Home >  > Getuigenissen

Getuigenissen

Onze reizigers aan het woord

Ik wist niet wat te verwachten van de pioniersreis naar Kazachstan, dus ik was heel benieuwd. Wel, we zijn net terug en ik geniet nog steeds na van een uiterst boeiende reis. Ik kon kennismaken met prachtige uitgestrekte en gevarieerde landschappen, ultramoderne en klassieke (soms nog Russisch getinte) steden, een gastvrij onthaal, perfect Engelstalige en zeer bekwame gidsen die het land en de cultuur goed hebben geduid, zeer lekkere en copieuze maaltijden en last but not least: een absolute topper Hobo-reisbegeleidster (Trees Q.). De hotels waren ook in orde (op een enkele plaats na waar geen beter accommodatie is). Als toemaatje is het voor ons spotgoedkoop in Kazachstan. Allemaal argumenten om aan te geven dat deze reis een absolute aanrader is!

Dankjewel Hobo om (als een van de weinige reisorganisatoren) een volledige reis aan Kazachstan te besteden, het is echt de moeite waard.

Geacht Hobo-team,

Bij deze gelegenheid willen Theo & Leliane Bické uit Oordegem graag hun tevredenheid uitdrukken over het vlot verloop van de recente Hoboreis naar Kazachstan. De volgende elementen hebben bijgedragen tot deze zeer geslaagde en leerrijke reis:

a. de talrijke toeristische bezienswaardigheden op het vlak van kunst en cultuur;
b. de historische sites in de woestijn langs de Zijderoute;
c. de schoonheid van de steppe en van de majestueuze berglandschappen in Centraal-Azië;
d. de oprechte gastvrijheid van de plaatselijke bevolking;
e. de gezonde keuken;
f. de samenwerking met competente, lokale gidsen.

Bovendien willen we ook onze sympathie en dankbaarheid betuigen aan onze reisbegeleidster Trees Q. Dankzij haar competentie en haar professionele instelling is deze pioniersreis in optimale omstandigheden kunnen verlopen. Chapeau Trees !

Met vriendelijke groeten,

Theo & Leliane Bické - Belgian Walking Association, afgekort BWA

We zijn net terug van een weekje Ierland. Het was een mooie reis met goede accommodaties, lekker eten, dito bieren en zeer vriendelijke Ieren. Alle hoogtepunten kwamen aan bod tijdens deze rondreis. In het levendige Dublin ontdekten we zowel het noordelijke als het zuidelijke deel van de stad. Met St. Patrick's Cathedral, Trinity College met zijn prachtige oude bibliotheek en The Book of Kells, Phoenix Park, het kasteel van Dublin, Anglicaanse kathedralen, en niet te missen bij een bezoek aan Dublin het welbekende Guinness Storehouse waar we ons te goed deden aan onze eerste grote pint of Guinness. Van dan af werden we ‘de Guinness Lovers’. We genoten van de natuur in Ierland met de Cliffs van Moher, De Burren, Giant's Causeway, de talrijke kasteelruïnes en de mooie vergezichten langs de kustroute en het prachtige Connemara. Het was een mooi en goed gevuld programma. Zelfs de Ierse weergoden waren ons meestal goed gezind. Buiten enkel in Belfast een stevige regenbui, was het droog met regelmatig zon en aangenaam van temperatuur. Niet zo van zelfsprekend met een gekozen bestemming als Ierland.

