Rondreis Egypte: Het land van de farao's langs de Nijl


Klimaat & tijdsverschil:

Egypte kent een woestijnklimaat met zeer weinig neerslag, hete zomers en zeer milde winters. Tijdens de periode april-oktober stijgen de temperaturen in bijna heel het land overdag naar 30 graden en (veel) hoger. In de zomermaanden zijn temperaturen van 40 graden in de schaduw geen vreemd verschijnsel. In de wintermaanden loopt de temperatuur op naar zo'n 20 tot 30 graden, in het noorden zelfs nog iets onder de twintig graden.

Egypte in tijdzone UTC +2. Tijdens onze zomertijd is er geen tijdsverschil met Egypte. Tijdens onze wintertijd is het in Egypte 1 uur later.

Paspoort & visum:

Internationaal paspoort nog minstens 6 maanden geldig te zijn bij aankomst.
Een visum is noodzakelijk, Hobo Reizen maakt dit voor u in orde.

Gezondheid:

Geen enkele inenting is verplicht. Nochtans is het aangeraden dat u ingeënt bent tegen difterie, tetanus en polio (DTP prik), tegen tyfus en Hepatitis A. Het risico om malaria op te lopen is eerder klein.

Raadpleeg eventueel uw huisarts of het Tropisch Instituut voor Geneeskunde.
De hygiëne in restaurantkeukens is goed en u kunt dan ook relatief veilig eten. Zorg er wel voor nooit ongewassen fruit of groenten te eten. Vermijd onfris uitziende eetstalletje en ongaar vlees. Gewaarschuwd wordt wel voor rauwkost, ijsblokjes, consumptie-ijs. In Egypte wordt alles gepasteuriseerd. Drink liever mineraal water (overal verkrijgbaar) dan kraantjeswater.
Sommige toeristen krijgen last van hun ingewanden. Dit heeft vooral te maken door een combinatie van het ongewone eten en de klimaatovergang. Immodium is een bekend stopmiddel. Denk erom dat u goed blijft drinken.
U dient ook op te letten voor de zon (vooral in de woestijn)! Loop vooral nooit te bloot rond en denk altijd aan een hoofddeksel en zonnecrème.

Kleding:

Het is aangeraden om praktische kleding mee te nemen, die u makkelijk in lagen kan dragen. We vragen u om in de kledingkeuze respect te tonen voor de lokale cultuur. Zo zijn korte broeken, korte rokken en hemdjes in dit conservatieve, islamitische land taboe. Een hoofddoek is enkel nodig voor een bezoek aan een moskee. U neemt ook best een pet of zonnehoed mee, evenals een regenjas en windjack.

Bagage:

Voor het pakken van je bagage, dringen we er om praktische redenen op aan je te beperken tot één reiskoffer ( max 20 kg ) en één stuk handbagage per persoon. Maximale afmeting van de handbagage = 55x35x25cm, maximaal gewicht = 8 kg. Verzeker de sluiting van je koffer met een bagageband.
Wij vragen altijd bij de luchtvaartmaatschappij een pre-seating aan zodat wij de eventuele voorkeur van de klant kunnen doorgeven. Het is wel zo dat in economy klasse er geen seat-garantie bestaat, deze bestaat enkel in de business-klasse.

Elektriciteit:

Geen adaptor nodig. De stroomspanning is er net als bij ons 220V.G

Geldzaken:

Het pond is de munteenheid van Egypte. Eén pond is 100 piaster.

Ondanks dat in de grotere steden en duurdere hotels, winkelcentra en restaurants in Egypte ook wel eens euro’s en/of Amerikaanse dollars geaccepteerd worden, is het nuttig ook voldoende Egyptisch ponden op zak te hebben.

Contacteer uw bank om uw betaalkaart tijdig te activeren voor plaatselijk gebruik.

Foto, GSM & Wi-Fi:

Zoals in de meeste landen is het verboden om militaire objecten en ambassades te fotograferen. In Egypte mag men geen foto’s maken van de politie echter wel van de woestijnpolitie.

U moet ook oppassen bij het fotograferen van de lokale bevolking. Moslims op het platteland of Bedoeïenen kunnen bezwaar maken als u ze wilt fotograferen. Vraag het eerst en als ze weigeren doe het dan zeker niet. Fotografeer nooit biddende mensen in de moskee van voren. (liefst helemaal niet). Wees steeds voorzichtig met uw fototoestel bij religieuze aangelegenheden.
Internationaal telefoneren is mogelijk vanuit het hotel (duur). Bellen met de GSM kan probleemloos van Egypte naar België (raadpleeg uw provider). Wi-Fi is in vele hotels beschikbaar.

Belangrijk om te weten:

De rondreis in Egypte is een gevarieerde en mooie reis. De reis is mogelijk voor elke leeftijd. Iedereen die over een normale conditie beschikt, kan deelnemen aan alle excursies en wandelingen die op het programma staan.

Land(en)

VLAG LAND MUNT TAAL TIJD
  Egypte Egyptische Pond  Engels, Arabisch  03/03/2024 06:21 
Elders op dit continent
 • Rondreis Mauritanië: Van de Adrar-regio naar Nationaal Park Banc d'Arguin
 • Begeleide rondreis Algerije
 • Rondreis Zuid-Afrika: De wereld in één land
 • Rondreis Namibië: fascinerende etnische groepsreis
 • Rondreis Oeganda: groepsreis op zoek naar apen
 • Rondreis Ethiopië: groepsreis onbereisde paden
 • Rondreis Madagaskar: groepsreis vol unieke fauna
 • Rondreis La Réunion: goddelijke groepsreis
 • Rondreis Marokko: groepsreis naar koningssteden
 • Rondreis Botswana | Namibië | Zambia | Zimbabwe
 • Rondreis Kenia en Tanzania: safari groepsreis
 • Rondreis Egypte: Het land van de farao's langs de Nijl
 • Begeleide rondreis Angola
 • AFRIKA