Rondreis Canada Oostkust: mooiste groepsreis


Klimaat & tijdsverschil:

Het tijdsverschil is -6u.
Het klimaat in Canada is moeilijk te veralgemenen. De meeste toeristen reizen tijdens de zomer, wanneer de temperatuur schommelt rond 24°C. Het binnenland van West-Canada kent overwegend droge zomers waarbij de temperaturen van juni tot september globaal met de onze vergelijkbaar zijn. Zuid-Ontario heeft een vochtig klimaat met lange, warme zomers en zachte winters door de matigende invloed van de Grote Meren. In Toronto is het in de zomer dagelijks rond de 27°C, en daarmee is Toronto een van de warmere plaatsen van Canada, samen met Montréal in de provincie Québec.

Paspoort & visum:

Canada verplicht iedere bezoeker om in het bezit te zijn van een internationaal reispaspoort. Dit moet geldig zijn tijdens je verblijf, tot op de dag dat we terug zijn in België. Vanaf 30 september 2016 is het verplicht om een Electronic Travel Authorization (eTA) te hebben voor je vlucht naar Canada. Deze kost is niet inbegrepen, maar Hoboreizen zorgt voor het online invullen. We raden aan om een kopie van je paspoort mee te nemen en apart van het origineel te bewaren.

Gezondheid:

Er is voor Canada geen inenting nodig maar zorg dat je inenting voor Tetanus nog voldoende recent is. We raden je aan je gebruikelijke medicijnen mee te nemen en een kleine reisapotheek met o.a. een middel tegen koorts, keelpijn, verkoudheid en darmstoornissen, ... Muggenmelk is nodig.
Voor meer inlichtingen contacteer je huisarts of het Instituut voor Tropische Geneeskunde te Antwerpen (Reisadvies: 0902/88088 of surf naar www.itg.be).

Kleding:

Neem lichte en warme kledij mee. Op een paar plaatsen kan het behoorlijk warm zijn. Lichte katoenen kledij is het meest gepast. Nochtans zijn ook een warme trui en een regenjas noodzakelijk. Een hoofddeksel of een zonnescherm zijn ook onontbeerlijk. Indien je gaat zwemmen, neem dan een badpak mee. Voor de wandelingen zijn goede wandelschoenen aangeraden.

Bagage:

Er wordt 1 koffer met maximum 20 kg toegelaten. Voorzie hem liefst van een riem en plak ook een labeltje binnenin met naam en adres. De handbagage mag maximum 5 kg wegen met een grootte van 22 cm x 35 cm x 56 cm. Wij vragen altijd bij de luchtvaartmaatschappij een pre-seating aan zodat wij de eventuele voorkeur van de klant kunnen doorgeven. Het is wel zo dat in economy klasse er geen seat-garantie bestaat, deze bestaat enkel in de business-klasse.

Elektriciteit:

Voor Canada heb je een tussenstekker nodig die je kan kopen in alle goede elektrozaken. De voltage is er 110 volt. Vele lichtschakelaars in de hotels zijn aan de lamp zelf bevestigd.

Geldzaken:

Neem wat contante Canadese dollars van hier mee. De kredietkaart is een zeer veilig en gemakkelijk betaalmiddel. De meest geaccepteerde kredietkaarten zijn VISA en Mastercard. Laat nooit geld en waardevolle zaken in je hotelkamer of de bus achter, beter nog laat waardevolle voorwerpen thuis!

Foto, GSM & Wi-Fi:

Foto- en filmmateriaal is overal verkrijgbaar in Canada. Nochtans raden wij aan zoveel mogelijk materiaal van hieruit mee te nemen. Vanuit elk hotel/motel kan je naar Europa telefoneren en kan je oproepen ontvangen. GSM is meestal bruikbaar (soms niet in de afgelegen gebieden) en is afhankelijk van je provider en het type van je toestel. In de meeste hotels is er wifi (vaak gratis). Wie van of naar de Canada reist, dient ervoor te zorgen dat alle elektronische apparatuur zoals GSM’s, iPad, laptop, fototoestel etc. operationeel zijn en dat de batterij geladen is. Wanneer dit niet zo is, wordt deze apparatuur aan boord geweigerd

Belangrijk om te weten:

Dit is een zeer gevarieerde reis. De reis is mogelijk voor elke leeftijd. Iedereen die over een normale conditie beschikt, kan deelnemen aan alle excursies en wandelingen die op het programma staan.

Land(en)

VLAG LAND MUNT TAAL TIJD
Canada Canadese dollar  Engels, Frans  27/05/2024 10:33 
Elders op dit continent
  • Rondreis USA Westkust: iconische groepsreis
  • Rondreis USA Zuidwest: natuurschone groepsreis
  • Rondreis Canada Westkust: wonderlijke groepsreis
  • Rondreis Canada Oostkust: mooiste groepsreis
  • NOORD-AMERIKA