Aan ambiance in de bus was geen gebrek. Er werd volop meegezongen met de overbekende hits van U2, Sinéad O'Connor, Levellers, Cranberries, Waterboys, Dubliners enz. Elke bekende Ierse band passeerde de revue tot songfestival fenomeen Johnny Logan toe. Deze laatste bleek niet de beste vriend van onze plaatselijke chauffeur Jerry. Alles verliep perfect. Tot op dag 5 onze reis in Galway een onverwachte wending kreeg en de lokale gids ons door omstandigheden verliet. Marc onze HOBO reisbegeleider stond er plots alleen voor met onze chauffeur Jerry. Een pluim voor Marc, hij heeft dat prima opgelost. Met zijn aanpak, zijn kennis, kalmte en de nodige humor heeft hij ons door deze onverwachte situatie geloodst, en ook nog eens gezorgd voor onvergetelijke momenten. Dank je wel Marc. We werden zelfs nog een hechtere groep. Alle hoogtepunten die nog op het programma stonden werden afgevinkt en door Marc voorzien van de nodige professionele uitleg.

Patrick, één van onze medereizigers, bleek meer dan voldoende gedocumenteerd te zijn om ons probleemloos langs de Noord, Oostkust naar Derry te leiden en ons nadien ook nog eens feilloos door Belfast te loodsen op de kortst mogelijke tijd. Waarvoor dank Patrick. Eind goed, al goed. Chapeau voor de ganse groep, het was een hele belevenis. Iedereen was enorm tevreden over het verloop van de reis. Dit allemaal dankzij de goede samenwerking tussen Marc, Patrick en Jerry. Onze Ierse ‘Shamrock’. Ierland was voor ons een boeiende, leerrijke en plezante ervaring met een aangename reisgroep.

Belfast was best indrukwekkend. Ons bezoek aan het Titanic museum was de moeite meer dan waard. Dit innovatieve museum vertelt het meeslepende verhaal van de HMS Titanic vanaf de vele superlatieven tijdens de bouw, tot z'n eerste reis met de rampzalige gevolgen die plaatsvonden in de nacht van 14 op 15 april 1912. Je beleefd het opnieuw. En je kan er in Belfast niet naast kijken, de Noord- Ierse "Troubles". Het etnisch-nationalistische conflict, dat begon in 1969 en duurde tot de ondertekening van het Goedevrijdagakkoord in 1998. Om stil van te worden. Getuige de vele muurschilderingen met slachtoffers. Of hoe mensen elkaar de "DUVEL" kunnen aandoen i.p.v. gezamenlijk, gezellig samen a pint of GUINNESS te drinken.

Graag wil ik mijn ervaringen van deze reis meedelen. Samen met 14 enthousiaste medereizigers beleefde ik mooie, aangename, leerrijke, fantastische momenten. Dit werd mogelijk gemaakt door de wijze, scherpzinnige, begripsvolle, intelligente reisleider Jeroen. Ik mocht, samen met hem als begeleider, genieten van de reis naar Polen in 2020. Ook deze reis was geweldig. Van alle Hobo-gidsen die ik mocht leren kennen tijdens de 9 reizen die ik, tot nu, beleefde staan Jeroen en Hugo, voor mij, op de eerste plaats.

Ik heb wel een bedenking die ook door sommige medereizigers werd gemaakt. Elke reis heeft een programma waar we heel veel ontdekken in de verscheidenheid van de mooie en soms verre bestemmingen. Telkens logeren wij in prima accommodaties. Wat meestal ontbreekt is de mogelijkheid gebruik te maken van hun aanbod voor verblijvers zoals zwembad wellness, sauna, bar, … Omdat de schema’s van Hobo zo gevuld zijn is dit meestal niet mogelijk.

Felicitaties voor Hobo als reisorganisatie!

Met veel "goesting" vertrokken op mijn eerste Hobo reis. Marleen D.W. zorgde voor een vlotte, aangename begeleiding op de toch wel intensieve reis door het land. Samen met Valentin werden de "probleempjes" op de eerste Roemenië reis goed opgevangen. Bravo voor Valentin: Roemeen met een uitstekende kennis van het Nederlands en de geschiedenis van zijn land.

Veel gezien, geleerd, beleefd en af en toe met een "portie plezier" kijk ik met een warm gevoel, voldaan terug aan deze Roemenië trip.

Pagina 1 / 35