ongeacht de dikte, verboden zullen worden voor import, export, fabricatie, handel, opslag en gebruik op het vasteland van Tanzania.

Enkel voor kunststofverpakkingen voor medische diensten, industriële producten, bouwnijverheid, landbouwsector, levensmiddelen, sanitair en afvalbeheer wordt een uitzondering gemaakt.

Bezoekers van het land worden geadviseerd om het gebruik van plastic draagtassen of het verpakken van kledij in koffers of handbagage te vermijden. Op alle toegangspunten zullen speciale bureaus aanwezig zijn voor de overgave van plastic draagtassen die bezoekers naar Tanzania brengen.

'Ziploc-tassen' die specifiek worden gebruikt om toiletartikelen te dragen, zijn echter toegestaan omdat ze naar verwachting permanent in het bezit van bezoekers zullen blijven en niet in het land zullen worden achtergelaten.

De regering zegt dat ze het verblijf van bezoekers in Tanzania niet onaangenaam wil maken door het verbod, maar waardeert het begrip van de noodzaak van het land om het milieu te beschermen en het land schoon en mooi te houden.


 

Bron: http://www.tam.co.za/  

 

BESTEMMING IN DE KIJKER: COSTA RICA

Costa Rica betekent letterlijk ‘rijke kust’ en heeft zijn naam niet gestolen! Dankzij liefst twaalf verschillende klimaatzones is het land gezegend met een uitzonderlijke natuurlijke rijkdom: tussen de tropische stranden van de oost- en de westkust tref je een groen heuvellandschap, nevelwouden, regenwouden en vulkanen aan. Costa Rica is evenwel niet alleen het land van de vulkanen, heetwaterbronnen en zwaveldampen: dit land pronkt ook met een ongeëvenaarde tropische flora en fauna: neusbeertjes, gifkikkers en leguanen zijn maar een paar van de welkome gasten die ons pad kunnen kruisen. Ruim 30% van het land is beschermd als nationaal park! Een onvergetelijke rondreis!

 

 

Enkele hoogtepunten van deze reis:

  • Bezoek aan de nationale parken Cahuita, Tortuguero, Arenal, Monteverde en Manuel Antonio
  • Mooie boottochten
  • Wandelingen op hangbruggen in de boomtoppen, genietend van de schitterende fauna en flora van Costa Rica
  • De Arena-vulkaan
  • Uitkijken naar walvissen, dolfijnen en zeeschildpadden

Afreisdata 2019:

  • 27 oktober
  • 24 november
Afreisdata 2020:
  • 26 januari
  • 16 februari

Klik hier om u in te schrijven.

 


Inschrijven voor al onze bestemmingen kan steeds 
via onze website .
Contacteer ons voor meer informatie
Tel: 016/20.80.47 - 
travel@hoboreizen.be

 

Volg ons op:
Facebook

 

 

HOBO reizen
Bondgenotenlaan 165 - 3000 Leuven
travel@hoboreizen.be
www.hoboreizen.be
tel. 016 20 80 47


Kan je deze e-mail niet goed lezen? Bekijk dan de online versie.
Klik hier als u zich wenst uit te schrijven.