Rondreis Faeröer Eilanden, authentieke groepsreis


Reisduur: 8 dagen  

Dag 1 Brussel – Kopenhagen – Vágar   

Aankomst op de luchthaven van Vágar. De bus haalt u op van het vliegveld en brengt u naar het hotel voor uw overnachting. We gaan verder met het ontdekken van het magische landschap en de mooie dorpjes in alle kleuren van de regenboog op dit kleine eiland in de Noord-Atlantische Oceaan. Bezoek het unieke dorp Gásadalur, een van de meest gefotografeerde plaatsen op de Faeröer, met zijn aantrekkelijke waterval. We gaan van het dorp Bøur naar Gásadalur, dat een fantastisch uitzicht heeft op Tindhólm en zien ook dat grote meer op de Faeröer, Leitisvatn.
Overnachting in Hotel Vágar of gelijkwaardig.

Dag 2 Vágar- Mykines – Streymoy   O|M

Geniet van een indrukwekkende zeiltocht naar het meest westelijke eiland genaamd Mykines. Het vertrek is om 10:00 uur vanaf het hotel en de veerboot vertrekt om 10:20 uur. Tijdens de korte overtocht naar het eiland kunt u genieten van een close-up van majestueuze zeekliffen en het spectaculaire eilandje Tindhólmur met zijn stekelige bergtoppen. Op het eiland Mykines wandel je met een lokale gids naar een klein eilandje (holm) en naar de vuurtoren. Hier in de uitzonderlijke natuur geniet u van uw zorgvuldig bereide lunchbox. Het eilandje heeft een van de rijkste vogelleven van de Faeröer. Je ziet de charmante papegaaiduikers met hun kleurrijke rode snavels en de opvallende jan-van-genten die alleen op Mykines holm broeden. Ga los met je camera, maak die fascinerende foto's die precies op het juiste moment zijn vastgelegd en maak ze eeuwigdurend. Vertrek is vanuit Mykines om 17:05 uur. We gaan verder naar Tórshavn voor uw overnachting. Overnachting in Hotel Føroyar, Streymoy of gelijkwaardig..

Dag 3 Streymoy – Saksun – Tjørnuvík – Gjógv – Tórshavn – Streymoy   O|M

Na het ontbijt gaan we om 10:00 uur verder naar de afgelegen dorpen Saksun en Tjørnuvík, die allemaal een prachtig landschap bieden. Saksun is een pittoresk dorpje waar de baai vroeger een natuurlijk beschermde haven was, maar tegenwoordig is de ingang geblokkeerd door zand. Als het eb is, kun je naar de zee lopen. Hierna gaan we verder naar het dorp Tjørnuvík dat wordt omringd door steile bergen en nog een uniek uitzicht heeft op de rotsformaties de Reus en de Heks. Tijdens de tour passeert u ook de indrukwekkende waterval, Fossá. Daarna rijden we onder de hoogste berg van de Faeröer, Slættaratindur richting Gjógv, waar we zullen genieten van een late lunch, voordat we terugkeren naar Tórshavn. Op weg naar Tórshavn rijd je door de nieuwste onderzeese tunnel, die de allereerste rotonde in het midden van de oceaan heeft. Dat is versierd door een van onze beroemde artiesten. Overnachting in Hotel Føroyar, Streymoy of gelijkwaardig.

Dag 4 Streymoy – Nólsøy – Tórshavn   O|M

Vandaag gaan we het eiland Nólsøy verkennen. Vertrek is om 12.30 uur. De excursie naar het eiland Nólsoy is per veerboot vanuit Tórshavn. Wandel met een lokale gids door het dorp en ervaar de unieke attracties van het eiland, zoals de roeiboot van Ove, de Diana Victoria. In 1986 roeide Ove in zijn eentje van de Faeröer naar de Kleine Zeemeermin in Kopenhagen. Je hebt dan tijd om op eigen gelegenheid door het dorp te wandelen en te genieten van de omgeving. Terugkeer met de veerboot naar Tórshavn om 1650 uur. Overnachting in Hotel Føroyar in Tórshavn of gelijkwaardig.

Dag 5 Tórshavn – Kalsoy – Mikladalur – Trøllanes – Tórshavn   O|M

Vandaag gaan we om 10:00 uur met de veerboot van Klaksvík naar het eiland Kalsoy, in de volksmond de Recorder genoemd, die komt vanwege de 12 kilometer lange weg die door vier tunnels slingert en de vier dorpen van het eiland met elkaar verbindt. We stoppen bij het dorp Mikladalur dat bekend staat om zijn artiesten en sagen. Aan de oceaan zie je het prachtige beeld van de Zeehondenvrouw, en dit is zeker een bezoekje waard. Bezoek ook het dorp Trøllanes ver naar het noorden waar we om 11:00 uur ook de hike naar Kallur doen. We lunchen lokaal op het eiland om 13:30 uur. Overnacht in Hotel Føroyar, Tórshavn of gelijkwaardig.

