Frits Depus Jinka school in Ethiopië

Dag allen,

Op zondag 21 mei 2017 om 11.00 uur organiseert Hoboreizen een aperitiefconcert ten voordele van de Jinka Primary school in Ethiopië. Het koor Caminhando zingt die dag uit volle borst een Afrikaans répertoire.

Wie het land kent weet dat het een onverwachte schitterende ervaring is. Maar tegelijk is Ethiopië ook het zesde armste land ter wereld. Met de regelmaat van de klok wordt aan de alarmbel getrokken. Als reisorganisator hebben we ons hart verpand aan deze mooie Afrikaanse parel en ondersteunen we al geruime tijd de Jinka Primary School.Deze school telt ongeveer 2000 leerlingen en wordt ondersteund door geëngageerde leerkrachten en een ouderraad uit Jinka. Dat is ook nodig, want met uitzondering van de lonen van de leerkrachten moet de school alles zelf betalen. Gaande van de aankoop van krijt, potloden en schriften tot logische steun en zelfs de bouw van de eigen klaslokalen. In het verleden kon de school rekenen op een mooie bijdrage voor de bouw van nieuwe klaslokalen.

In de toekomst zal Hoboreizen zich blijven inzetten voor de verdere ontwikkeling van deze school. Met de uitbouw van het sanitair blok en de bibliotheek kunnen we de levenskwaliteit van de leerlingen een flink stuk vooruit helpen. Om die ambitie waar te maken, hebben we mensen nodig die geloven in dit project om dat te realiseren. Niet in de vorm van een liefdadigheidsproject – waarbij we ons geweten sussen door een geldstroom van hier naar ginder te installeren – maar als een echt samenwerkingsproject. Door samen te werken om de Jinka Primary School uit te bouwen. Door een hefboom te zijn om de kinderen de opportuniteit te bieden hun talenten en capaciteiten te verkennen en te ontwikkelen.

We hopen jullie dan ook te mogen ontmoeten op het aperitiefconcert met Caminhando.
Wanneer? zondag 21 mei om 11.00 uur
Waar? School Heilig Hart, Naamsesteenweg 335, 3001 Heverlee – zaal/refter (pijlen volgen)
Bijdrage? 10 euro vvk (12 euro ad kassa); 7 euro voor onder 12 jaar, studenten en werklozen

Dirk, Tine, Adry

Tickets en informatie

www.caminhando.be of 016404421
Of kaarten in voorverkoop te verkrijgen bij Tine (Martine Vanbever 0475-430368).

© 2019 Hobo Begeleide wereldreizen, kleine groepen van 8 tot 16 personen