Home >  > Getuigenissen

Getuigenissen

Onze reizigers aan het woord

Hallo hobomedewerk(st)ers,

Wij zijn zondagavond teruggekomen van onze 21ste hoboreis, deze keer een kortere trip in Europa nl Andalusië.

In één woord FANTASTISCH. Na enkele tegenvallers dit jaar (2 maal hoogtepunten gemist omwille weersomstandigheden) is bij deze reis niets tegengevallen of niet kunnen doorgaan omwille van onvoorziene omstandigheden. Zelfs waren er kaarten beschikbaar voor het Alhambra in Granada; het hoogtepunt van deze reis.??

Een mooi gevarieerd programma waarin per bezochte stad alle voornaamste bezienswaardigheden waren opgenomen. Iedereen kwam aan zijn trekken qua cultuur, musea, natuur, proeverijen etc.

De plaatselijke gids, Victor, was een aangenaam persoon die ook een beetje acteur was en daardoor ieders aandacht trok en kon vasthouden tijdens zijn uitgebreide explicaties. Elsy, onze hoboreisleidster, is een toffe madam die haar passie, haar kennis voor Spanje en de bezochte streek enthousiast doorgeeft aan de groep. Steeds in de weer om het de klanten zo aangenaam mogelijk te maken. Een toffe groep reizigers en veel plezier gehad.

Kijken uit naar volgende hoboreis.

Fijne dag!

Beste Hobo,

Ik ben net terug van mijn allereerste Hoboreis, naar Slovenië.

Het was een bijzonder fijne ervaring. Ik was aangenaam verrast over de organisatie, de hotels en de reisbegeleiding. In Marleen vond ik een heel aangename, bekwame en flexibele reisbegeleidster. Het was een plezier om naar haar te luisteren. Ze toonde ook de nodige empathie te opzichte van de reizigers.

Kortom, chapeau voor Marleen! Ik ben een tevreden klant.

Met vriendelijke groet,

Hallo,

Als deelnemers van de USA West Coast reis zijn wij sinds woensdagnacht terug van een onvergetelijke reis. De groep was geweldig en ook het programma was fantastisch met het ene hoogtepunt na het andere!

Maar de exponenten van deze onvergetelijke reis zijn met zekerheid onze reisbegeleiders Patrick en Johnny. Vanaf het moment dat we wakker werden tot we opnieuw gingen slapen, stonden zij voor ons klaar en regelden ze alles tot in puntjes. Onvermoeibaar deden ze alles om het ons zo aangenaam mogelijk te maken.

We konden niet door Death Valley maar ze gaven ons een meer dan behoorlijk alternatief met Ghost Town CALICO. Dit zijn reisleiders zoals men ze zelden treft en waar Hobo zeker heel trots mag op zijn dat ze zulke reisleiders hebben. We hebben er even moeten op wachten door Corona, maar deze reis zal ons voor altijd bijblijven.

Wij kijken alvast uit naar meer geweldige reizen met Hobo!

Met vriendelijke groeten,

Geachte Hobo

Allereerst wens ik onze zeer grote tevredenheid uit te drukken voor de Schotland reis van 9 juli. De reis was een succes, perfect georganiseerd, goede reisleider + lokale gids en het regelmatig nemen van gelukkige en geslaagde initiatieven.

We hadden ook prachtig weer, alleen de vrijdag voor de terugreis heeft het in de morgen een beetje geregend maar voor de rest blauwe hemel en dragelijke temperaturen wat natuurlijk ook bijdraagt tot de totale beleving.

Na een Covid-besmetting werden ook snel juiste en nodige beslissingen genomen zowel voor de achterblijvers als voor ons. De lichte verkoudheid die we opliepen door in de bus met de dakvensters open rijden nemen we er graag bij.

Proficiat voor de organisatie en dat belooft voor de Bucket-list reis van mijn echtgenote.

Carol

Beste,

Het is niet mijn gewoonte om een review te schrijven maar vond toch dat deze reis dit verdiende.

Meestal reis ik alleen. Niet omdat ik asociaal ben, maar omdat ik dan op mijn eigen tempo kan reizen, mezelf de gelegenheid gunnen om echt te vertragen bij de dingen die ik belangrijk, mooi of interessant vind.

En soms zijn er bestemmingen die ik niet alleen doe, zoals deze reis die je in een 4x4 het ruige binnenland inneemt, door bergen, dalen en rivieren, langs vuur en ijs. Ik zocht ze zorgvuldig uit, omdat ik zo dicht mogelijk bij de essentie van mijn reizen wilde blijven.

Dat doet deze reis ook. De dagen waren opgebouwd van mooi naar mooier tot mooist. Er was genoeg ruimte voor vele en langere stops (een kleine groep maakt dit mogelijk - wachten op 15-10 of 8-6 personen maakt een wereld van verschil) niet alleen op aanwijzen van de reisleiding maar ook wanneer de groep aangaf te willen stoppen. Flexibiliteit rond het programma was dan ook het geheime recept tot succes van deze reis - de reisleiding speelden hier op in door avondeten te verlaatten of een vroegere start te nemen. Enkel als het hoofddoel van de dag in gevaar kwam werd je op subtiele manier aangemaand om verder te komen, maar nooit voelde ik mij opgejaagd.

Wat ik ook op prijs stelde is dat beide Johan (reisleider) en Jón (lokale gids en chauffeur) het programma wilden aanpassen in functie van de weersomstandigheden (uiteindelijk bleek het niet nodig te zijn - het weer schakelt snel in IJsland), ze eetgelegenheden zochten om het afwisselend te houden (we hadden evengoed in het hotel kunnen blijven eten waar we 3 nachten verbleven), ze stopten wanneer het licht mooi inviel op een berg, meer of rivier, ze steeds op zoek waren naar de ideale lunchlocaties en plasstops en ze hadden ook, op het onverwachts, een verrassing voor ons in petto.

Het zijn al deze dingen met de extra’s erbovenop welk reizen in groep, en deze fotoreis in het bijzonder, volkomen geslaagd maakten. Het hielp natuurlijk ook met zijn allen gepassioneerd te zijn door fotografie.

Pagina 1 / 17