Dag 6 Tórshavn – Oyggjarvegu – Tórshavn   O

We rijden vanuit Tórshavn over de bergweg 'Oyggjarvegur' om te genieten van het uitzicht over 's werelds kleinste hoofdstad en het nabijgelegen eiland Nólsoy. We gaan verder naar Sornfelli (547 m) en Norðadalsskarð (277 m) om te genieten van de rust, het uitzicht en niet in de laatste plaats de geweldige natuur. Terug in Tórshavn heb je vrije tijd om de vele dingen die de stad te bieden heeft te bezoeken of misschien iets te eten in een van de aantrekkelijke gezellige kleine cafés. Aan het einde van de avonturen van de dag raden we een diner aan in het authentieke Áarstova of een van de andere restaurants in de stad, waar u verzekerd bent van een heerlijke maaltijd. Overnachting in Hotel Føroyar in Tórshavn of gelijkwaardig.

Dag 7 Tórshavn – Kirkjubøur – Gamlarætt – Streymoy – Vágar   O|M

We beginnen de dag in Tórshavn met een wandeling door de oude stad, Tinganes en de charmante wijk Reyn met zijn kleine zwarte huizen en grasdaken. We bezoeken het Nordic House, een architectonisch juweeltje waar vele lokale en internationale evenementen plaatsvinden en genieten ‘s middags van een gezonde lunch in het oraganic café Systrar. In de middag rijden we naar Kirkjubøur, het oude culturele centrum, waar u de oude ruïne Saint Magnus Cathedral te zien krijgt, die naar schatting afkomstig is uit de late dertiende eeuw en de stijl vertegenwoordigt van de beste periode in de gotische architectuur. Hier bezoekt u ook de enige middeleeuwse kerk die nog in gebruik is - vermoedelijk zelfs ouder dan de kathedraal - evenals de historische boerderij die al 17 generaties lang eigendom is van dezelfde familie. We zetten onze reis verder met de bus naar Gamlarætt aan de westkust van het eiland Streymoy. Hier gaan we naar de westkant van het eiland "Hestur" met een kleinere snelvarende RIB-boot. De westkant van het eiland is alsof je een andere wereld betreedt. De prachtige 400 meter hoge kliffen, met duizenden vogels en grote grotten, is iets wat je niet mag missen tijdens je bezoek aan de Faeröer. In de late namiddag gaan we naar uw overnachtingsaccommodatie in Hotel Vágar of gelijkwaardig..

Dag 8 Vágar – Kopenhagen – Brussel   O

Vluchten naar Brussel.

Land(en)

VLAG LAND MUNT TAAL TIJD
  Faroer Eilanden Faeröerse kroon en Deense kroon (FOK)  Faeröers, Deens  03/03/2024 05:54 
Elders op dit continent
 • Fotoreis IJsland: Winterreis
 • Rondreis Andalusië
 • Rondreis Baltische Staten
 • Rondreis Bulgarije, groepsreis met mix van cultuur
 • Rondreis Roemenië: Mysterieus Roemenië met eeuwenoude schoonheid
 • Rondreis Corsica, groepsreis naar schoonheid
 • Rondreis Malta: groepsreis naar cyaanblauwe zee
 • Rondreis Extremadura Spanje, geheim van Europa
 • Rondreis Portugal, groepsreis naar glorieus verleden
 • Citytrip Napels, Capri en Amalfitaanse kust
 • Rondreis Sicilië, groepsreis naar rijk verleden
 • Rondreis Albanië, groepsreis vol onontdekte parels
 • Rondreis Slovenië, groepsreis vol cultuur en natuur
 • Rondreis Dubrovnik, Bosnië-Herzegovina & Montenegro: uniek
 • Rondreis Griekenland, groepsreis naar het orakel
 • Rondreis Cyprus, culturele groepsreis bij uitstek
 • Rondreis Zuid-Engeland en Cornwall, vol mystiek
 • Rondreis Wales, een van onze koninklijke groepsreizen
 • Rondreis Schotland: Loch Ness, kilten en Schotten
 • Rondreis Ierland, groepsreis mét pubbezoek
 • Rondreis Faeröer Eilanden, authentieke groepsreis
 • Rondreis IJsland, groepsreis door vuur en ijs
 • Citytrip Madrid
 • Rondreis Puglia: Verlies jezelf in schoonheid, cultuur en gastronomie!
 • EUROPA