Coronavirus

Update 23 juli 2020:

Op het Hobo-kantoor wordt naarstig gewerkt aan de nieuwe brochures 2021 - 2022. Zo wat elke dag zijn we in zoom-contact met onze buitenlandse agenten om aan de programma's te schaven en nieuwe trips uit te werken. In september kan u op onze website kennis maken met ons nieuwe aanbod.

 

Update 22 juli 2020

Door de vele coronamaatregelen voor grote evenementen hebben wij onze reisbeurs die normaal zou doorgaan op 13 december moeten afgelasten. Beperking van publiek, mondmaskers, een tijdslot en andere opgelegde maatregelen maken het onmogelijk om op een goede manier onze reizen voor te stellen. Vandaar dat we een jaartje overslaan en jullie op een goede manier en coronavrij volgend jaar met een aantal aangename verrassingen zullen verwelkomen.

 

Update 4 mei 2020

Op 6, 7 en 8 mei kan u deelnemen aan de digitale reisquiz van Hobo 'Blijf in uw kot'. Stuur uw mailadres naar travel@hoboreizen.be en we sturen u de link waarmee u kan deelnemen. De eerste drie krijgen waardebonnen van 250, 150 en 100 euro. Een toffe afleiding in deze coronatijden!

 

Update 15 april 2020

Nu reizen momenteel onmogelijk is, hebben onze reisleiders van de beschikbare tijd gebruik gemaakt om onze fotoalbums per bestemming aan te vullen en op te frissen. Neem gerust even een kijkje via het tabblad foto’s! 

 

Update 3 april 2020

Voor onze afgelaste reizen naar Albanië en Cuba hebben we nieuwe afreisdata ingepland:

Meer info en reserveren via onze reservatiepagina.


Update 27 maart 2020

Wij danken de vele Hobo-reizigers die ons in deze moeilijke tijden een hart onder de riem hebben gestoken, begrip tonen voor de uitzonderlijke situatie en hun reisplannen verplaatst hebben naar een latere vertrekdatum.

Deze morgen bevestigde ook het Europees Centrum voor de Consument (ECC Belgium) in het Radio 2 programma ‘De Inspecteur’ het gebruik van de tegoedbon. Deze uitzending kan je hier herbeluisteren.


Update 26 maart 2020

Beste Hobo-klanten,

Het dagelijkse leven staat op zijn kop. Het coronavirus domineert het nieuws wereldwijd. Wij hebben de voorbije week alle reizigers die een reis geboekt hadden met vertrek tot en met 30 april 2020 en die hun reis omwille van het coronavirus geannuleerd zagen, gecontacteerd.

Vrijdag werd het Ministerieel Besluit van 19 maart 2020 tot het gebruik van vouchers of tegoedbonnen in geval van annulering in het kader van de COVID-19-crisis goedgekeurd. De Minister van Werk, Economie en Consumenten Nathalie Muylle had snel begrepen dat de uitbraak van het coronavirus een grote impact zou hebben op de reissector. Daarom nam zij uitzonderlijke en tijdelijke maatregelen ter bescherming van reisondernemingen.
De terugbetaling van reeds betaalde reissommen voor geannuleerde reizen zullen in de vorm van een tegoedbon afgeleverd worden. De tegoedbon kan door de Hobo-klant als betaling worden gebruikt bij reservering van een volgende reis. De verzekeringsovereenkomst betreffende de bescherming tegen insolventie bij de verkoop van pakketreizen dekt de terugbetaling van de tegoedbonnen. Hobo Reizen is hiervoor verzekerd bij MS Amlin, Vlaamse Solidariteit Reisgelden.

Al onze reizen met vertrek tot en met 30 april 2020 zijn geannuleerd. U wordt door ons persoonlijk per email of per post gecontacteerd met daarbij uw tegoedbon. Wij proberen de administratie die hiermee gepaard gaat zo vlug mogelijk af te handelen rekening houdende met onze beperkte bezetting conform de maatregelen van de regering.
Voor de reizen vanaf mei 2020 hebben wij nog geen beslissing genomen. Wij volgen de situatie uur na uur op en zullen indien nodig ook voor deze reizen de nodige maatregelen nemen.

Wij zijn steeds bereikbaar via ons mailadres travel@hoboreizen.be .
Hou het veilig en gezond en wij danken u voor uw vertrouwen en begrip in deze uitzonderlijke tijden.

Het Hobo-team

Update 24 maart 2020

We danken al onze Hobo-klanten die hun reis omboekten naar een latere vertrekdatum en voor het vertrouwen in onze organisatie.
Laat ons hopen dat het gewone dagelijkse leven zich spoedig zal hervatten.


Update 23 maart 2020

Al onze reizigers die zich nog in het buitenland bevonden, zijn intussen veilig en wel thuis.


Update 19 maart 2020

Hobo Reizen heeft al zijn afreizen tot en met 6 april 2020 afgelast. Al onze klanten zijn verwittigd en kunnen hun reis omboeken naar een latere vertrekdatum.


Update 18 maart 2020

Lieve Hobo-klanten,

Door de coronamaatregelen van de regering is ons kantoor voor bezoekers gesloten vanaf woensdag 18 maart 2020 om 12 uur tot en met zondag 5 april 2020. De regering heeft iedereen aangespoord om in de mate van het mogelijke van thuis uit te werken. Uit respect voor de gezondheid en het welzijn van onze medewerkers wordt dit vanaf nu toegepast. Je kunt ons steeds bereiken via mail en telefonisch elke werkdag tussen 14 en 17 uur. Wij hopen op jullie begrip voor deze uitzonderlijke situatie. Wij hopen dat iedereen gezond en wel is en blijf zoveel mogelijk thuis om het virus niet verder te verspreiden.

Reeds 31 jaar bezorgen we onze vele klanten een mooie reis, en we zullen dat blijven doen! 

Lieve groeten

Het Hobo-teamUpdate 17 maart 2020

 Het Coronavirus heeft in vele landen tot zeer drastische maatregelen geleid die de reissector keihard treffen. Het virus zorgt voor heel wat ongerustheid bij reizigers. De situatie wijzigt van dag tot dag, van uur tot uur.

Op het moment dat er een negatief reisadvies voor jouw reis door het Ministerie van Buitenlandse Zaken wordt verstrekt of het land van bestemming de toegangsregels zo verscherpt dat reizen onmogelijk wordt, nemen wij onmiddellijk contact met je op.
 
Updates Reisadvies Buitenlandse Zaken
Buitenlandse Zaken volgt de situatie nauwgezet op en past zo nodig de reisadviezen aan. Hieronder de link naar de up-to-date mededelingen voor alle landen van de wereld: Reisadviezen  

Contacteer ons gerust per mail of telefonisch mocht je vragen hebben over je boeking, reservatie of andere reisplannen.

Bijkomende vragen?
Voor alle bijkomende vragen in verband met het coronavirus verwijzen wij naar:
www.info-coronavirus.be/nl , opgesteld door de FOD Volkgezondheid.