Rondreis USA Zuidwest: natuurschone groepsreis


Klimaat & tijdsverschil:

In de zomermaanden is het in het Zuidwesten warm en droog. Temperaturen schommelen rond de 35 graden Celcius met in de nationale parken en woestijn uitschieters naar boven. Het binnenland van Amerika kent een droog landklimaat. Hartje zomer kunnen overdag de temperaturen flink oplopen, vaak tot boven de 30°C. ’s Avonds kan het flink afkoelen. Natuurparken waar je nog een picknickplek onder de bomen kan vinden worden afgewisseld met woestijnvlakten. Na een broeierige warme dag in de canyons kan er ’s avonds wel een flinke onweersbui los barsten, waarna het even kort wat afkoelt.

Het tijdsverschil is -8u.

Paspoort & visum:

Amerika verplicht iedere bezoeker in het bezit te zijn van een internationaal gedigitaliseerd reispaspoort dat geldig is voor de volledige reis door Amerika. Er is geen visum vereist voor deze rondreis. Wel dien je een ESTA-applicatie in te vullen. Deze kost is niet inbegrepen, maar Hoboreizen zorgt voor het online invullen. We raden aan om een kopie van je paspoort mee te nemen en apart van het origineel te bewaren.

Burgers met de Belgische nationaliteit die sinds 1 maart 2011 reisden naar Iran, Syrië, Libië, Somalië, Jemen, Irak of Soedan of sinds 11 januari 2021 naar Cuba, kunnen niet meer met een ESTA reizen en dienen een visum aan te vragen bij de ambassade van de VS in België of in het land waar zij verblijven. Contacteer ons voor meer info.

Gezondheid:

Voor USA zijn er geen specifieke inentingen vereist maar zorg dat je inenting voor Tetanus nog voldoende recent is. We raden je aan je gebruikelijke medicijnen mee te nemen en een kleine reisapotheek met o.a. een middel tegen koorts, keelpijn, verkoudheid en darmstoornissen, ...
Voor meer inlichtingen contacteer je huisarts of het Instituut voor Tropische Geneeskunde te Antwerpen (Reisadvies: 0902/88088 of surf naar www.itg.be).

Kleding:

Voorzie je van lichte kledij. Op een paar plaatsen kan het behoorlijk warm zijn. Nochtans zijn ook een warme trui of fleece. In de restaurants en hotels kan het een heel pak kouder zijn door de airco. Een regenjasje is noodzakelijk. Een hoofddeksel is onontbeerlijk. Kies ook voor een paar stevige schoenen met goed profiel voor de voorziene stads- en natuurwandelingen.

Bagage:

Voor het pakken van je bagage, dringen we er om praktische redenen op aan je te beperken tot één reiskoffer (max 20 kg) en één stuk handbagage per persoon. Maximale afmeting van de handbagage = 55x35x25cm, maximaal gewicht = 5 kg. Wij vragen altijd bij de luchtvaartmaatschappij een pre-seating aan zodat wij de eventuele voorkeur van de klant kunnen doorgeven. Het is wel zo dat in economy klasse er geen seat-garantie bestaat, deze bestaat enkel in de business-klasse. Doe je koffer niet op slot; de controles in de V.S. zijn streng en willekeurig.

Elektriciteit:

Voor de USA heb je een tussenstekker nodig die je kan kopen in alle goede elektro-zaken. De voltage is er 110 volt. Vele lichtschakelaars in de hotels zijn aan de lamp zelf bevestigd!

Geldzaken:

Het is aan te raden wat contante dollars, die je in België hebt gewisseld mee te nemen. Zeer veilig, gemakkelijk en veel gebruikt door de Amerikanen is de creditbetaalkaart (Visa, Eurocard). Wil je je eigen bankkaart Maestro gebruiken? Dat kan, maar dan spreek je best eerst af met je eigen bank in België om ze te laten activeren. Laat nooit geld en waardevolle zaken in je hotelkamer of auto achter. Draag ze bij je (heupzakje!) of berg ze op in de gratis hotelsafe.

Foto, GSM & Wi-Fi:

Foto- en filmmateriaal is overal verkrijgbaar in de USA. Nochtans raden wij aan zoveel mogelijk materiaal van hieruit mee te nemen. GSM is meestal bruikbaar (soms niet in de afgelegen gebieden) en is afhankelijk van je provider en het type van je toestel. In de meeste hotels is er wifi (vaak gratis). Wie van of naar de USA reist, dient ervoor te zorgen dat alle elektronische apparatuur zoals GSM’s, iPad, laptop, fototoestel etc. operationeel zijn en dat de batterij geladen is. Wanneer dit niet zo is, wordt deze apparatuur aan boord geweigerd.

Belangrijk om te weten:

De rondreis in de USA Zuidwest is een zeer gevarieerde reis. De reis is mogelijk voor elke leeftijd. Iedereen die over een normale conditie beschikt, kan deelnemen aan alle excursies en wandelingen die op het programma staan.

Land(en)

VLAG LAND MUNT TAAL TIJD
USA Dollar  Engels  23/06/2024 11:49 
Elders op dit continent
  • Rondreis USA Westkust: iconische groepsreis
  • Rondreis USA Zuidwest: natuurschone groepsreis
  • Rondreis Canada Westkust: wonderlijke groepsreis
  • Rondreis Canada Oostkust: mooiste groepsreis
  • NOORD-AMERIKA