Rondreis USA Zuidwest: natuurschone groepsreis


Reisduur: 15 dagen  

Dag 1 BrusseL – Salt Lake City   

Vertrek met internationale vluchten naar Salt Lake City. Overbrenging naar het hotel.

Dag 2 Salt Lake City – Dinosaur National Monument   O

In de ochtend wonen we het wekelijkse concert bij met een vijfhonderdtal uitvoerders van de Mormoonse gemeenschap, dat wereldwijd wordt uitgezonden vanuit het reusachtige conference center. We rijden naar het Dinosaur National Monument aan de grens van Colorado en Utah. Het park heeft een unieke verzameling dinosaurusfossielen uit het Jura tijdperk. Meer dan 1.500 dinosaurusbeenderen kwamen in een rivierbedding terecht en versteenden. We treffen een indrukwekkende fossielenmuur aan in de Quarry Hall. We maken de Tour of the Tilted Rocks met fotostops aan mooie petroglieven.

Dag 3 Dinosaur National Monument – Kremmling   O

We verkennen verder het Dinosaur nationaal park langs de Green rivier. Op de Harpers Corner Road maken we verschillende fotostops aan de vele uitkijkpunten. We maken een mooie wandeling langs de Harper Corner Trail met heel mooie uitzichten op de canyons van de Green en Yampa rivieren. Daarna rijden we richting het Rocky Mountain National Park, een prachtig park met zijn hoge bergtoppen in de Front Range, een deel van de Rocky Mountains in het noordoosten van Colorado.

Dag 4 Kremmling – Rocky Mountain National Park – Black Hawk   O

We rijden langs de Trail Ridge Road, de mooiste weg van de Verenigde Staten en een van de hoogste. We houden halt bij de vele fantastische uitzichtpunten. Je kan er ook de uitgestrekte toendra, diepe dalen en gletsjers bewonderen.

Dag 5 Black Hawk – Breckenridge – Montrose   O

Na het ontbijt vertrekken we langs een mooi berglandschap naar Montrose, de toegangspoort tot het Gunnison National Park. We brengen een bezoek aan een van de bekendste skioorden van de VS, Breckenridge. Daarna verder door de Glenwood Canyon en de mooie weg langs de Crystal rivier. Net voor Montrose rijden we door een vruchtbaar land- en wijngebied.

Dag 6 Montrose – Black Canyon of the Gunnison National Park – Durango (Mesa Verde NP)   O

Oorspronkelijk was de Black Canyon van het park 80 km lang, maar de bouw van drie dammen heeft ervoor gezorgd dat een groot deel is overstroomd. Slechts 20 km blijft in de oude staat maar is wel het diepste en mooiste deel van het park. Een van de steilste, donkerste en meest ruige canyons van de VS is gevormd door de Gunnison rivier. De wanden van de canyon bestaan uit vulkanisch materiaal, overwegend zwart van kleur. De kloof bereikt diepten van 600 m en is nooit meer dan 450 m breed. De kloof lijkt nog extra donker omdat het zonlicht weinig kans heeft de wanden te beschijnen. We stoppen aan de vele mooie uitkijkpunten en maken een wandeling naar Warner Point. Daarna verder naar het nationale park Mesa Verde met zijn 13de eeuwse rotswoningen van de Anasazi.

Dag 7 Durango – Mesa Verde National Park – Cortez   O

We bezoeken de fascinerende overblijfselen van de Anasazi cultuur in Mesa Verde National Park. Langs Ruins Road zien we de ondergrondse kuilwoningen van de eerste bewoners. Daarna bouwden de Anasazi twee verdiepingen hoge bovengrondse woningen van metselwerk. De woon- en stapelvertrekken waren met elkaar verbonden. We bezoeken het schitterende Cliff Palace, het beroemdste rotswoningendorp. Langs de Mesa Top Loop Drive zien we nog vele rotswoningen in het tafelberglandschap.

