Rondreis Panama: groepsreis naar kanaal én meer


Klimaat & tijdsverschil:

Tijdens onze wintertijd is het in Panama 6 uur vroeger dan bij ons en tijdens onze zomertijd is het in Panama 7 uur vroeger dan bij ons.
Panama is een subtropisch land met twee seizoenen. Het droge seizoen, van januari tot half april, en het regenseizoen van half april tot en met december. Aan de noordkant valt twee keer zoveel regen als in het zuiden. Het regent niet constant maar er vallen korte, hevige buien, die vaak gepaard gaan met een stevige storm. Voor de temperatuur maakt de wisseling van de seizoenen weinig verschil. De temperatuur is het hele jaar door tussen de 21° en 35° in het laagland en tussen de 10° en 18° in de bergen.

Paspoort & visum:

Voor deze reis heb je een internationaal reispaspoort nodig (laat een kopie ervan thuis en steek een andere in je bagage), dat nog minimaal 6 maanden geldig is.
Op het vliegtuig moeten er een aantal douaneformulieren ingevuld worden.

Gezondheid:

Voor deze reis zijn geen speciale inentingen vereist. Aanbevolen zijn vaccinaties tegen gele koorts (strikt aanbevolen), tetanus (klem), poliomyelitis (kinderverlamming), buiktyfus en Hepatitis A. Raadpleeg hierover tijdig je arts.
Voor een goed georganiseerde reis zijn de maatregelen om zich te beschermen tegen muggensteken 's avonds en 's nachts zeker voldoende en is de inname van malariatabletten niet nodig. Het is aangeraden om muggenmelk bij de hand te hebben.
In Panama drink je beter geen kraantjeswater en eet je geen rauw voedsel.
Voor meer inlichtingen verwijzen wij je door naar je huisarts of het Instituut voor Tropische Geneeskunde te Antwerpen (Reisadvies: 0902/88088 of surf naar www.itg.be).

Diarree is een frequent probleem op reis. Zelfs wanneer men in goede omstandigheden reist, ontsnapt men er niet steeds aan. Een middel als immodium in de reisapotheek kan dus zeer nuttig blijken, net zoals motilium voor darm- en maagstoornissen.

Het kan geen kwaad een beperkte huisapotheek mee te nemen!

Kleding:

Er zijn geen specifieke kledingvoorschriften.
Lichte kleding is voor dit klimaat ideaal (bij voorkeur katoen of linnen) maar enkel zomerkleding is omwille van de klimatologische verschillen niet voldoende. Een regenjas en/of paraplu kan steeds van pas komen. Neem ook lange broeken mee en hemden met lange mouwen ter bescherming van insecten. Een hoofddeksel en stevige gemakkelijke stapschoenen met goed profiel zijn aangewezen. Een zaklantaarn en (eventuele) verrekijker mogen niet ontbreken. Op sommige hoger gelegen plaatsen is een warme trui of jas noodzakelijk.

Bagage:

Voor het pakken van je bagage, dringen we er om praktische redenen op aan je te beperken tot één reiskoffer(20 kg) en één stuk handbagage per persoon (met label). Maximale afmeting van de handbagage = 55x40x20 cm, maximaal gewicht = 8 kg. Wij vragen altijd bij de luchtvaartmaatschappij een pre-seating aan voor de groep zodat wij de eventuele voorkeur van onze klanten vooraf kenbaar kunnen maken. Het is wel zo dat er geen seat-garantie bestaat in de economy-klasse, deze bestaat enkel in de business-klasse.

Elektriciteit:

De netspanning in Panama is 110 volt en de stopcontacten zijn afgestemd op stekkers met platte polen. Je kan best een universele stekkeradapter voorzien.

Geldzaken:

De munteenheid in Panama is de Balboa. US dollars worden overal geaccepteerd, behalve beschadigde en gekreukte biljetten. Het is aan te raden om ook de lokale munt te hebben voor kleinere aankopen. Op de meeste plaatsen worden kredietkaarten aanvaard.

Foto, GSM & Wi-Fi:

Telefoneren, het gebruik van wifi en mailen vanuit de hotels is niet altijd mogelijk in Panama. Voor digitale fotografie neem je best voldoende reservebatterijen mee (opgelet voor de vochtigheid).

Belangrijk om te weten:

Deze rondreis in Panama is mogelijk voor elke leeftijd. Iedereen die over een normale conditie en mobiliteit beschikt, kan deelnemen aan het programma.

Land(en)

VLAG LAND MUNT TAAL TIJD
Panama Balboa, US Dollar  Spaans  23/06/2024 21:54 
Elders op dit continent
  • Rondreis Costa Rica: groepsreis door 12 klimaten
  • Rondreis Mexico: groepsreis naar stoere caballero
  • Rondreis Guatemala & Honduras: majesteitelijk
  • Rondreis Panama: groepsreis naar kanaal én meer
  • Rondreis Cuba: groepsreis naar openluchtmuseum
  • MIDDEN-AMERIKA