Rondreis Suriname: groepsreis in het Nederlands


Klimaat & tijdsverschil:

Vijf uur achter op de Greenwichtijd. Dus is het in de winter 4 uur vroeger dan in België en bij zomertijd 5 uur. Je kunt het beste door Suriname reizen wanneer het droog is, van februari tot en met half april en van half augustus tot half november. In Suriname is het eigenlijk altijd erg warm en vochtig.

Paspoort & visum:

Een geldig internationaal paspoort is vereist. Neem ook een kopie van dit document mee op reis. Zorgt u er wel voor dat uw resipas nog min. 6 maanden geldig is te rekenen vanaf datum van aankomst in Suriname.

Dankzij de Suriname toeristenkaart is het een stuk eenvoudiger geworden om je vakantie naar dit mooie land voor te bereiden.
Het aanvragen van een visum voor Suriname was altijd een heel gedoe. Maar om het reizen naar Suriname voor een groeiend aantal toeristen makkelijker te maken, hoef je nu alleen nog maar een toeristenkaart te kopen. Dat is goedkoper, sneller en vooral veel makkelijker!

Voor de meeste vakantiegangers naar Suriname is een toeristenkaart voldoende. Als je zo’n kaart hebt aangeschaft, hoeft er geen Suriname visum meer in je paspoort te zitten voor je Suriname in mag. Een toeristenkaart kost ongeveer €45 en je mag er 90 dagen mee in Suriname verblijven.
Je krijgt bij aankomst in Suriname de mogelijkheid om er één te kopen.

Gezondheid:

Een middel als Immodium en Motilium voor darm- en maagstoornissen is aangeraden om mee te nemen. De veranderingen van eten, klimaat en het tijdsverschil gecombineerd met een vaak druk programma zorgen ook in Suriname zoals bij zovele andere verre bestemmingen bij vele toeristen voor buikloop.

In de restaurants waar we komen, is het eten volkomen veilig. Eten en drinken op straat is zeker niet aan te raden. Kraanwater mag niet gedronken worden. U kunt het beste water in flessen kopen. Let erop dat die flessen verzegeld zijn. Vermijd ook het gebruik van ijsblokjes. Fruit moet minstens gewassen worden.

Let vooral op de felle zon. Neem een zonnebrandmiddel met een hoge beschermingsfactor, alsook lippenbalsem mee.

Neem een uitgebreide huisapotheek mee! Laat u bij de samenstelling hiervan bijstaan door uw huisdokter. Wat zeker en vast niet mag ontbreken:

Uw persoonlijke medicatie:
• muggenmelk (spray/stick) en zalf tegen insectenbeten
• middel tegen diarree (Immodium)
• middel tegen spijsverteringsstoornissen (Motilium)
• middel tegen reis/zeeziekte (Touristil)
• pijnstillers (o.a. tegen hoofdpijn)
• breedspectrum antibiotica (Ciproxine)

Elke reiziger naar Suriname dient, ongeacht de duur en de omstandigheden, tegen Hepatitis A beschermd zijn.

Vanaf de leeftijd van 1 jaar en indien men uit een land komt waar Gele Koorts endemisch is (hetgeen het geval is in bijna alle Zuid-Amerikaanse landen), dient men het internationaal inentingsbewijs tegen Gele Koorts bij aankomst in Suriname te kunnen voorleggen.

Inentingen en/of een preventieve malariakuur zijn vereist als u van plan bent :
- naar moerassige of oerwoudgebieden te reizen ;
- in onzekere hygiënische omstandigheden te reizen ;
- frequent of langdurig in het buitenland (waaronder Suriname) te verblijven.

INSTITUUT VOOR TROPISCHE GENEESKUNDE
Kronenburgstraat 43/3, 2000 Antwerpen
Tel. 0902/88088

Kleding:

Wat betreft je kleding raden we je aan om luchtige en lichte (in verband met muskieten) kleding voor de jungle, t-shirts met korte én lange mouwen, minimaal twee a drie lange broeken eventueel met afritsbare pijpen (spijkerbroek droogt langzaam en loopt zwaar!), een trui en/of fleece voor de koelere nachten, en regenkleding mee te nemen
Het is aangeraden om gemakkelijke wandelschoenen (met een stevig profiel) alsook sandalen mee te nemen.

