Rondreis Madagaskar: groepsreis vol unieke fauna


Klimaat & tijdsverschil:

Madagaskar ligt in de tropengordel rond de evenaar. Door het diverse landschap kent elk deel van het land een ander klimaat met droge en natte perioden. Langs de kust heb je een tropisch klimaat en in de hooglanden vind je een gematigd klimaat. In het zuiden van Madagaskar heb je een aride klimaat.
Madagaskar is een tropisch eiland en heeft een droog en nat seizoen. Het regenseizoen (zomer) valt tussen eind november en maart. Tijdens deze periode is het warm en zijn er hevige regens en cyclonen. De meeste regens vallen tussen januari en maart.
Het droge seizoen (winter) valt tussen begin mei en september. In deze periode heb je koele temperaturen. De winter is de aangenaamste periode om naar Madagaskar te reizen. Tussen september en oktober begint de lente. Het is er dan warm, maar op grotere hoogte, nl. in de hooglanden is het fris.
Madagaskar telt 3 uur tijdsverschil met de Greenwich Time (GMT Londen). Praktisch betekent dit dat er tussen april en oktober 1 uur tijdsverschil is met België (dwz. in Madagaskar zal het dan 1 uur later zijn) en 2 uur tijdsverschil tijdens de andere maanden.

Paspoort & visum:

Om naar Madagaskar te reizen heb je een paspoort nodig dat na terugkeer nog 6 maanden geldig is. Het vereiste visum kan op de luchthaven van Antananarivo (Tana) bekomen worden. Momenteel is dit visum gratis, maar dit kan zonder verwittiging wijzigen. We raden ook aan om een kopie van je paspoort mee te nemen en apart van het origineel te bewaren.

Gezondheid:

Raadpleeg je huisarts voor de nodige vaccinaties of het “Instituut voor Tropische Geneeskunde”, Kronenburgstraat 43/3 te 2000 Antwerpen (tel. 0902/88088).
Vaccinaties tegen DTP, hepatitis A en B en gele koorts worden geadviseerd. Het ministerie van Buitenlandse Zaken raad je aan om malariapillen te nemen. Diarree is een frequent probleem op reis, daarom is het aan te raden:
*geen leidingwater te drinken;
*steeds een ongeopende fles drank te bestellen;
*geen ongepeld fruit of rauwe groenten te eten.
Madagaskar is nog een ontwikkelingsland en de medische voorzieningen zijn nog beperkt. Het is dus aangewezen om een uitgebreide huisapotheek mee te brengen.
Wat u zeker niet mag vergeten is:
*middel tegen diaree (Imodium)
*muggenmelk
*zonnecrème
*koortswerend middel
*antibioticum
*een middel tegen reisziekte
*je persoonlijke medicatie
Bloedzuigers en zandvlooien komen ook voor in Madagaskar, hun beten kunnen lastig zijn, maar zijn ongevaarlijk.

Kleding:

Je neemt best lichte kledij mee voor overdag en warme kledij voor ’s avonds. Vergeet zeker geen fleece of warme trui. Daarnaast is het aangeraden regenkledij en wandelschoenen met een goed profiel mee te brengen. (het kan in elke periode regenen)
In het Centrale Plateau kan tijdens de wintermaanden (juni –september) de temperatuur tot onder het vriespunt dalen. Aan de oostkust is er constant een tropisch klimaat.

Bagage:

Voor het pakken van je bagage, dringen we er om praktische redenen op aan je te beperken tot één reiskoffer ( max 20 kg - owv. de binnenlandse vluchten) en één stuk handbagage per persoon. Maximale afmeting van de handbagage = 55x35x25cm, maximaal gewicht = 8 kg. Verzeker de sluiting van je koffer met een bagageband.
Wij vragen altijd bij de luchtvaartmaatschappij een pre-seating aan zodat wij de eventuele voorkeur van de klant kunnen doorgeven. Het is wel zo dat in economy klasse er geen seat-garantie bestaat, deze bestaat enkel in de business-klasse.

