Rondreis Saoedi-Arabië: natuurfenomeen en cultuurpracht


Een natuurwonder dat lang geheim bleef

Wereldreizigers die ervan dromen om tijdens hun leven een bezoek te brengen aan alle landen ter wereld, stootten tot eind 2019 in Saoedi-Arabië op een gesloten grensovergang. Een rondreis in Saoedi-Arabië was toen helaas onmogelijk.

Worden de heilige steden Mekka en Medina jaarlijks overspoeld door miljoenen moslims, dan bleef het land potdicht voor Westerse toeristen.

Sinds kort is daar schoorvoetend verandering in gekomen. België behoort tot één van de uitverkoren landen wiens inwoners in aanmerking komen voor een toeristenvisum.

Behalve het afvinken van uw bucketlist zijn er nog tal van andere redenen om het Arabisch koninkrijk te bezoeken. De eerste Hoboreizen naar Saoedi-Arabië waren een groot succes. Ook de natuur in Saoedi-Arabië is prachtig. Een evidente reden om een bijkomend programma aan te bieden waar de uitzonderlijke landschappen meer aan bod komen. In het Noorden in de omgeving van Tabuk is de natuur bijzonder mooi. Hier vind je landschappen die je zullen versteld doen staan. Het lijkt wel een andere planeet, zo bijzonder. Woestijnen bezaaid met allerlei rotsformaties die lijken op die in Jordanië of Utah in Amerika, diepe kloven, wadi's en gigantische rotswanden en pilaren. Vanuit Tabuk ontdekt u de prachtige omgeving zoals Wadi Al-Disah, een 15 kilometer lange canyon. Het is een prachtig natuurwonder dat lang geheim is gebleven. Verder verkennen we de omgeving van de Rode Zee en de Wadi Damm en Jebel Hisma de uitlopers van Wadi Rum.

Uiteraard bezoeken we ook de “culturele” hoogtepunten van het andere programma met als hoogtepunt Mada’in Saleh (Hegra) waar de Nabateeërs tweeduizend jaar geleden 81 graftombes in de rotsen uithakten steekt deze verloren stad Petra naar de kroon. Of Al ‘Ulan met zijn 800 opeengepakte lemen huizen van meer dan tweeduizend jaar oud.

Hoogtepunten

  • De prachtige rotsformaties in de buurt van Tabuk
  • De fantastische wadi’s en rotsformaties in het Noorden
  • De indrukwekkende graftombes van de Nabateeërs in Mada’in Saleh (Hegra)
  • De fotogenieke oude binnensteden in Jeddah, Al Uhla en Riyadh.

Reisdocumenten

Internationaal paspoort en visum

Inentingen

Aanbevolen Hepatitis A en DTP

Tijdsverschil

Zomer +1 u, winter +2 u

Reisduur

14 dagen / 13 nachten

Klimaat

Woestijnklimaat

Land(en)

VLAG LAND MUNT TAAL TIJD
  Saoedi-Arabië Saoedische riyal  Arabisch  08/12/2023 15:33 
Elders op dit continent
  • Rondreis Dubai/Abu Dhabi
  • Rondreis Oman: groepsreis naar zandgolven
  • Rondreis Jordanië: groepsreis hemels natuurschoon
  • Rondreis Saoedi-Arabië: groepsreis vol archeologie
  • Rondreis Saoedi-Arabië: natuurfenomeen en cultuurpracht
  • MIDDEN-OOSTEN