Dag 8 Cortez – Four Corners NM – Chinle (Canyon de Chelly National Monument)   O

Voor de middag bezoeken we een ander deel van het Mesa Verde NP, Wetherill Mesa. We maken wandelingen naar de rotswoning Stephouse en naar een mooi uitzicht op het tweede grootste rotswoningendorp Long House. Op weg naar Canyon de Chelly bezoeken we het Four Corners Monument, de vierhoek in het zuidwesten van de Verenigde Staten, waar de staten Arizona, Colorado, New Mexico en Utah samenkomen. Het is het enige punt in de Verenigde Staten dat wordt gedeeld door vier staten, waardoor het gebied de Four Corners-regio wordt genoemd. Het monument markeert ook de grens tussen twee semi-autonome Indiaanse regeringen, de Navajo Nation, die het monument als toeristische attractie onderhoudt, en het Ute Mountain Tribe-reservaat.

Dag 9 Canyon de Chelly National Monument   O

Canyon de Chelly ligt in hartje Navajoland. Het is een schitterende kloof in een dorre vlakte. De rivier heeft zich een bedding gegraven en de erosie heeft de rotsen prachtige vormen gegeven. De canyon is al duizenden jaren bewoond. Je vindt hier vele rotswoningen van de Anazasi die goed bewaard zijn gebleven. Voor de middag maken we met een Navajo-gids een vier uur durende tocht in de canyon. Na de middag bezoeken we de North Rim en de South Rim Drive. De hoofd­attractie is Spider Rock. De lichtinval in de late namiddag is sensationeel.

Dag 10 Canyon de Chelly – Valley of the Gods – Goosenecks State Park - Moab   O

Op weg naar Moab bezoeken we de Valley of the Gods dat sterk lijkt op Monument Valley. Je ziet hier schitterende rotsen in een leeg en weids woestijnlandschap. In Goosenecks State Park hebben we een prachtig uitzicht over de canyon van de San Juan rivier en in de verte zien we de buttes van Monument Valley. Rit naar Moab het centrum van de wereldvermaarde nationale parken Canyonlands en Arches.

Dag 11 Moab – Arches NP – Moab   O

We rijden naar Arches National Park met zijn wereldberoemde zandkleurige bogen, steile rotsformaties en spectaculaire balancerende rotsen. Balanced Rock lijkt de zwaartekracht te tarten. De weg door het Arches NP eindigt bij Devils Garden waar de grootste concentratie bogen en smalle, langgerekte en steile rotsformaties te vinden zijn. We eindigen onze dag met een zicht op de bekendste boog, Delicate Arch.

Dag 12 Moab – Delicate Arch - Canyonlands NP – Moab   O

In de vroege ochtend vertrekken we met de goede stappers naar Arches National Park voor een wandeling naar de iconische boog Delicate Arch. Om 10 uur bezoeken we het andere prachtige park Canyonlands. Het mooiste deel van het park, ‘eiland in de lucht’, is de 1830m hoge vlakte in het noordelijk deel van het park. Het biedt weidse uitzichten over het hele park. We wandelen naar de vele schitterende uitzichtpunten met als apotheose een wandeling naar White Rim Overlook.

Dag 13 Moab – Arches NP – Salt Lake City   O

Op weg naar Salt Lake City bezoeken we opnieuw Arches National Park. We verplaatsen ons tot Windows waar we dubbele bogen en buttes kunnen zien. Na de lunch vertrekken we terug naar ons beginpunt Salt Lake City.

Dag 14 Salt Lake City – Brussel   O

We bezoeken de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad: het Capitool, Temple Square en het punt waar wij een prachtig uitzicht hebben over de stad en zijn omgeving. In de late namiddag transfer naar de luchthaven voor de terugvluchten naar Brussel.

Dag 15 Brussel   

Aankomst in Brussels Airport en einde van een prachtige natuurreis.

Land(en)

VLAG LAND MUNT TAAL TIJD
USA Dollar  Engels  17/07/2024 13:31 
Elders op dit continent
  • Rondreis USA Westkust: iconische groepsreis
  • Rondreis USA Zuidwest: natuurschone groepsreis
  • Rondreis Canada Westkust: wonderlijke groepsreis
  • Rondreis Canada Oostkust: mooiste groepsreis
  • NOORD-AMERIKA