Bagage:

Wat zeker niet mag ontbreken in je bagage is een lange broek en een shirtje met lange mouwen tegen de muggen en een goede anti muggen crème.

Elektriciteit:

De standaard netspanning in Suriname is 110 volt. Sommige hotels beschikken over 220 volt. Opladers van telefoon, laptop, camera en dergelijke en ook scheerapparaten en föhns schakelen automatisch naar 110 Volt. Er is geen andere stekker nodig.
Resorts in het binnenland hebben geen stroom of bieden in de avond stroom die door een (lawaaierige) generator wordt opgewekt. Enkele resorts maken gebruik van zonnecollectoren voor stroomopwekking. Reservebatterijen en een zaklamp zijn zeker handig om mee te nemen.

Geldzaken:

De Surinaamse dollar (afgekort als SRD) is sinds 1 januari 2004 het officiële betaalmiddel van Suriname. Er zijn munten van 1, 5, 10, 25, 100 en 250 cent en bankbiljetten van 5, 10, 20, 50 en 100 Surinaamse dollar. 1 euro is 3,71 Surinaamse dollar. De koersen zijn erg wisselend en worden per dag bepaald

Foto, GSM & Wi-Fi:

De mensen in de stad vinden het over het algemeen geen probleem als u een foto van hen neemt, zolang de foto niet commercieel gebruik zal worden.
Met name de inwoners van het binnenland stellen het niet op prijs om op de foto gezet te worden. Vraag, om eventuele problemen te voorkomen, altijd vooraf om toestemming!
Verder dient u er rekening mee te houden dat het kan voorkomen dat fotograferen van bepaalde gebouwen, dieren of personen niet is toegestaan in zijn algemeenheid of dat het niet is toegestaan foto’s te maken met flits.
Neem voldoende batterijen mee voor je fototoestel en pas op voor hitte en vocht.

Een verrekijker kan ook aangewezen zijn om mee te nemen.

Met een GSM (drie- of vierband) ben je op de meeste plaatsen goed bereikbaar. Voor vertrek kunt u het beste contact opnemen met uw provider om te informeren naar de mogelijkheden, maar vooral wat betreft de kosten! Mobiel bellen blijft, zeker over deze afstanden, uitermate duur.
Daarnaast kunt u ter plaatse een internationale telefoonkaart van Telesur aanschaffen en deze kunt u gebruiken in de knalgele telefooncellen, die her en der in het land te vinden zijn.
Als u vanuit het hotel wilt bellen, doet u er goed aan van te voren te vragen wat de kosten ongeveer zijn. Als u naar huis belt, draait u eerst 00, vervolgens het landennummer (voor België 32) en daarna het abonneenummer zonder 0.
In de binnenlanden van Suriname is bellen nauwelijks mogelijk, niet via het mobiele netwerk, maar ook niet via een vast netwerk.

Belangrijk om te weten:

De rondreis in Suriname is een zeer gevarieerde reis. De reis is mogelijk voor elke leeftijd. Iedereen die over een normale conditie beschikt, kan deelnemen aan alle excursies en wandelingen die op het programma staan.

Land(en)

VLAG LAND MUNT TAAL TIJD
  Suriname Surinaamse dollar  Nederlands  21/11/2024 11:36 




Elders op dit continent
  • Rondreis Peru: authentieke en rijke groepsreis
  • Rondreis Argentinië: groepsreis om te genieten
  • Rondreis Colombia: groepsreis Columbus achterna
  • Rondreis Chili: stomende groepsreis
  • Rondreis Ecuador Galapagos-eilanden: vulkanisch
  • Rondreis Argentinië Chili: imponerende groepsreis
  • Rondreis Brazilië: ruimhartige groepsreis
  • Rondreis Suriname: groepsreis in het Nederlands
  • Rondreis Bolivië: groepsreis vol ontmoetingen
  • ZUID-AMERIKA