Rondreis Vietnam + Cambodja: top groepsreis


Klimaat & tijdsverschil:

Vietnam kent een tropisch moessonklimaat met duidelijke klimaatverschillen tussen het zuiden en het noorden. In het zuiden van het land is het warm tot zeer warm tijdens het hele jaar met een gemiddelde temperatuur van 27°C en meer. Het is er ook vochtig. De regenperiode in Vietnam start ongeveer in de maand mei en loopt tot en met oktober. Het hoge noorden van Vietnam (Hanoi) kent meer uitgesproken seizoenen. Tijdens het winterseizoen van december tot maart schommelt de temperatuur rond 15°C. Het is er vaak druilerig en grijs. Daarna stijgen de temperaturen geleidelijk tot gemiddeld 32°C tijdens de zomermaanden. In het berggebied van Sapa is het altijd frisser en steeds kans op regen.
In het kustgebied (Danang – Hué) zijn tropische stormen tijdens de moessontijd mogelijk.

Tijdsverschil: +6u. Tijdens de zomer bedraagt dit verschil +5 uur.

Paspoort & visum:

Om naar Vietnam te reizen heb je een geldig internationaal paspoort (nog 6 maand geldig na je terugreis) en een visum nodig. HOBO zorgt voor jouw individueel visum voor Vietnam, maar dit bedrag is niet in de reissom begrepen. We raden aan om een kopie van je paspoort mee te nemen en apart van het origineel te bewaren.

Gezondheid:

Er zijn geen inentingen verplicht. Aanbevolen zijn een vaccinatie tegen buiktyfus en hepatitis A en een herhaling van DTP. Er is vrijwel geen Malariarisico in de belangrijke toeristische gebieden van Vietnam. Maar toch is het verstandig om je te beschermen. Het is van groot belang om muskietenbeten te voorkomen. Draag ’s avonds lange mouwen of smeer je blote huid in met een insectenwerend middel. Een goede muggenmelk (bij voorkeur op basis van DEET) kan van thuis (mag niet mee in de handbagage) worden meegenomen of ter plaatse worden aangekocht. Drink geen kraantjeswater. De meeste hotels voorzien flesjes water op de kamer. Voor meer inlichtingen contacteer je huisarts of het Instituut voor Tropische Geneeskunde te Antwerpen (voor het malaria risico) (Reisadvies: 0902/88088 of surf naar www.itg.be).

De meest voorkomende ziekten zijn diarree, parasitaire aandoeningen en ontstekingen van het maag– en darmkanaal.
Neem naar Vietnam een uitgebreide huisapotheek mee.

Kleding:

Vrijetijdskleding is gebruikelijk.
In de zuidelijke gebieden volstaat voor het ganse jaar lichte, katoenen kledij. In het noordelijke bergland van Vietnam (Sapa en omgeving) moet je rekening houden met koele en soms koude nachten. Ook regent het er regelmatig. Een trui of fleece en regenjas is dus nodig.(voor alle seizoenen) In de maanden december – april kan het nog koel en druilerig zijn in Hanoi. Ook volgende zaken mogen niet in je bagage ontbreken:gemakkelijke wandelschoenen met goed profiel, een zonnehoed, beschermende zonnecrème, een zaklantaarn en een parapluutje.

Bagage:

Voor het pakken van je bagage, dringen we er om praktische redenen op aan je te beperken tot één reiskoffer ( max 20 kg - owv. de binnenlandse vluchten) en één stuk handbagage per persoon. Maximale afmeting van de handbagage = 55x35x25cm, maximaal gewicht = 8 kg. Verzeker de sluiting van je koffer met een bagageband.

Wij vragen altijd bij de luchtvaartmaatschappij een pre-seating aan zodat wij de eventuele voorkeur van de klant kunnen doorgeven. Het is wel zo dat in economy klasse er geen seat-garantie bestaat, deze bestaat enkel in de business-klasse.

Elektriciteit:

In Vietnam heb je 220 volt. Het gebeurt zeer zelden dat de elektriciteit afgesloten wordt, maar je wordt hiervan op voorhand op de hoogte gebracht. Toch is het nuttig om een zaklamp in je bagage te hebben.

