Rondreis Peru: authentieke en rijke groepsreis


Reisduur: 18 dagen  

Dag 1 Brussel – Lima   

Vertrek met internationale vluchten naar Lima. Bij aankomst transfer naar het hotel.

Dag 2 Lima   O|A

Stadsbezoek Lima. We brengen een bezoek aan de Plaza Mayor met het stadhuis, de kathedraal en het bisschoppelijk paleis. Wij bezoeken de Casa Aliaga, de best bewaarde koloniale woning. Verder door naar het San Francisco klooster, een prachtig voorbeeld van koloniale architectuur, de residentiële wijken Miraflores en San Isidro gelegen aan de oceaan.

Dag 3 Lima – Chiclayo   O|M

In de buurt van Lima ligt de pre-Inca site van Pachacamac. Deze site was een belangrijk pelgrimsoord en bestaat uit verschillende paleizen en tempels die gebouwd werden ter ere van de god Pachacamac. Terug in Lima bezoeken we het Museum voor Antropologie en Archeologie, rijk aan aardewerk en textiel. Tegen de avond nemen wij het vliegtuig naar Chiclayo in het Noorden.

Dag 4 Chiclayo – Trujillo   O|M

Wij bezoeken het schitterende Museo Tumbas Reales, waar de recent ontdekte graftombes van de Heren van Sipan ondergebracht zijn. De Moches waren de meest vooraanstaande beschaving voor de komst van de Inca’s. Zij begroeven hun leiders met hun kostbaarste bezittingen. Op weg naar Trujillo stoppen wij in het Archeologisch Complex van El Brujo. Hoogtepunten van dit belangrijk Moche complex zijn de prachtig gedecoreerde muren en de rijk getatoeëerde mummie van de Lady van Cao, een 25 jarige vrouwelijke leider. Tegen de avond aankomst in Trujillo, gekend voor zijn koloniale huizen met typische balkons en patio’s.

Dag 5 Trujillo – Lima   O|M

Stadsbezoek aan de Plaza de Armas, de kathedraal en enkele goed bewaarde koloniale herenhuizen. Wij bezoeken de piramides van de zon en de maan. Vooral de piramide van de maan is indrukwekkend. Deze piramide is bedekt met veelkleurige bas-reliëfs van bovennatuurlijke wezens met uitpuilende ogen en scherpe hoektanden. Daarna verkennen wij Chan-Chan, de grootste adobe stad ter wereld en hoofdstad van de Chimu beschaving. In Huanchaco maken wij kennis met vissers die nog steeds gebruik maken van hun ‘caballitos de totora’, de letterlijke vertaling van kleine paarden uit totora riet geweven. Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Lima.

Dag 6 Lima – Paracas – Ica   O|A

Rustige rit langs de kustlijn naar Paracas. Wij maken een mooie boottocht naar de Ballestas eilanden, thuis van de Humboldt pinguïns, zeeleeuwen en vogelkolonies. Onderweg bewonderen wij de Candelabro, onverklaarbare lijnen die een kandelaar voorstellen. Wij rijden verder naar Ica waar we overnachten in een wijngaarddomein.

Dag 7 Ica – Nazca   O|A

Wij rijden naar Nazca waar wij met een klein en wendbaar vliegtuig de mysterieuze 2000 jaar oude geometrische figuren overvliegen. Nadien brengen wij een bezoek aan de Chauchilla begraafplaats, bezaaid met door de zon gebleekte schedels en beenderen, potscherven en mummies.

Dag 8 Nazca – Arequipa   O|A

Mooie dagrit naar Arequipa, de witte stad met op de achtergrond de El Misti vulkaan. Onderweg zien wij afwisselende mooie landschappen en houden regelmatig halt om te fotograferen.

Dag 9 Arequipa   O|M

Bezoek aan de stad die voor een groot deel werd opgetrokken uit de zilverwitte stenen die door de El Misti werden uitgestoten. We verkennen de Plaza de Armas één van de mooiste hoofdpleinen van het land met zijn mooie gebouwen en enorme kathedraal. Wij brengen een bezoek aan het fotogenieke Santa Catalinaklooster, gebouwd in 1580. In het eco-vriendelijke complex Alpaca Mundo maken we kennis met het volledige productieproces van de alpacawol. Na de lunch kan je zelf de stad verkennen of gaan shoppen.

Dag 10 Arequipa – Colca Canyon   O|M|A

Langs een spectaculaire weg rijden we naar de Colca Canyon. We zien indrukwekkende vulkanen en passeren uitgestrekte grasvlaktes waarop vicuña’s, alpaca’s en lama’s grazen. We houden halt aan mooie uitzichtpunten en passeren kleurrijke stalletjes waar lokale vrouwen hun koopwaar uitstallen. Wij verblijven in de buurt van Chivay in een bijzonder mooie omgeving. De ontelbare landbouwterrassen zijn indrukwekkend.

