Rondreis Brazilië: ruimhartige groepsreis


Klimaat & tijdsverschil:

Als in België de zomertijd ingaat, is het in Brazilië 5 uur vroeger dan bij ons. Als het dan wintertijd wordt, is het tijdsverschil 4 uur totdat in Brazilië de zomertijd ingaat en het verschil 3 uur wordt.

Brazilië ligt in het Zuidelijk halfrond en dus zijn de seizoenen er tegengesteld aan die bij ons. Gezien de uitgestrektheid van het land, kunnen we hier verschillende klimaattypes onderscheiden. Het grootste deel van Brazilië ligt in de tropen. Daardoor zijn de temperaturen in het Noorden het jaar door stabiel, het is er het hele jaar warm. Hoe verder naar het Zuiden, hoe meer temperatuurverschillen tussen winter en zomer.

Paspoort & visum:

Voor een bezoek aan Brazilië van minder dan 3 maand heeft u als Belg geen visum nodig. Wel is een geldig internationaal reispaspoort vereist dat nog minstens 6 maanden na terugkeer uit Brazilië geldig is.
Bij aankomst krijgt u een toeristenstempel voor een verblijf van maximum 90 dagen. We raden ook aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen en dit apart van het origineel te bewaren

Gezondheid:

Gele koorts is strikt aanbevolen maar niet verplicht. (Mensen vanuit bepaalde landen komend ,moeten wel een bewijs van inenting kunnen voorleggen maar niet indien u rechtstreeks uit België komt). De inenting blijft 10 jaar werkzaam. U kan altijd terecht bij het “Instituut voor Tropische Geneeskunde”, Kronenburgstraat 43/3, 2000 Antwerpen. www.itg.be
Een inenting tegen buiktyfus is aan te raden. Deze inenting biedt bescherming gedurende 3 jaar.
En ook de inentingen tegen hepatitis A en hepatitis B zijn aangeraden. Deze inentingen blijven minstens 25 jaar bescherming bieden (en waarschijnlijk levenslang).
Raadpleeg zeker uw huisarts voor uw vertrek voor informatie op maat!

Kleding:

In een land waar het in de periode van de rondreis bijna altijd ‘warm’ is, kan je het best dunne, luchtige en bij voorkeur katoenen kledij dragen. Voorzie voor de wandelingen in de Pantanal voldoende lange broeken, lange kousen en hemden met lange mouwen (bescherming tegen insectenbeten). Vergeet zeker niet de volgende zaken mee te nemen: zonnecrème, zonnebril en hoofddeksel, gemakkelijke stapschoenen met een stevig profiel. Ook nuttig zijn volgende zaken: comfortabele sandalen, zaklamp, insectenwerend middel, regenjas en/of paraplu. Voor het observeren van wildlife is een verrekijker nuttig. Hou er rekening mee dat het winter is tijdens de maand juli: een warmere trui of fleece is nodig.

Bagage:

Voor het pakken van je bagage, dringen we er om praktische redenen op aan je te beperken tot één reiskoffer ( max 20 kg - owv. de binnenlandse vluchten) en één stuk handbagage per persoon. Maximale afmeting van de handbagage = 55x35x25cm, maximaal gewicht = 8 kg. Verzeker de sluiting van je koffer met een bagageband.
Wij vragen altijd bij de luchtvaartmaatschappij een pre-seating aan zodat wij de eventuele voorkeur van de klant kunnen doorgeven. Het is wel zo dat in economy klasse er geen seat-garantie bestaat, deze bestaat enkel in de business-klasse.

Elektriciteit:

In Brazilië is het voltage 110 of 220. Meestal zijn de stopcontacten geschikt voor 2 types stekkers: de ronde zoals wij ze kennen en de platte.

Geldzaken:

De munteenheid in Brazilië is de Real, afgekort BRL.
U kan in Brazilië zowel euro’s als US dollars omwisselen. Neem bij voorkeur kleine coupures mee en hou er rekening mee dat de biljetten heel, schoon en niet beschreven zijn, want hierin is men zeer strikt. Betalen met kredietkaart is ook mogelijk op de meeste plaatsen.

Op de meeste toeristische plaatsen kan u ook met credit cards betalen (vooral Visa maar ook Master en Diners). U kan ook geld uit de muur halen met uw Cirrus/Maestro bankkaart.

Foto, GSM & Wi-Fi:

Alle moderne communicatiemiddelen zijn in Brazilië aanwezig.(dus ook Wifi)
Vergeet niet om voldoende geheugenkaarten en een batterijlader mee te brengen. Indien noodzakelijk is het mogelijk om op de meeste toeristische plaatsen geheugenkaarten aan te kopen.
In Brazilië is het op bijna alle plaatsen toegestaan om te fotograferen en te filmen (met uitzondering van o.a. militaire gebouwen). Mocht u personen willen fotograferen, vraag dan liefst wel even toestemming.

Belangrijk om te weten:

De rondreis in Brazilië is een zeer gevarieerde reis. De reis is mogelijk voor elke leeftijd. Iedereen die over een normale conditie beschikt, kan deelnemen aan alle excursies en wandelingen die op het programma staan.

Land(en)

VLAG LAND MUNT TAAL TIJD
Brazilië Real  Portugees  23/06/2024 18:46 
Elders op dit continent
  • Rondreis Peru: authentieke en rijke groepsreis
  • Rondreis Argentinië: groepsreis om te genieten
  • Rondreis Colombia: groepsreis Columbus achterna
  • Rondreis Chili: stomende groepsreis
  • Rondreis Ecuador Galapagos-eilanden: vulkanisch
  • Rondreis Argentinië Chili: imponerende groepsreis
  • Rondreis Brazilië: ruimhartige groepsreis
  • Rondreis Suriname: groepsreis in het Nederlands
  • Rondreis Bolivië: groepsreis vol ontmoetingen
  • ZUID-AMERIKA