Rondreis Jordanië: groepsreis hemels natuurschoon


Klimaat & tijdsverschil:

Het noordwesten van Jordanië heeft een Middellands Zeeklimaat met hete zomers en regenachtige winters; de rest van het land heeft een woestijnklimaat. In de zomer kan de gemiddelde temperatuur oplopen tot ca. 34°C in het oosten. Wintertemperaturen liggen tussen 10°C en 15°C. in de bergen ten oosten van de Jordaan komt ieder jaar sneeuw voor. In de maanden december en januari is het wat kouder van temperatuur.
Er is één uur tijdsverschil. Wanneer het in België 11.00u is dan is het in Jordanië 12.00u. Het ingaan van zomer - en wintertijd is echter anders dan bij ons, zodat er soms een tijdsverschil van 2 uur kan ontstaan.

Paspoort & visum:

Voor Jordanië heeft u een internationaal paspoort nodig dat nog minstens zes maanden geldig is. Een visum is verplicht. (wordt ter plaatse geregeld). We raden aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen en apart van het origineel te bewaren.

Gezondheid:

Geen enkele inenting is verplicht. Nochtans is het aangeraden dat u ingeënt bent tegen difterie, tetanus en polio (DTP prik), tegen tyfus en Hepatitis A. Het risico om malaria op te lopen is eerder klein.
Raadpleeg eventueel uw huisarts of het Tropisch Instituut voor Geneeskunde.
De hygiëne in restaurantkeukens is goed en u kunt dan ook relatief veilig eten. Zorg er wel voor nooit ongewassen fruit of groenten te eten. Vermijd onfris uitziende eetstalletje en ongaar vlees. Gewaarschuwd wordt wel voor rauwkost, ijsblokjes, consumptie-ijs. In Jordanië wordt alles gepasteuriseerd. Drink liever mineraal water (overal verkrijgbaar) dan kraantjeswater.
Sommige toeristen krijgen last van hun ingewanden. Dit heeft vooral te maken door een combinatie van het ongewone eten en de klimaatovergang. Immodium is een bekend stopmiddel. Denk erom dat u goed blijft drinken.
U dient ook op te letten voor de zon (vooral in de woestijn)! Loop vooral nooit te bloot rond en denk altijd aan een hoofddeksel en zonnecrème.

Kleding:

Het is aangeraden om praktische kleding mee te nemen, die u makkelijk in lagen kan dragen. We vragen u om in de kledingkeuze respect te tonen voor de lokale cultuur. Zo zijn korte broeken, korte rokken en hemdjes in dit conservatieve, islamitische land taboe. Een hoofddoek is enkel nodig voor een bezoek aan een moskee. U neemt ook best een pet of zonnehoed mee, evenals een regenjas en windjack.

Bagage:

Voor het pakken van je bagage, dringen we er om praktische redenen op aan je te beperken tot één reiskoffer ( max 20 kg ) en één stuk handbagage per persoon. Maximale afmeting van de handbagage = 55x35x25cm, maximaal gewicht = 8 kg. Verzeker de sluiting van je koffer met een bagageband.
Wij vragen altijd bij de luchtvaartmaatschappij een pre-seating aan zodat wij de eventuele voorkeur van de klant kunnen doorgeven. Het is wel zo dat in economy klasse er geen seat-garantie bestaat, deze bestaat enkel in de business-klasse.

Elektriciteit:

In Jordanië vindt u 220 volt. In Jordanië is het soms handig een universele verloopstekker mee te nemen.

Geldzaken:

De Jordaanse munteenheid is de Jordaanse dinar (JD of JOD).
U kan het best kleine coupures Amerikaanse dollars of euro’s meenemen. Creditcards worden over het algemeen geaccepteerd in hotels en betere toeristenwinkels.
In de luchthaven en het hotel kan geld gewisseld worden. Wissel geen geld in België, maar wel in Jordanië. Dit advies geldt ook voor het terugwisselen op het einde van de reis. Inwisselen kan het best op de luchthaven.

Foto, GSM & Wi-Fi:

Zoals in de meeste landen is het verboden om militaire objecten en ambassades te fotograferen. In Jordanië mag men geen foto’s maken van de politie echter wel van de woestijnpolitie.

U moet ook oppassen bij het fotograferen van de lokale bevolking. Moslims op het platteland of Bedoeïenen kunnen bezwaar maken als u ze wilt fotograferen. Vraag het eerst en als ze weigeren doe het dan zeker niet. Fotografeer nooit biddende mensen in de moskee van voren. (liefst helemaal niet). Wees steeds voorzichtig met uw fototoestel bij religieuze aangelegenheden.
Internationaal telefoneren is mogelijk vanuit het hotel (duur). In Jordanië kan men tegen betaling in de hotels gebruik maken van het internet. Bellen met de GSM kan probleemloos van Jordanië naar België.Wi-Fi is in vele hotels beschikbaar.

Belangrijk om te weten:

De rondreis in Jordanië is een gevarieerde en mooie reis. De reis is mogelijk voor elke leeftijd. Iedereen die over een normale conditie beschikt, kan deelnemen aan alle excursies en wandelingen die op het programma staan.

Land(en)

VLAG LAND MUNT TAAL TIJD
Jordanië Jordaanse dinar  Arabisch  08/12/2023 17:54 
Elders op dit continent
  • Rondreis Dubai/Abu Dhabi
  • Rondreis Oman: groepsreis naar zandgolven
  • Rondreis Jordanië: groepsreis hemels natuurschoon
  • Rondreis Saoedi-Arabië: groepsreis vol archeologie
  • Rondreis Saoedi-Arabië: natuurfenomeen en cultuurpracht
  • MIDDEN-OOSTEN