Dag 11 Colca Canyon – Puno   O|M

Het uitzicht vanaf Cruz del Condor is adembenemend. Van hieruit kunnen wij de zweefvluchten van de majestueuze condors volgen. Onderweg houden wij halt aan mooie uitzichtpunten en bezoeken enkele typische dorpjes. Vanuit de Colca Canyon rijden wij naar Puno, dat op 3.850m aan de oevers van het Titicaca meer ligt.

Dag 12 Puno – Titicaca meer – Puno   O|M

Wij brengen een ganse dag door op het Titicaca meer, ’s werelds hoogstgelegen bevaarbare meer. In de vroege ochtend brengen wij een bezoek aan de Uros indianen die op drijvende eilanden van riet wonen. Wij varen verder naar Isla Taquile, een onvoorstelbaar mooi eiland, waar wij gastvrij ontvangen worden door de lokale families die ons onderhouden over hun traditionele levenswijze. Zij zijn vakbekwame wevers die met alpacawol mooie kledingstukken maken.

Dag 13 Puno – Cuzco   O|A

Met de bus rijden wij naar Cuzco, het centrum van het Incarijk en de mooiste Zuid-Amerikaanse stad. Onderweg bezoeken wij Sillustani, de raadselachtige pre-Inca graftorens en wij stoppen op het hoogst gelegen punt La Raya. Tijdens de rit bezoeken wij de ruïnes van Racchi, waar de Inca’s een unieke bouwstijl hanteerden. In Andahuaylillas bewonderen wij het schitterende interieur van een mooi koloniaal kerkje dat de naam kreeg ‘de Sixtijnse kapel van de Andes’.

Dag 14 Cuzco   O|M

Wij maken een mooie wandeling in Cuzco. Wij bezoeken de tempel van de zon, de levendige Plaza de Armas en de barokke 17de-eeuwse kathedraal. Daarna rijden wij naar de ruïnes van Tambomachay met zijn waterfonteinen, Kenko, het religieuze centrum, Puca-Pucara, het rode fort, en de site van Sacsayhuaman. Rest van de namiddag vrij.

Dag 15 Cuzco – Chinchero – Ollantaytambo – Aguas Calientes   O|M

Tocht naar de heilige vallei van de Inca’s. Wij rijden naar het pittoreske Chinchero waar wij de goed bewaarde Incamuur en de koloniale kerk met mooie fresco’s bewonderen. In het dorp heeft een kleurrijke markt plaats, een lust voor het oog en de lens. Verder naar Maras, waar zout gewonnen wordt. De talrijke zoutterrassen zijn oogverblindend wit. Na de lunch bezoeken wij de overblijfselen van het schitterende gebouwencomplex van Ollantaytambo. Dit bouwwerk is op een strategische plaats gebouwd en een mooi voorbeeld van de Incahiërarchie. We nemen de trein vanuit Ollantaytambo naar Aguas Calientes, de uitvalsbasis voor ons bezoek aan de Machu Picchu.

Dag 16 Aguas Calientes – Machu Picchu – Cuzco   O|M

Na een vroeg ontbijt nemen we de bus tot bij de ingang van de Machu Picchu. De site is één van de zeven wereldwonderen. Geleid bezoek aan de ruïnes van de meest legendarische stad van de Inca’s. De overblijfselen zijn omgeven door een schitterende natuur. Na de lunch rijden wij met de trein en bus terug naar Cuzco.

Dag 17 Cuzco – Lima – Brussel   O|M

Vlucht naar Lima. Bij aankomst bezoeken wij het mooie Larco Herrera Museum, ondergebracht in een 18de-eeuws herenhuis. Het museum heeft de meest uitgebreide collectie van pre-Columbiaanse kunst in Peru. Nadien naar de luchthaven voor onze terugvluchten naar Brussel.

Dag 18 Brussel   

Aankomst in Brussel en einde van een boeiende reis door het Inca-rijk.

Land(en)

VLAG LAND MUNT TAAL TIJD
Peru Sol  Spaans  17/07/2024 18:13 
Elders op dit continent
  • Rondreis Peru: authentieke en rijke groepsreis
  • Rondreis Argentinië: groepsreis om te genieten
  • Rondreis Colombia: groepsreis Columbus achterna
  • Rondreis Chili: stomende groepsreis
  • Rondreis Ecuador Galapagos-eilanden: vulkanisch
  • Rondreis Argentinië Chili: imponerende groepsreis
  • Rondreis Brazilië: ruimhartige groepsreis
  • Rondreis Suriname: groepsreis in het Nederlands
  • Rondreis Bolivië: groepsreis vol ontmoetingen
  • ZUID-AMERIKA