Geldzaken:

Voor Vietnam neem je ofwel euro’s ofwel Amerikaanse dollars mee om deze om te wisselen in Vietnamese dong, de lokale munt.
De dong bestaat uit munten van 100 en 500 dong. Bankbiljetten zijn van 500, 1.000, 2.000, 5.000, 10.000, 20.000 en 50.000 dong. Het is het eenvoudigst om je geld te wisselen aan de receptie van het hotel of in een wisselkantoor. Het is aan te raden om steeds kleine bedragen om te wisselen. Als je 50 € hebt gewisseld in dongs ben je immers al een miljonair en loop je rond met een enorme stapel bankbiljetten. In grote winkels en hotels aanvaardt men ook de meeste internationale kredietkaarten. Overal in Vietnam kan je ook met dollars en euro's betalen en de handelaar zal je meestal teruggeven in dongs.

Foto, GSM & Wi-Fi:

Neem voldoende filmmateriaal mee want het leven op het water, de prachtige heuvellandschappen, de historische plaatsen maar vooral de kleurrijke bergbevolking in en rond Sapa maken van Vietnam een paradijs voor de fotografen.
Het is aan te raden om batterijen van hieruit mee te brengen.
Voorzie zeker voldoende reserve batterijen voor je video– en fototoestel. Door de grote luchtvochtigheid verbruiken de batterijen veel. Vietnamezen zijn een heel vriendelijke bevolking maar ga toch omzichtig te werk als je hen wilt fotograferen. Vraag de mensen om hun toestemming of gebruik een telelens (zeker handig bij de bergvolkeren in en rond Sapa). De meeste Vietnamezen zullen er geen bezwaar tegen hebben wanneer je hen fotografeert want Vietnamezen gaan immers graag op de foto. De bergvolkeren van Sapa en omgeving zullen vaak eerst vragen om iets bij hen te kopen alvorens er een foto mag genomen worden.
GSM is meestal bruikbaar (soms niet in de afgelegen gebieden) en is afhankelijk van je provider en het type van je toestel. In de meeste hotels is er wifi (vaak gratis). Telefoneren vanuit het hotel is steeds mogelijk (maar informeer je van tevoren over de prijs).

Belangrijk om te weten:

De rondreis in Vietnam is een gevarieerde reis. De reis is mogelijk voor elke leeftijd. Iedereen die over een normale conditie beschikt, kan deelnemen aan alle excursies en wandelingen die op het programma staan.

Land(en)

VLAG LAND MUNT TAAL TIJD
Vietnam Dong  Vietnamees  24/06/2024 03:35 
Elders op dit continent
 • Fotoreis Georgië
 • Rondreis Thailand
 • Rondreis India, Rajasthan: groepsreis vol sprookjes
 • Rondreis Zuid-India: hartveroverende groepsreis
 • Rondreis India, Ladakh: groepsreis vol geheimen
 • Rondreis Darjeeling | Sikkim | Bhutan
 • Rondreis India, centraal India
 • Rondreis Nepal: groepsreis vol hoogtepunten
 • Rondreis Sri Lanka: groepsreis werelderfgoed
 • Rondreis Japan: puur poëtische groepsreis
 • Rondreis Japan: winterreis
 • Rondreis Borneo: groepsreis naar orang-oetans
 • Rondreis Bali, Java, Sulawesi: smaragd groepsreis
 • Rondreis Vietnam + Cambodja: top groepsreis
 • Rondreis Laos en Cambodja: groepsreis vol dromen
 • Rondreis Armenië en Georgië: tof groepsreis idee!
 • Rondreis China - Groepsreis vol grandeur
 • Rondreis Mongolië: groepsreis vol gastvrijheid
 • Fotoreis Mongolië: op jacht met een arend (september 2024)
 • Fotoreis Mongolië: de wintermigratie van de de nomaden in de Altai' (maart 2025)
 • Rondreis Kirgizstan, Oezbekistan: zijden groepsreis
 • Rondreis Kazachstan: groepsreis voor pioniers
 • Rondreis Tibet: groepsreis vol karma en reïncarnatie
 • Rondreis Zuid-Korea: een unieke mix van traditionele en hedendaagse cultuur
 • Rondreis India Kumbh Mela
 • AZIË