Home >  > Getuigenissen

Getuigenissen

Onze reizigers aan het woord

Hallo allemaal,

In de startblokken om te vertrekken op zaterdag, hoorden we, bij het krieken van de dag, via vrienden en de radio, over de aardbeving in Marokko. Vertrekken en reizen met een dubbel gevoel, hoe gaat het ter plekke verlopen. We vertrokken op 9 september, met een groep van 15 personen, naar het zwaar getroffen Marokko, na de aardbeving van vrijdagnacht 8 september. Enkele journalisten zaten op onze vlucht.

Marokko een schitterend land, met mooie koningssteden, prachtige landschappen met bergen en plateaus, vriendelijke mensen, veel ambachten en lekker eten. Tot en met Fez ging het programma zoals gepland door, erna zijn er kleine aanpassingen gebeurd. Zwaar getroffen delen van de stad hebben we niet bezocht, wel een interessant museum over water en waterbeheer in Marokko. Water is goud waard in het kurkdroge Marokko. We kregen inzicht van hoe de mensen ter plekke wonen, leven en handel drijven in de steden, met verrassend mooie plekjes. We kregen uitleg over hoe een stad in elkaar zit, met moskee, medina, souks, fondouken, riads, medersas. We zagen prachtige boulevards, met palmbomen en fonteinen, en pleinen, waar mensen samen komen.

Reisleider Johan heeft ons, samen met de lokale gids Hamid, feilloos door Marokko geloodst, steeds met de glimlach. Vergeten we ook niet onze chauffeur Mohammed en zijn assistent Nemur, die ons veilig vervoerd hebben over meer dan 2000 km, op net ontruimde wegen. De hulpverlening kwam op gang. De getroffen dorpen waren van ver te zien door de blauwe tent op het dorpsplein of een open plek. De Marokkaanse bevolking heeft ons warm onthaald. De wederopbouw van de dorpen kan stilaan beginnen.

Blijf naar Marokko reizen, dat is hun grootste steun en inkomsten in verschillende sectoren!

Groetjes,

Hallo,

Met veel plezier denk ik terug aan de 7 dagen Napels. Het was prachtig zoals ik van Hobo gewoon ben. Dikke proficiat ook aan Marleen en Diego, zij maakten de reis tot een juweeltje. Ook de restaurants die zij voorsteleden voor 's avonds waren goed gekozen. De extraatjes zoals het boottochtje in Capri en het bezoek met lekkers aan Caffè Gambrinus mochten zeker niet ontbreken en waren top. Zou dit echt vast op dit programma zetten want het geeft zeker een enorme meerwaarde.

Allé, ik heb er toch enorm van genoten. Voor mij zal Hobo altijd een beentje voor hebben. Januari Ethiopië en eind april Albanië al geboekt. Hopelijk kom ik Marleen op één van deze reizen nog tegen!

Dikke proficiat

Beste Hobo,

We zijn net terug van onze reis door Columbia. Een naam die direct berucht in de oren klinkt. Na onze reis blijkt dit totaal onterecht. Wat een mooi land met prachtige natuur en cultuur. Dat het toerisme nog wat in zijn kinderschoenen staat, dat namen we er graag bij.

Graag wil ik hier een speciale vermelding maken voor onze reisleidster Ann V., wat een schat van een vrouw!! Altijd heel goed gedocumenteerd en voor ons altijd beschikbaar. Ook altijd bereid om het Spaans te vertalen, waar wij jammer genoeg geen snars van verstaan. Nog dit, voor de twijfelaars... zeker een aanrader!!

Beste HOBO mensen,

In juli hebben we met Hobo onze 17de HOBO reis gemaakt. Deze keer als bestemming: Wales. Tijdens deze rondreis hebben we veel geleerd over de geschiedenis en cultuur van dit land. Maar wat een schitterende natuur. De landschappen, bergen en heuvels en de natuur zijn ongeëvenaard.

De vele herinneringen aan deze interessante bestemming hebben onze blik hierover verruimd. De begeleiding door Frank, samen met het gezelschap, maakten deze rondreis tot een geslaagd succes

Alle hoogtepunten zijn gegoten in een verslag/blog, opgefleurd met foto’s, en is online te lezen op internet via de link: https://wales2023.blogspot.com/

Hallo,

Ik heb alweer een prachtige reis achter de rug: Canada Westkust. Alles was weer heel goed georganiseerd. Een dikke pluim voor alle medewerkers in Leuven en uiteraard ook voor de reisbegeleiders Paul en Johnny. We werden door hen overal naartoe gebracht en kregen heel wat informatie. We genoten van de prachtigste plekjes en wilde dieren. Bedankt voor dat mooie avontuur!

Vriendelijke groeten,

Pagina 1 / 25