Fotoreis Groenland: fotogenieke groepsreis


Klimaat & tijdsverschil:

Het einde van de arctische zomer: rustig koud weer, reken op gemiddeld 5 graden, weinig neerslag. Geen tijdsverschil.

Paspoort & visum:

Identiteitskaart volstaat.

Gezondheid:

Geen inentingen nodig, eventueel wel muggenspray en hoofdnetje meenemen al zien we in september allicht geen enkele mug meer.

Kleding:

Temperaturen tussen 0°C en 15°C begin september. Omwille van de droge lucht voelt dat meestal warmer aan, we kleden ons in laagjes. Degelijke schoenen die de enkel ondersteunen en zolen met voldoende grip. Eenvoudige rubberen laarzen voor de landingen met de zodiac. Warme wollen sokken. Thermisch ondergoed voor onder- en bovenlichaam en een winddichte waterafstotende broek. Dunnen onderfleece en dikkere fleece, wollen pull. winddichte en waterdichte jas, handschoenen, buff en muts. Je krijgt voor de duur van onze boottocht een thermisch pak dat je onder alle omstandigheden warm houdt. In het schip en in de kajuit is het steeds warm.

Bagage:

GEEN koffer maar een soepele reistas omwille van de beperkte ruimte op het schip en het transport met zodiac van en naar het schip.

Elektriciteit:

Elke kajuit beschikt over een normaal stopcontact. Neem eventueel een extra verdeelkabel mee als je allerlei toestellen tegelijk wil laden.

Geldzaken:

In IJsland betaal je met de creditcard, aan boord van de boot in Groenland betaal je je drankverbruik op het einde van de reis cash, dat kan in euro's, in dollars of in Ijslandse kronen, NIET met creditcard.

Foto, GSM & Wi-Fi:

Voldoende foto-batterijen meebrengen, gsm werkt enkel op luchthaven en in Ittoqtoormit, niet aan boord.

Belangrijk om te weten:

We zijn bijzonder ver van de bewoonde wereld, neem de benodigde medicatie mee. Tijdens de hele boottocht is er geen gsm-ontvangst, het schip heeft wel satellietsystemen aan boord voor noodgevallen.

Land(en)

VLAG LAND MUNT TAAL TIJD
Groenland Deense kroon  Groenlands  09/06/2023 17:37 
Elders op dit continent
  • Rondreis USA Westkust: iconische groepsreis
  • Rondreis USA Zuidwest: natuurschone groepsreis
  • Rondreis Canada Westkust: wonderlijke groepsreis
  • Rondreis Canada Oostkust: mooiste groepsreis
  • Fotoreis Groenland: fotogenieke groepsreis
  • NOORD-AMERIKA