Home >  > Getuigenissen

Getuigenissen

Onze reizigers aan het woord

Beste HOBO team,

We zijn van 4 tot 11 juni 2022 met HOBO naar Schotland geweest. Het was onze reis nummer 13 met HOBO. Als we met vrienden over deze bestemming spraken kregen we alarmerende berichten over regen en koude. Maar, dat is een cliché dat volledig ten onrechte is. We hebben een ganse week rondgereden bij mooi tot uitstekend weder.

Er zijn weinig landen die zoveel magie en mysterie uitstralen als Schotland. Loch Ness en whisky, doedelzakken, burchten en een mix van landschapsschoon en cultureel erfgoed maken van Schotland een boeiende bestemming.

Schotland ademt ook geschiedenis met de vele prachtige burchten op mythische locaties. Samen met de steden Glasgow en Edinburgh was dit een zeer geslaagd programma. De rondreis gebeurde in een zeer comfortabel grote autobus.

Graag een zeer goede vermelding voor de lokale gids Kirsten. Met haar uitgebreide kennis wist zij ons de ganse rondreis voortdurend te informeren over de vele interessante weetjes over Schotland. Het succes van deze reis was mede te danken aan zowel de groep medereizigers, als aan de HOBO reisbegeleider Willy en de lokale gids in Schotland. Met zijn grote ervaring op gebied van reisbegeleiding werd alles vlot en tot ieders grote tevredenheid correct geregeld.

Alle hoogtepunten zijn gegoten in een verslag/blog, opgefleurd met foto’s, en is on-line te lezen op internet via https://schotland22.blogspot.com/

Vriendelijke groeten,

Geachte,

Bij deze willen wij u bijzonder bedanken voor de prachtige reis naar BULGARIJE die we via HOBO mochten beleven. Voor ons een ware culturele ontdekking met enkel superlatieven, mede door:

- een fantastische Nederlandstalige gids ter plaatse met een fenomenale kennis van cultuur, geschiedenis, politiek door de eeuwen heen enz..., een ware wandelende WIKIPEDIA;

- een rustige bescheiden en kalme buschauffeur die ons vlekkeloos van de ene naar de andere bestemming reed;

- een zeer vriendelijke, attentvolle en super behulpzame HOBO-gids KARINY die in de diverse luchthavens zorgde voor een snelle check-in en een aangename, toffe schakel verzekerde tussen de plaatselijke gids en de trouwens zeer aangename reisgroep. Ook voor haar: CHAPEAU!

Gezien onze zeer positieve ervaring met HOBO op deze reis, en ook een vorige reis, zullen we HOBO zeker aanraden bij vrienden, kennissen en/of relaties.

Nogmaals bijzonder dank en vriendelijke groeten.

Beste HOBO team,

We zijn van 8 tot 17 mei 2022 met HOBO naar Griekenland geweest. Het was onze reis nummer 12 met HOBO. Het was een rondreis naar de bakermat van de geschiedenis en onze democratie.
Een prachtig programma waarbij Griekenland met de historische steden bezocht werden zoals Athene met de Akropolis, Olympia, Korinthe, Delphi, Aegina, Mycene, en nog verschillende andere locaties. Onderweg kregen we de spannende verhalen uit de Griekse mythen en sagen te horen. Zo kregen we de historie te horen over de lotgevallen van de goden, Apollo, Zeus, Cronos, Poseidon… Bovendien reden we nog door het prachtige binnenland en door de Peloponnesos. We bezochten ook de kloosters op de rotsen van de Meteora. Een exclusiviteit was het bezoek aan de verborgen heremietenkloosters in Dimitsana. Een wijnproeverij kwam ook in het programma voor.

Dit alles uitstekend georganiseerd door HOBO in samenwerking met de uitstekende plaatselijke gids Anastasios. De periode was ook goed gekozen door de drukke en hete zomermaanden te vermijden.

Het succes van deze reis was mede te danken aan zowel de groep medereizigers, als aan de HOBO reisbegeleider Willy. Met zijn grote ervaring op gebied van reisbegeleiding werd alles vlot en tot ieders grote tevredenheid correct geregeld.

Alle hoogtepunten zijn gegoten in een verslag/blog, opgefleurd met foto’s, en is on-line te lezen op internet via https://griekenland2022.blogspot.com/

Vriendelijke groeten,

Beste Hobo,

Hier een kleine samenvatting van onze USA reis. Jullie mogen dit zeker publiceren.

De jetlag is voorbij, we genieten na van een onvergetelijke USA reis. 3de keer, goede keer, sinds 2020 wilden we deze reis maken. Het wachten werd beloond. Elke dag staalblauwe lucht, weinig volk op de toeristische trekpleisters, aangenaam gezelschap en Patrick, onze onvermoeibare reisleider!

Het ene hoogtepunt na het andere, van LA naar San Diego, de Canyons, Death Valley, Las Vegas, Monument Valley, mondmaskers in Antelope Canyon, ook dat nog! Van de hitte naar de sneeuw, eindigend in het bruisende San Francisco met een fantastische afsluiter bij de Chinees. Patrick zorgde elke dag voor iets extra’s, het bezoek aan het kerkhof van de mariniers bijvoorbeeld, hij anticipeerde op alles.

Proficiat Hobo, proficiat Patrick, proficiat medereizigers, USA West 2022 heeft al onze verwachtingen overtroffen!

Vele groeten,

Beste HOBO team,

We zijn van 9 tot 16 april 2022 met HOBO naar Jordanië geweest. Het was onze reis nummer 11 met HOBO. Het was werkelijk een rondreis door de geschiedenis van Jordanië met historische steden als Amman, het antieke Jerash, de grootsheid van Wadi Rum, schitterende woestijnkastelen, het wereldwonder te Petra, drijven in de Dode Zee. Dit alles schitterend georganiseerd door HOBO in samenwerking met de uitstekende plaatselijke gids Rabia.

Jordanië is fascinerend in al zijn facetten. Het land heeft ontzettend veel te bieden. Dromen over woestijnen, sprookjesachtige paleizen en forten worden werkelijkheid.

Het succes van deze reis was mede te danken aan zowel de groep medereizigers, als aan de HOBO reisbegeleider Ian S. Tijdens de ganse reis werden we perfect begeleid door Ian. Met zijn grote ervaring op gebied van reisbegeleiding werd alles vlot en tot ieders grote tevredenheid correct geregeld.

Alle hoogtepunten zijn gegoten in een verslag/blog, opgefleurd met foto’s, en is on-line te lezen op internet via https://jordanie2022.blogspot.com/

Vriendelijke groeten,

Pagina 1 / 16