Een zachte koffer is gemakkelijker te vervoeren voor enkele trajecten met de jeeps.

Elektriciteit:

De voltage bedraagt over het algemeen 220V. De stopcontacten komen overeen met de Europese fiches met 2 ronde broches. Elektriciteitspannes kunnen steeds voorkomen, het is dus aangewezen om een zaklamp mee te nemen.

Geldzaken:

De munteenheid van Madagaskar is de ariary. Deze munt kan enkel ter plaatse worden omgewisseld. De bank rekent commissie aan, variërend van 1 tot 3.5%. Geld afhalen aan een bankautomaat is mogelijk, Visa is het meest frequente, MasterCard al heel wat moeilijker, en met Maestro lukt het zelden. Maestrofunctie moet geactiveerd worden om buiten Europa geld te kunnen afhalen.

Foto, GSM & Wi-Fi:

Madagaskar is een zeer fotogeniek eiland. Ook van de bevolking kan je mooie foto’s maken. Vraag eerst de toestemming, want soms willen ze geld. Breng voldoende foto-en videomateriaal mee. Zorg ook voor voldoende memory cards of een draagbare externe disk waar je de foto’s kan op overladen.Vergeet zeker niet om reservebatterijen voor uw film –en videotoestel mee te brengen. Door de warmte en vochtigheid geraken batterijen immers sneller leeg.
WIFI is gratis in hotels van 4* of 5* in de belangrijkste toeristische steden .( Tana, Fort-Dauphin, Morondova, Fianarantsoa, Isalo)
Er is momenteel geen WIFI in Berenty Lodge noch in Bemaraha (Tsingy)
Uw GSM kan u bijna overal in de grote steden gebruiken. Het mobiel bellen wordt gegarandeerd door Orange Madagascar, Telma en Airtel Madagascar. Telefoneren vanuit Madagaskar blijft een dure aangelegenheid.
Neem zelf eerst even contact op met je provider om na te gaan of zij een overeenkomst hebben afgesloten met één van de vermelde Malagassische providers.

Belangrijk om te weten:

De rondreis in Madagaskar is een gevarieerde en mooie reis. De reis is mogelijk voor elke leeftijd. Iedereen die over een normale conditie beschikt, kan deelnemen aan alle excursies en wandelingen die op het programma staan.
Madagaskar is een van de armste landen ter wereld. De accommodatie is soms sober. De reis vergt een flexibele ingesteldheid. De volgorde van het reisprogramma kan wijzigen. Zo kunnen wijzigingen in vluchtschema's aanpassingen in de reisroute veroorzaken. Al het mogelijke wordt gedaan om het programma zo goed mogelijk te volgen.

Land(en)

VLAG LAND MUNT TAAL TIJD
Madagaskar Ariary  Frans, Plateaumalagasi  23/06/2024 21:43 
Elders op dit continent
 • Rondreis Mauritanië: Van de Adrar-regio naar Nationaal Park Banc d'Arguin
 • Begeleide rondreis Algerije
 • Rondreis Zuid-Afrika: De wereld in één land
 • Rondreis Namibië: fascinerende etnische groepsreis
 • Rondreis Oeganda: groepsreis op zoek naar apen
 • Rondreis Ethiopië: groepsreis onbereisde paden
 • Rondreis Madagaskar: groepsreis vol unieke fauna
 • Rondreis La Réunion: goddelijke groepsreis
 • Rondreis Marokko: groepsreis naar koningssteden
 • Rondreis Botswana | Namibië | Zambia | Zimbabwe
 • Rondreis Kenia en Tanzania: safari groepsreis
 • Rondreis Egypte: Het land van de farao's langs de Nijl
 • Begeleide rondreis Angola
 • Rondreis Malawi
 • AFRIKA